Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@martina.se píše:
TP je evidenční údaj, nezakládá právo na bydlení. Takže se divím, že ho nevystěhovalion má smlouvu či jak?
Já se nedivím, policie není stěhovací služba.
@mag píše:
To není o stěhování, ona mohla přijít s policií, je nechat vyvést z bytu a vyměnit zámek. Chápete??
Ahoj, nečetla jsem odpovědi, ale u nás to bylo letos takto - soused prý koupil od bývalého majitele našeho domu část pozemku. Jenže ten bývalý majitel to nedal na katastr, takže to bylo furt na něj a při prodeji se to přepsalo na nás. Soused smlouvu měl, ale katastr ji považuje za neplatnou, protože na přepis na katastru jsou lhůty… Takže analogicky bych to viděla tak, že i pokud máte smlouvu s bývalkou, ale na katastru je pořád bývalka, je to celé bývalky a vy jste nahraní
my se sousedem museli podepisovat novou smlouvu, což vám bývalka asi neudělá, jestli nemáte dobré vztahy…
@mag píše:
jako takhle jo, ale prostě TP je údaj na nic, takže kdyby ona chtěla, může ho vystěhovat. ![]()
Pokud nemají smlouvu a ona je napsaná jako vlastník, pak z právního hlediska jsou na tom stejně jako úplně cizí osoba co se tam vlámala a bydlí tam!
@martina.se píše:
jako takhle jo, ale prostě TP je údaj na nic, takže kdyby ona chtěla, může ho vystěhovat.
Jo ale soudně.
@Heinich píše:
Pokud nemají smlouvu a ona je napsaná jako vlastník, pak z právního hlediska jsou na tom stejně jako úplně cizí osoba co se tam vlámala a bydlí tam!
Ne, to není, protože se tam nevlámali, ale začali tam bydlet legálně a to je rozdíl.
@mag píše:
Ne, to není, protože se tam nevlámali, ale začali tam bydlet legálně a to je rozdíl.
A čem se ten rozdíl právně projeví?
@mag píše:
Jo ale soudně.
záleží, jestli mají smlouvu, popř jak je stavěna. Ale jinak souhlas.
@Heinich No právě v tom, že jediná cesta, jak z toho legálně ven je přes soud, protože i oni, ač jsou tam nyní bez právního důvodu, požívají určité ochrany (např. ochrana pokojného stavu).
Nic to nemění na tom, že pokud jsou tam nelegálně, budou se muset vystěhovat a bude je to stát balík. Pokud paní půjde zákonnou cestou. Nebo půjde nezákonnou a nebudou mít třeba za pár dnů, kde hlavu složit.
Už chápu, musí soudně. Kdyby se tam někdo vlámal, nebo neměl trvalý pobyt, nebo smlouvu mohou rovnou..
Zásadní otázkou je, jestli má kupní smlouvu. Jestli má, tak ihned zažádat o zápis na katastru. Jestli ne, tak bych se zamyslela, jestli nejde požadovat zpět to „vyplacení“, protože k bytu přítel žádná vlastnická práva nemá. Ale to je všechno zase otázka, co můžete dokázat, a to ti tu nikdo neřekne, když víme jen vágní informaci, že ji vyplatil.
Tak smlouvu mezi sebou nemaji, proste se po rozvodu odstehovala a byt byl jeho dostal na nej i hypoteku aby ji mohl vyplatit, jen ten katastr neni prepsany.
@demonangels „jen“? Milá, zlatá, vezměte, co máte a běžte za advokátem. Nejde o housky.