Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@marin Myslela jsem to tak, že by k záměně došlo ještě před tím úmrtím. Ale to by bylo asi hodně málo uvěřitelný.
@marin Omlouvám se, ale ty seš pro mě taková podezřelá tady
Jsem už asi paranoidní, ale o několik stránek vpřed máš příspěvek jako anonym, který byl následně odhalen a ptáš se mě na detaily ![]()
@Kobliha51 píše:
Neznám tvoji nematku, ale nebojíš se, že si něco udělá? Já tedy osobně, kdybych se dostala do takového soukolí svých vlastních lží, bych přemýšlela o tom, se všeho touto cestou zbavit. Ale každý jsme jiný.Je hrozný, co ti provedla, já vím.
Mám pocit, že ji taky neznám
Ale neřekla bych to do ní, ona je takový srab, ta by spíš sejmula mě ![]()
@Anonymní píše:
Mám pocit, že ji taky neznámAle neřekla bych to do ní, ona je takový srab, ta by spíš sejmula mě
Tak to je jiná. Já jsem asi větší cíťa. Ono v mládí člověk udělá pár blbostí a neuvědomí si, že se to s ním poveze celý život. Tvůj případ je ovšem hodně přes čáru. To si vůbec nedovedu představit. To snad musela udělat v pominutí smyslů. ![]()
Máte pravdu, že bych do toho mohla vnést víc zmatků, jestli mluvila pravdu, ale jestli lhala, tak už opravdu nevím
Chci znát pravdu, ale vůbec nevím, za jaký konec to vzít
Platit za testy příbuznosti, potom to nebude pravda a zase budu na začátku, nebo to pravda bude a já nebudu vědět, co s tím
Ty testy taky nejsou za pár korun.
Me se tento napad taky nelibi. Prijde mi, ze se z hruzy udela jeste vetsi hruza. Nematku uz bych vynechala. Jestli je to pravda a opravdu te ukradla, jak rika, tak neverim, ze mela zivot v klidu. Podle me na to myslela xkrat za den, ale nedokazala s tim nic uz udelat. Ja bych sla za biomatkou, rekla ji cely pribeh s tim, jestli to muze byt pravdive. Pravdepodobne bude potrebovat chvili to rozdychat o samote.
@Oudrey píše:
Me se tento napad taky nelibi. Prijde mi, ze se z hruzy udela jeste vetsi hruza. Nematku uz bych vynechala. Jestli je to pravda a opravdu te ukradla, jak rika, tak neverim, ze mela zivot v klidu. Podle me na to myslela xkrat za den, ale nedokazala s tim nic uz udelat. Ja bych sla za biomatkou, rekla ji cely pribeh s tim, jestli to muze byt pravdive. Pravdepodobne bude potrebovat chvili to rozdychat o samote.
Nedokážu si představit jít za biomatkou a to ani s psychologem
Nejradši bych se vzbudila a zjistila, že tohle byl ten nejhloupější sen ![]()
@Anonymní píše:
Nedokážu si představit jít za biomatkou a to ani s psychologemNejradši bych se vzbudila a zjistila, že tohle byl ten nejhloupější sen
Ja si vubec nedokazu predstavit prozivat to, co ty ted. Mas muj obdiv, jak jeste mas silu myslet na vsechny okolo
Zvladla bys o tom mluvit s tou kamaradkou?
@Anonymní píše:
Máte pravdu, že bych do toho mohla vnést víc zmatků, jestli mluvila pravdu, ale jestli lhala, tak už opravdu nevímChci znát pravdu, ale vůbec nevím, za jaký konec to vzít
Platit za testy příbuznosti, potom to nebude pravda a zase budu na začátku, nebo to pravda bude a já nebudu vědět, co s tím
Ty testy taky nejsou za pár korun.
No a co to NE matce rict, ze nechas bio rodinu otestovat a pohrozit i tou policii, pokud by vysly negativne a ty bys zjistila, ze lhala? Podle jeji reakce by snad slo poznat, jestli mluvila pravdu nebo ne.
Asi bych vzala potají vzorek potencionální biosestře. Schovala ho prozatím doma a seznámila ji s celým tím příběhem a prosbou, že bys to ráda formou genetických testů vyloučila. Pokud by souhlasila máš vyhráno, pokud by se zašprajcla, a domnívám se, že i to se může stát. Vzala bych ten schovaný vzorek (třeba vlasy z kartáče, však už víš) a odeslala to. Ať v tom máš jasno alespoň ty. Tady podle mě dobré (citlivé) řešení už není. Mám pocit, že se dá jen vybírat z méně a více tvrdého.
Ahoj zakladatelko,
Sleduji tuto diskuzu od začátku. Ten Tvůj poslední nápad opravdu není dobrý. Ničeho tím nedosáhneš. Tvoje (ne) matka je ten typ lidí, co Ti nepomůže. U ní nehledej podporu a další přiznání. A sestru (tvoji kamarádku) tajně netestuj. Jediný, komu se teď můžeš svěřit, je tvoje potenciální biosestra. Řekni jí to celé od začátku do konce - s tím, že nevíš, čemu máš věřit, a zeptej se jí (nezávazně), jestli Tě bude chtít podpořit v tom, že si spolu uděláte ty testy. Možná tomu příběhu nebude chtít zprvu věřit, ale pokud jste si tak blízké, jak říkáš, tak tě nakonec bude chtít podpořit - sama bude chtít vědět pravdu. Vždyť určitě ví, jak jsi doma trpěla, a kdo by nechtěl mít svoji nejlepší kamarádku za sestru? Až budete mít testy za sebou, vymyslíte spolu, jak to říct jejím (vašim) rodičům.
Víš, já mám za sebou taky dost krušné dětství. Po dvaceti letech jsem zjistila, že mi matka lhala a seznámila jsem se se svým bio otcem. Od té doby jsme nerozlučitelní. Vždycky jsem se cítila ve své rodině „cizí“ a najednou mám zpátky svého tátu, dědu a babičku a ostatní, kteří jsou mi tolik podobní (kdyby jen fyzicky!). Konečně se cítím být doma. Ty říkáš, že sis vždycky tajně přála mít takovou rodinu jako tvoje kamarádka (sestra). Tehdy, když ses do té rodiny měla narodit, si taky přáli mít dceru jako jsi Ty.
Ještě jedna věc - pokud chceš, aby Ti někdo nezávislý poradil, nekontaktuj psychologa, ale rodinného poradce nebo mediátora. Psycholog Ti nemůže říct, co máš dělat, může Tě jenom dovést k tomu, co sama opravdu chceš. Kdyby něco, napiš SZ. A držím palce.
Pája
Ja si tedy myslim ze nematka ma obrovske vycitky a nejake hry bych na ni nehrala. Naprosto chapu, ze jsi na ni nastvana, ale je taky treba vzit v potaz faktory jako eventuelni tezky nebo dlouhy a vycerpavajici porod, po kterem ji zemre dcera, kterou si tolik prala. Ciste teoreticky v navale naprosteho zoufalstvi a poporodnich hormonu, kdy neni schopna racionalne premyslet se rozhodne neprijmout fakt, ze ji zemrelo dite a jednoduse si ukradne dite jine. Tady bych rozhodne nejvetsi mirou vinila tu sestru, ktera pracuje v nemocnici, ma byt profesinal a nevymenovat deti hormonama opityma matkam. Ona tam mela byt od toho ty matce eventuelne zavolat psychologa, ktery uz by ji pomohl se se ztratou vyrovnat. A rozhodne ne tady byt a pomoct matce zrealizovat takhle velky zlocin.
Dalsi vec je ta, ze matka ma ze sveho cinu vycitky, nebo mela. Nikdy te nedokazala milovat jako vlastni, protoze vedela, ze vlastni nejsi a jak tu uz nekdo psal, tak ji denodenne pripominas jeji nejvetsi zivotni pruser.
Rozhodne jeji svedomi neni ok
Zakladatelko, já tak nějak nerozumím jedné věci proč nejdeš s kamarádkou na kafe a celý tenhle příběh jí neřekneš? S tím že tě matka udajně měla zaměnit v porodnici za dítě které v její rodině zemřelo… že si prostě nevíš rady, nevíš za jaký konec to máš vzít a že by si ocenila pokud by byla tak hodná a zašla s tebou na testy? Bud ti řekne jo a máš,,vyhráno,, nebo ti řekne ne a nic s tím stejně neuděláš ![]()
Já si myslím, že by bylo lepší, a psala jsem to už dříve, kdyby zakladatelka měla v ruce potvrzené, že kamarádčina rodina je opravdu její bio rodina než s tím za ní půjde a měla by vědět, že chce dát věci do pořádku, tzn. kontaktovat bio rodinu a říct jí to.
Osobně - kdyby mně moje dobrá kamarádka sdělila, že si myslí, že jsem její sestra a moji rodiče jsou i její - no prostě by to se mnou otřáslo. A zvlášť kdyby přidala i takový příběh, co se stal. A měla bych najednou spoustu otázek, na kterou by mně mohli odpovědět jenom moji bio rodiče a chtěla bych odpověď znát hned. Takže by se mně nechtělo pátrat a čekat dlouhé týdny na výsledek testů a před rodiči dělat jako že nic.
Ona totiž fajn kamarádka v nové a „divně“ získané pozici sestry nemusí být až tak fajn a může se odtáhnout a nemusí chtít nic řešit. A může tím taky skončit i kamarádství. Nikdo neví, jak se zachová, i jí se totiž „rozsype“ život.
A pokud bych chtěla, aby proběhlo vše co nejvíc hladce, řekla bych jim to všem naráz (matce, otci i kamarádce-sestře).
A ten nápad lhát ne-matce je nesmysl, stačí říct, že budeš kontaktovat rodinu, co ti řekla, že je tvoje bio a pokud to nebude pravda, bude to řešit policie.
@2012Mex napsala jsi to fakt pekne. Musim s tebou souhlasit.
Ja bych bud udelala tajny test, nebo se s kamaradkou/sestrou poradila, ze jsem v takove situaci a az podle vyvoje rozhovoru bych bud rekla nebo nerekla, ze (ne)matka tvrdi, ze by mela byt jeji sestra. Asi bych ti uplne nezacinala hned na zacatku. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat