Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@megoska píše:
u nás v baráku má psa každy třetí důchodcekdyž jsme si megí dovezli, měla jsem dostat dovolenou, ale mistr mi ji nedal.. druhý den jsem šla dopráce byla sama 4 hodiny nakonec mě pustil, další den jsem musela do práce, ale nakonec mi řekl že můžu domů takže byla sama asi hodinu..pak byl víkend to jsme byli sní..pak jsem měla odpolední takže jsem sní byla já a pak chlap, ale snažili jsme se at každý den je aspon hodinku sama doma, někde jsem to četla, že si má začít zvykat hned..to samé je i s jízdou v autě..měla by se sem tam svést..sousedka nádavala a říkala, že jí mame dát na balkon
do ted ji nezdravím.. pod náma bydlí hodná paní a té jsem se vždy ptala jestli ještě knučí atd.. říkám trvalo to týden..někdo je zas s pejskem 14 dní doma, taky jsem to měla v plánu, ale nakonec jsem se musela zachovat jinak, ale trochu jsem ráda protože za 14 dní si na vás zvykne jak na svojí mámu
megí už na druhý den unás byla jako doma.. ten první v noci knučela..
Sousedka je teda drsná. Taky bych se s ní nebavila
A je dobře, že jste to s Meggi tak dobře na začátku zvládli ![]()
Ještě k těm pacičkám v zimě, u nás na jihu zatím moc sněhu nebylo a to co bylo, vždy rychle roztálo. Takže jsem to zatím moc neřešila, jak packy chránit. Ale teď minulý týden asi 2× bylo vidět na procházce, že to Balťase bolí. Tak jsem začala špekulovat, že by s tím chtělo něco dělat a nějak ty tlapky ošetřit. Na netu psali i omýt vodou po procházce. Děláte to někdo? Nebo stačí jen před a po prochajdě natřít krémem nebo tou vazelínkou?
@hrubik: když byli kluci malí, tak jsem jim t packy po procházce vodou vždy omyla. Nadšení z toho nebyli, ale co už. Mazala jsem vazelínou, než jsme šli ven, těsně před vchodem, aby nebyly všude mastné tlápoty. Teď jim packy jen otírám, ale když je hodně prosoleno, omyju i tak. A teď už ani nemažu, jen když to mají rozpraskané víc, tak to ano. To pak i doma, dostanou na to ponožku a musí být na pelechu. Ale to pak dávám borovou mast.
@Kissie9 píše:
@hrubik: když byli kluci malí, tak jsem jim t packy po procházce vodou vždy omyla. Nadšení z toho nebyli, ale co už. Mazala jsem vazelínou, než jsme šli ven, těsně před vchodem, aby nebyly všude mastné tlápoty. Teď jim packy jen otírám, ale když je hodně prosoleno, omyju i tak. A teď už ani nemažu, jen když to mají rozpraskané víc, tak to ano. To pak i doma, dostanou na to ponožku a musí být na pelechu. Ale to pak dávám borovou mast.
Ok, díky za radu. Když bude hodně prosoleno, omyju, jinak budu jen mazat ![]()
@hrubik Nemazala jsem nikdy. Ani jednou. Packy otíráme do ručníku nebo (v případě soli / bláta / písku) omýváme ve vaně podvozek teplou sprchou.
Když jsme měli jorkšírka mazali jsme packy Niveou před venčením
A po venčení omyli ve vodě, tenkrát nám to někdo poradil… A myslím, že to neublíží… Ketty si nikdy nestěžovala, naopak na jaře stávkovala a čekala, že budeme mazat… ![]()
@Icestar píše:
@hrubik Nemazala jsem nikdy. Ani jednou. Packy otíráme do ručníku nebo (v případě soli / bláta / písku) omýváme ve vaně podvozek teplou sprchou.
Jé tak koukám, že to jde i bez mazání
Tak to jsem ráda, že jsem něco nezanedbala, když jsem doteď nemazala
Taky myjeme podvozek ve vaně, když je fakt jak prase, třeba jako dnes. To jely děti na kole, takže šlo komplet jejich oblečení do pračky a pes po prochajdě do vany ![]()
@Rozarka264 píše:
Když jsme měli jorkšírka mazali jsme packy Niveou před venčenímA po venčení omyli ve vodě, tenkrát nám to někdo poradil… A myslím, že to neublíží… Ketty si nikdy nestěžovala, naopak na jaře stávkovala a čekala, že budeme mazat…
Tak to je super, že byla tak zvyklá a dokonce to vyžadovala ![]()
Holky, napadlo mě, jestli neexistuje nějaká stránka, kde je hezky přehledně napsaný seznam povelů, které je možné psa učit. Tak, aby tyto povely šly použít pak na agility a dogdancing. Jde mi o to, že já třeba naučila Balta dávat pravou packu na povel „pac“ a levou na povel „druhou pac“. Někdo mi zas řekl, že svého psa učil v tomto případě povel „pravá“ a „levá“. Je jasný, že variant je víc a každý si zvolí tu svoji, mě jen napadlo, jestli existuje nějaký ucelený seznam povelů, které jdou využít právě v agility a dogdancingu. Možná to furt vysvětluju blbě, jak to myslím, prostě abych věděla, který povel je lepší psa učit, aby se mi ty povely nekryly pro více věcí. Třeba ta „pravá“ by šla použít i pro otočku doprava, což by mohlo psa mást. Chápete jak to myslím? Abych ho nenaučila nějaký povel a pak zjistila, že tento povel je vhodnější použít pro něco jiného. No snad mi rozumíte
![]()
Jinak dnes jsme trénovali základ pro to stání, případně chůzi u nohy, s targetem na zemi a jsem nadšená, jak to Balto pomocí shapingu krásně dával. Hrozně mě to nakoplo a k tomu to sluníčko dneska, tak mám i přes svoje nachlazení fakt super náladu
![]()
@hrubik píše:
Holky, napadlo mě, jestli neexistuje nějaká stránka, kde je hezky přehledně napsaný seznam povelů, které je možné psa učit. Tak, aby tyto povely šly použít pak na agility a dogdancing. Jde mi o to, že já třeba naučila Balta dávat pravou packu na povel „pac“ a levou na povel „druhou pac“. Někdo mi zas řekl, že svého psa učil v tomto případě povel „pravá“ a „levá“. Je jasný, že variant je víc a každý si zvolí tu svoji, mě jen napadlo, jestli existuje nějaký ucelený seznam povelů, které jdou využít právě v agility a dogdancingu. Možná to furt vysvětluju blbě, jak to myslím, prostě abych věděla, který povel je lepší psa učit, aby se mi ty povely nekryly pro více věcí. Třeba ta „pravá“ by šla použít i pro otočku doprava, což by mohlo psa mást. Chápete jak to myslím? Abych ho nenaučila nějaký povel a pak zjistila, že tento povel je vhodnější použít pro něco jiného. No snad mi rozumíte![]()
![]()
@hrubik píše:
Jinak dnes jsme trénovali základ pro to stání, případně chůzi u nohy, s targetem na zemi a jsem nadšená, jak to Balto pomocí shapingu krásně dával. Hrozně mě to nakoplo a k tomu to sluníčko dneska, tak mám i přes svoje nachlazení fakt super náladu![]()
@Kissie9 píše:![]()
![]()
co já vím, tak není. Hele, s tím si nelam hlavu, si vymyslíš holt slova. Já třeba na packy mám „pac a druhá…třetí a poslední“ a na otočky „cik a cak“ stranové povely „pravá x levá“ mám zase na záchranařinu, chůze u nohy mám „k noze“ u levé „side“ u pravé…prostě záleží na tobě. Někdo na tunel v agi říkká Skrz, někdo Tunel, někdo jen Vpřed…podle stylu vedení psa, Stůj mám na zastavení kdykoliv, kdekoliv, Čekej na odložení, kdy dojdu k psovi, Zůstaň na odložení, kdy si ho přivolávám…já řeším tedy povely nejen agilitní, ale i na zkoušky a pro běžná provoz. Moc to neřeš, spíš si ujasni, co od daného povelu očekáváš
Ok, tak si prostě zavedeme vlastní povely a bude ![]()
@hrubik píše:
Ok, tak si prostě zavedeme vlastní povely a bude
já ti uplně rozumím, tež furt něco vymýšlím, já bych spíš potřebovala poradit z rukama.. u povelu máš pomáhat rukama..a já už nevím co sněma..
někdo rady co s těma rukama k povelům?
@megoska píše:
já ti uplně rozumím, tež furt něco vymýšlím, já bych spíš potřebovala poradit z rukama.. u povelu máš pomáhat rukama..a já už nevím co sněma..někdo rady co s těma rukama k povelům?
To by se mi taky hodilo tato rada
Já totiž ruce zatím vůbec nepoužívám
Jedeme hlavně shaping, na začátku jsem učila sedni, lehni zachycením, a teď ty „větší“ kousky pomocí shapingu a ruce k tomu zatím nedávám. Maximálně když Balto moc nechápe, tak třeba ukážu prstem na target. A co koukám na videa tak hodně ruce používají u otáček třeba, ale to je na nás zatím vyšší level ![]()