Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2967
30.1.16 16:07
@Kissie9 píše:
Můžeš na target naučiti děti :mrgreen:
Klikr byl stejně vyvinutý pro VŠ studenty ;)…jen ta aplikace u zvířat je asi snažší :jazyk:

Však syn už říkal že bude cvičit a poslouchat jen za kokina :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
30.1.16 18:17
@hrubik píše:
Však syn už říkal že bude cvičit a poslouchat jen za kokina :pankac:

a pak že není paralela mezi dětmi a štěňaty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
30.1.16 18:52
@Kissie9 píše:
a pak že není paralela mezi dětmi a štěňaty :mrgreen:

jj, to je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
30.1.16 18:53

@Icestar Jaké máš prosím rozměry toho svého targetu? A výšku? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
30.1.16 20:06

Holky dotaz. Máte různé povely pro to, když si pes vezme pamlsek a hračku? Nebo stejné? Já Baltovi říkám vezmi když mu házím venku míček (neříkám schválně přines, protože to ještě neumí a vím že ho nepřinese)a taky mu říkám vezmi, když mu hážu pamlsek, abych ho uvolnila z pozice. Ale když děláme sebeovládací hry s pamlskem, tak mu řeknu spíš můžeš. Tak nevím, jestli bych to spíš neměla sladit v jeden povel pro pamlsek, jídlo a jiný povel pro hračku. Vaše zkušenosti s tímto? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
30.1.16 22:30

No…jo když hazim hračky nebo míček tak Amy přinese ale pamlsek ani nevyžaduje..odměna je pro ni, ze ten míček nebo hračku opět hodim..pamlsky dávám jen za povely co ji učím a pro ty si beze slova rada prijde☺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
30.1.16 23:06

@hrubik Dřevěná deska cca 30×30×10cm, gumová placka cca 25cm a 0,1cm výšky :mrgreen:

Povely pro pamlsek ani pro hračku nemám. Přijde mi to nesmyslné a pro psa nepochopitelné. Jedině pokud je pod povelem „zůstaň“, nesmí si vzít odhozený pamlsek, to patří ke cviku (ale jenom k tomuto cviku). To čeká na „oukej“. Jinak co je nabízeno, to patří psovi a nepodmiňuju to ničím - brala bych psovi radost a jen mu vnášela do odměňování stres

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
30.1.16 23:11

@hrubik: když házím míček nebo klacek venku jen tak, tak říkám „běž“. Když je to jako odměna po nějakém cvičení / blbnutí (tricích), odměňuji zároveň slovně „šikula“…a je jedno jestli to je pamlsek nebo pešek nebo klacek. Může si danou věc vzít hned. Když chci, aby přinesl hozenou věc hned, dávám „Aport“, ale pak odměňuji, protože to je už „cvik“. Já ho ale na pamlsky musela učit, že jsou odměna…děsně ho zpomalovaly=otravovaly (zase super na zonách při agi)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
30.1.16 23:16
@Icestar píše:
@hrubik Dřevěná deska cca 30×30×10cm, gumová placka cca 25cm a 0,1cm výšky :mrgreen:Povely pro pamlsek ani pro hračku nemám. Přijde mi to nesmyslné a pro psa nepochopitelné. Jedině pokud je pod povelem „zůstaň“, nesmí si vzít odhozený pamlsek, to patří ke cviku (ale jenom k tomuto cviku). To čeká na „oukej“. Jinak co je nabízeno, to patří psovi a nepodmiňuju to ničím - brala bych psovi radost a jen mu vnášela do odměňování stres

No jo vlastně, pokud mají psi „zůstaň“, tak mají sedět na zadku (případně ležet) a ignorovat pamlsky nebo hračky kolem nich…bych zapomněla :) Ale to už je asi „vyšší dívčí“.
Já ten „povel“ pro vzetí si odměny spíš pojala jako spojení slovní odměny a další odměny…osvědčilo se mi to v případě, kdy prostě nemám jeho milovaného peška, tak ví, co je slovní odměna ;) Bylo to takové nenásilné, přirozené…stres rozhodně nemá. Ale možná záleží, jak to kdo pojme. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
30.1.16 23:36

@Kissie9 Spojení slovní a materiální odměny je rozhodně fajn, proto při odměňování chválím. Jen to „nepodmiňuju“ formou povelu pro vzetí. Pes by vnímal, že si pamlsek nemůže vzít dřív, než to zazní, a po jeho zaznění by přišla frustrace, když by ho nedostal. Jak říkám, pro mě postrádá povel pro vzetí pamlsku smysl. Chválím slovně během krmení, pak si to pes spojí, že pochvala je příjemná, podobně jako si spojí šlápotu s vůní pamlsku a samotná vůně stopy je pro něj odměnou (resp. příslibem a jistotou, že to dělá dobře)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
31.1.16 08:15
@zolik18 píše:
No…jo když hazim hračky nebo míček tak Amy přinese ale pamlsek ani nevyžaduje..odměna je pro ni, ze ten míček nebo hračku opět hodim..pamlsky dávám jen za povely co ji učím a pro ty si beze slova rada prijde☺

Taky když házím hračku nedávám pamlsek, protože odměnou je právě ta hračka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
31.1.16 08:27
@Icestar píše:
@hrubik Dřevěná deska cca 30×30×10cm, gumová placka cca 25cm a 0,1cm výšky :mrgreen:Povely pro pamlsek ani pro hračku nemám. Přijde mi to nesmyslné a pro psa nepochopitelné. Jedině pokud je pod povelem „zůstaň“, nesmí si vzít odhozený pamlsek, to patří ke cviku (ale jenom k tomuto cviku). To čeká na „oukej“. Jinak co je nabízeno, to patří psovi a nepodmiňuju to ničím - brala bych psovi radost a jen mu vnášela do odměňování stres

Já to nemyslela tak, že Balto provede cvik a já mu dám pamlsek jen na povel vezmi. Dávám mu odměnku rovnou, jen za provedení cviku.

Dám konkrétní příklad, cvičíme výdrž v sedu. Řeknu sedni, Balto sedne, já kliknu, dostane odměnu a pak v krátkých intervalech prokrmuju sezení, cca 3-5×, potom řeknu vezmi a sekundu na to odhodím stranou pamlsek, abych ho uvolnila z pozice. Balto sežere odměnu a jedeme znova :D

Šlo mi o to uvolnění z pozice. V tom případě jsem zařadila povel vezmi na pamlsek.

Stejně tak venku, když házím hračku, musí být hračka za odměnu = provedený cvik a já po něm chci, aby si předtím sedl. Takže se Balta zeptám, jestli chce míček, tím získám jeho pozornost, řeknu mu, aby si sedl, jakmile si sedne, házím míček s povelem vezmi.

Někde jsem četla nebo slyšela, že lidi mají různé povely pro odhození pamlsku při uvolnění z pozice a také pro hračku.

Takže to nemyslím tak, že bych mu pamlsek za provedení cviku nedala hned, ale až po dalším povelu, šlo mi jen o to uvolnění z pozice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
31.1.16 08:30
@Kissie9 píše:
No jo vlastně, pokud mají psi „zůstaň“, tak mají sedět na zadku (případně ležet) a ignorovat pamlsky nebo hračky kolem nich…bych zapomněla :) Ale to už je asi „vyšší dívčí“.
Já ten „povel“ pro vzetí si odměny spíš pojala jako spojení slovní odměny a další odměny…osvědčilo se mi to v případě, kdy prostě nemám jeho milovaného peška, tak ví, co je slovní odměna ;) Bylo to takové nenásilné, přirozené…stres rozhodně nemá. Ale možná záleží, jak to kdo pojme. :nevim:

A jak docílit toho, aby Balto venku nežral na co přijde? Sebeovládací hry děláme a to mu můžu mávat pamlskem před čumákem jak chci a on statečně odmítá a otáčí hlavu pryč. Až na můžeš si ho vezme. Ráda bych docílila toho, že i venku se mě zeptá pohledem jestli může, ale to je asi běh na dlouhou trať a spousta hodin trénování, že. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
31.1.16 09:43
@hrubik píše:
A jak docílit toho, aby Balto venku nežral na co přijde? Sebeovládací hry děláme a to mu můžu mávat pamlskem před čumákem jak chci a on statečně odmítá a otáčí hlavu pryč. Až na můžeš si ho vezme. Ráda bych docílila toho, že i venku se mě zeptá pohledem jestli může, ale to je asi běh na dlouhou trať a spousta hodin trénování, že. :think:

Tak tohle třeba poradí @Icestar…já totiž nevím :nevim: A bojuji s tím u ričouna, který má zálibu v lidských exkrementech. Jako když mají „zůstaň“, tak nevzetí si pamlsku je součást cviku…nebo jak to říct. Když jdeme venku a jsou na vlno a mají volno, tak pochopitelně to už není součást cviku. Když je vidím, že no sbírají, chtějí sebrat, sebrali, tak na ně houknu „fuj!“ Ale když to nevidím…pán si nabídne. Nejhorší je, že on to cítí fakt na velké vzdálenosti a prostě si v lese klidně za tím odběhne. Zase procházky máme pro radost, ne abych je neustále buzerovala, že nesmí být víc jak 2 metry ode mně.(mluvím např. o lese). Zvěř mi není, není proč je držet u sebe. Košík na tohle nezabírá…jako fakt bylo vtipné, když nám takhle ričoun někde pobíhal, pak jsme ho přivolali (chodí spolehlivě) a on nadšeně přibíhal a na koši měl přilepený hajz…toaletní papír a koš celý zadělaný. A teď co jako? Člověk má chuť ho přizabít za to hov…, ale on přiběhl na zavolání :roll: Posledních pár měsíců se to zlepšilo, ale nedělám si iluze, že se to nevrátí, jakmile mu přijede páneček (je pracovně dlouhodobě mimo republiku)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
31.1.16 09:59
@Kissie9 píše:
Tak tohle třeba poradí @Icestar…já totiž nevím :nevim: A bojuji s tím u ričouna, který má zálibu v lidských exkrementech. Jako když mají „zůstaň“, tak nevzetí si pamlsku je součást cviku…nebo jak to říct. Když jdeme venku a jsou na vlno a mají volno, tak pochopitelně to už není součást cviku. Když je vidím, že no sbírají, chtějí sebrat, sebrali, tak na ně houknu „fuj!“ Ale když to nevidím…pán si nabídne. Nejhorší je, že on to cítí fakt na velké vzdálenosti a prostě si v lese klidně za tím odběhne. Zase procházky máme pro radost, ne abych je neustále buzerovala, že nesmí být víc jak 2 metry ode mně.(mluvím např. o lese). Zvěř mi není, není proč je držet u sebe. Košík na tohle nezabírá…jako fakt bylo vtipné, když nám takhle ričoun někde pobíhal, pak jsme ho přivolali (chodí spolehlivě) a on nadšeně přibíhal a na koši měl přilepený hajz…toaletní papír a koš celý zadělaný. A teď co jako? Člověk má chuť ho přizabít za to hov…, ale on přiběhl na zavolání :roll: Posledních pár měsíců se to zlepšilo, ale nedělám si iluze, že se to nevrátí, jakmile mu přijede páneček (je pracovně dlouhodobě mimo republiku)…

Hm to je taky oříšek ty hovňousi :jazyk: Balta nechávají cizí docela chladným, zato vlastní už pár krát ochutnal :cert: Spíš bych chtěla aby nic nežral i z hlediska bezpečnosti, protože co vím tak v okolí už pár otrav takto bylo, že někdo nastražil na psy otrávené jídlo :( A já mu z huby rvu co chvíla něco :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný