Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Někdy nečtu pozorně, ale padla zde zmínka, kdy umřel (sourozenec) kamarádky? Bylo to v tom datu okolo tvého narození?
Z toho co jsem vyčetla, kamarádka ví, že máš nějaký problém, který řešíš. Asi bych se jí svěřila s tím, jak to bylo od začátku (krevní skupiny) a pokračovala dál s tím, že ti (ne)matka řekla tuhle „pravdu“ a že sama teď nevíš, jak s touto informací pracovat. Zkuste spolu vymyslet další postup, jestli se to prokáže nebo ne.
Manžel mi řekl, že je klidně možné, že mi (ne)matka lhala, aby poškodila vztah mezi mnou a kamarádkou, nebylo by to poprvé
Opravdu půjdu za (ne)matkou s tím, že má poslední možnost říct pravdu, že nechám udělat testy s biorodinou a případně to budu řešit přes policii.
Jo myslíš ješta jako takhle, že by to ne/matka kombinovala. To už je fakt masakr na druhou. Tak v tom případě bych na ne/matku ještě jednou zatlačila.
Každopádně ať se dozvíš, co se dozvíš, ty testy s domělou biorodinou bych udělala.
Chápu, že nematce nevěříš, ale ona tě takle může vodit za nos dalšími historkami, hrozíš jí policií, ale nic se neděje. Já bych si sedla s kamarádkou a vše ji řekla i s tím podezřením, že je možná snaha matky vás rozdělit. Píšeš, že jste dobré kamarádky, takže by to měla pochopit.Je jasné, že nemůžeš nechat dělat testy x lidem, bo tu jistotu nemáš.
@Anonymní píše:
Manžel mi řekl, že je klidně možné, že mi (ne)matka lhala, aby poškodila vztah mezi mnou a kamarádkou, nebylo by to poprvéOpravdu půjdu za (ne)matkou s tím, že má poslední možnost říct pravdu, že nechám udělat testy s biorodinou a případně to budu řešit přes policii.
Myslím, že tato poslední varianta je nejlepší, říct jí, že necháš udělat testy s biorodinou a když budou negativní budeš to už řešit přes policii. Ale určitě bych jí nelhala, že už ty testy máš.
Nezdá se mi ale moc pravděpodobné, že by ti ještě dál lhala, jak už tu někdo psal, musí jí být jasné, že si to můžeš snadno ověřit. Kromě toho už by to bylo moc náhod, v rodině tvé kamarádky - biosestry umřelo miminko, pokud se Vaše rodiny nestýkají a neznají, jak by to nematka věděla? Myslím, že se dříve snažila vás dvě rozeštvat, aby se na to nepřišlo. Teď už k tomu nemá důvod. Chápu ale, že to je určitá cesta, jak si víc ověřit, jestli to co nematka říká, je pravda, měla bys větší jistotu a byla bys klidnější při řešení s kamarádkou / biosestrou.
@Anonymní píše:
Manžel mi řekl, že je klidně možné, že mi (ne)matka lhala, aby poškodila vztah mezi mnou a kamarádkou, nebylo by to poprvéOpravdu půjdu za (ne)matkou s tím, že má poslední možnost říct pravdu, že nechám udělat testy s biorodinou a případně to budu řešit přes policii.
já si naopak myslím že ten poslední nápad je dobrý, z toho pohledu že na předchozích dvaceti stranách se řeší jestli teoreticky udělat v životě zmatek biomatce, co by se stalo kdyby jí to řekla a byla to pravda.. nebyla pravda.. jestli udělat v životě zmatek bio sestře, jestli jí lhát a udělat na tajno testy nebo říct a udělat testy až s ní, ale s tím rizikem že ať to dopadne jakkoliv, tak už tu informaci nikdy neutají, což potencionálně to může znamenat veřejnou ostudu ať to je pravda a i když to není pravda, ublížit i současné nebio rodině - sourozenců nebo jít k psychologovi a řešit to v sobě, plácat se co udělat nebo nic neříkat a tajit to v sobě.. tj. řeší se teoretické ublížení všem těm bio i nebio příbuzným i zakladatelce, a jediné koho jako by se to netýkalo je ne-matka, ta by si v klídku pila kafíčko.. takže to co zakladatela píše jako poslední variantu, proč ne.. ať vydusí ne-matku a teprve až uvidí jestli nezmění poiksté verzi, tak jít na testy.. stejně je jednou bude muset udělat, ale ať se v tom teď plácá ne-matka a né zakladatelka..
@Anonymní píše:
Myslis, ze az tak?
Co by jinak proti tve kamaradce mela, kdyby to nebyla tvoje rodina?
Nematka musi celej zivot zurit, pokud se vase zivoty setkali s biosestrou, hlavne v pripade, ze kamaradka je opravdu sestra. Vubec se ji nedivim, ze k vam nesmela a bylo zakazovano pratelstvi. Moc si ted nedovefu vysvetlit duvod, proc by ted nematka lhala v tom, ze kamaradka je sestra. Ale tak mozne je vsechno
kdyz uz tak bych nematce oznamila ze tedy udelam testy a pokud se ukaze, ze lhala, budu celou vec resit s policii a po ni budu pozadovat proplaceni testu.
Nechci virit další konspiracni teorie, ale…
Co když žádné mrtvé dítě nebylo?
Pseudomatka měla napr. poměr s jiným mužem, s tím otehotnela, ten ji hnusne odkopnul. Aby na to manžel nikdy nepřišel, vyměnila v porodnici žive devcatko za jine živé. Kdyby se manželovi něco nezdálo a nechal si testy, ona by si je nechala dělat taky a tím, ze ani ona by nebyla biologicka matka, žádná nevěra by se neprokázala. To by taky vysvětlovalo, proč nechtěla biosestru/kamarádku v blízkosti (připomínka jejího exmilence). Tím pádem sestry byt vůbec nemusí. Hlavne, pokud jsou stejneho veku. ![]()
Zakladatelko a ty bys opravdu na tu policii šla? Já jen, že nikdy nemáme slibovat (nebo vyhrožovat) něčím, co nechceme nebo nemůžeme splnit. Popravdě nějak nechápu, k čemu by tahle šaráda byla dobrá. Rozseje to nanejvýš akorát další zášť a vůbec nic to nevyřeší. Pokud to chceš řešit, řeš to s biosestrou a to stylem jako s náma. Nechte děti manželům a udělejte si soukromý dýchánek, kde jí to nastíníš od začátku až do konce. I s tím, že už své nebiomatce nevěříš. Však není nic jednoduššího, než si s biosestrou udělat ty testy, pokud bude chtít. Tohle není nic proti ničemu. Rohodně bych se nevydávala cestou lži. Jakoukoliv, ani milosrdnou.
Souhlasim s tim pohrozit matce, dat ji posledni sanci, nez svou pripadnou lzi znicit zivot dalsim lidem, at ze sebe vypravi celou pravdu a tak k ni i pristupovat. A policii bych ji hlidne povyhrozovala. I kdyby to bylo promlcene a ona to vedela, ta ostuda by mohla byt dost velky strasak.
No v každém případě bych ještě za nematkou zašla, to je dobrý nápad, ale nelhala bych a v klidu bych se snažila promluvit si o všem. Zeptej se ji třeba zda je připravena na to, že si to co ti prozradila budeš chtít ověřit a zda je připravena na to, že se to třeba dostane i do situace, že ti biorodiče to budou třeba chtít řešit přes policii, což nelze vyloučit. Chce to otevřený rozhovor o všem co se může stát, nikoli lež.
Zakladatelko, nevím, jaká jsi povaha. Já bych jako první psala nejlepší kamarádce, že moje krevní skupina a DNA nesouhlasí s rodiči.
Z nějakýho důvodu je tvá nejlepší kamarádka. Jestli jste fakt sestry a našly jste se, osud to tak chtěl.
Mám ráda happyendy. Budu si myslet, že až se to provalí na plný čáře, všichni si pobrečíte a pak to bude fajn. Držím palce…
@dlacatko píše:
Ahoj zakladatelko,Sleduji tuto diskuzu od začátku. Ten Tvůj poslední nápad opravdu není dobrý. Ničeho tím nedosáhneš. Tvoje (ne) matka je ten typ lidí, co Ti nepomůže. U ní nehledej podporu a další přiznání. A sestru (tvoji kamarádku) tajně netestuj. Jediný, komu se teď můžeš svěřit, je tvoje potenciální biosestra. Řekni jí to celé od začátku do konce - s tím, že nevíš, čemu máš věřit, a zeptej se jí (nezávazně), jestli Tě bude chtít podpořit v tom, že si spolu uděláte ty testy. Možná tomu příběhu nebude chtít zprvu věřit, ale pokud jste si tak blízké, jak říkáš, tak tě nakonec bude chtít podpořit - sama bude chtít vědět pravdu. Vždyť určitě ví, jak jsi doma trpěla, a kdo by nechtěl mít svoji nejlepší kamarádku za sestru? Až budete mít testy za sebou, vymyslíte spolu, jak to říct jejím (vašim) rodičům.
Víš, já mám za sebou taky dost krušné dětství. Po dvaceti letech jsem zjistila, že mi matka lhala a seznámila jsem se se svým bio otcem. Od té doby jsme nerozlučitelní. Vždycky jsem se cítila ve své rodině „cizí“ a najednou mám zpátky svého tátu, dědu a babičku a ostatní, kteří jsou mi tolik podobní (kdyby jen fyzicky!). Konečně se cítím být doma. Ty říkáš, že sis vždycky tajně přála mít takovou rodinu jako tvoje kamarádka (sestra). Tehdy, když ses do té rodiny měla narodit, si taky přáli mít dceru jako jsi Ty.
Ještě jedna věc - pokud chceš, aby Ti někdo nezávislý poradil, nekontaktuj psychologa, ale rodinného poradce nebo mediátora. Psycholog Ti nemůže říct, co máš dělat, může Tě jenom dovést k tomu, co sama opravdu chceš. Kdyby něco, napiš SZ. A držím palce.Pája
Napsala jsi to pěkně. Co na celý situaci nejvíc nechápu je to, že zdr. sestra tomu napomáhala.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat