Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Icestar píše:
@hrubik Tak to zas nepřeháněj - máš doma psí mimčo, co si taky chce užít dětství - sportovní vavříny počkajíPěstujte hlavně přivolání, toho není nikdy dost. A když pro zabavení budete blbnout s podáváním pacek nebo učením výdrže v sedu či lehu (odložení), bohatě to stačí. Nepleť mu hlavu pomůckami příliš
Neboj, určo to nepřeháním a nedriluju ho od rána do večera. S pomůcek máme asi jen jednu
Spíš pokukuju co by se hodilo do budoucna ![]()
@hrubik Tuhle chybu jsem právě udělala a kvůli nedočkavosti naučit svoji první borderku všecko jsem ten výcvik strašně uspíšila a akorát nám oběma uškodila. Není dobrý, když štěně v deseti týdnech válí sudy, tlapká po botách a motá se kolem agi překážek ![]()
@Icestar píše:
@hrubik Tuhle chybu jsem právě udělala a kvůli nedočkavosti naučit svoji první borderku všecko jsem ten výcvik strašně uspíšila a akorát nám oběma uškodila. Není dobrý, když štěně v deseti týdnech válí sudy, tlapká po botách a motá se kolem agi překážek
jojo, zvlášť zarytí agiliťáci na tom nevidí nic špatného, že jim štěně v 9 měsících umí slalom ![]()
@Icestar píše:
@hrubik Tuhle chybu jsem právě udělala a kvůli nedočkavosti naučit svoji první borderku všecko jsem ten výcvik strašně uspíšila a akorát nám oběma uškodila. Není dobrý, když štěně v deseti týdnech válí sudy, tlapká po botách a motá se kolem agi překážek
Tak to nám vážně nehrozí. Musela bych být bezdětná, nechodit do práce a 100% svého času věnovat psovi a pak by možná teď už uměl válet ty sudy
Takhle jedeme postupně základy a co nás baví nebo napadne, ale rozhodně toho není moc co Balto umí
Spíš se snažím jet furt dokola ty základní povely, aby si je fakt upevnil.
Příspěvek upraven 24.01.16 v 22:12
@Kissie9 píše:
jojo, zvlášť zarytí agiliťáci na tom nevidí nic špatného, že jim štěně v 9 měsících umí slalom
To už mi říkala i naše chovatelka, že určo do roku nepřetěžovat, žádné agi skoky a že to mnozí vůbec neřeší toto ![]()
@Rozarka264 píše:
@hrubikMám vážně dilema… Už pět let si přeju pejska z toho asi 2-3 roky pokukuju po borderce… Jedinýho čeho se bojím je štěkání a kňučení v bytě…
Vážně neznáte někoho kdo by měl zkušenosti s borderkou chovanou v bytě?? Nebo nějaký typ kde by mohla být nějaká další diskuze o nich??
ahoj já mám megí v bytě a v pohodě asi týden ji trvalo než přestala knučet ale ted je to vpohodě už je naučená, že když jí ráno zavřem tak příjdem, až odpoledne.. no a na nakupy chodíme po velké procházce a ona doma spí, ale když třeba jdu na pět minut do sušárny, nechám ji v celém bytě tak čeká u dveří a knučí.. ví, že zachvili přijdu..
@Icestar
Děkuji za rady a typy…
Néé v práci jsem tak 6 hodin a jestli jsem pecivál?? Noo mám dítě a v práci dalších 25, pecivál nemůžu být i kdybych chtěla
![]()
@Kissie9
Promiň, asi jsem to přehlédla nebo zapomněla, těď už nevím co kde kdo psal, čtu toho tolik…
![]()
@megoska
Ahoj, jak jsi učila, že musí být sama než příjdeš z práce a po jaké době od doby co sis jí pořídila??
Jen kňučela? Neštěkala? Co na to kňučení sousedi?? Promiň za možná pitomý otázky, ale jak jsem psala, největší strach mám z toho štěkání a kňučení co budu mimo… ![]()
Holky staráte se nějak speciálně teď v zimě, kdy jsou posolené chodníky, o packy vašich pejsků? Sice se snažím soli vyhýbat, ale ne vždy se zadaří a Balto pak chudák zastavuje a poskakuje, je vidět že ho packy bolí
Doma pak utřeme před bytem mokré packy do ručníku a tím končíme. Nevím, jestli by to nechtělo nějakou extra péči ![]()
Jo a ještě jeden dotaz. Může si takhle malý štěně jako Balto už teritoriálně označkovávat místa? Protože ten náš miláček nám doma čurá zásadně na gauč, kam nesmí a teď se mi vyčural i do postele
Byla to vteřina, kdy byl na posteli a než jsem ho sundala dolů, tak mi počural peřinu
Myslela jsem, že ho zabiju. Jinak nehody doma téměř nemá, ale tohle mi přijde, jak kdyby schválně čural na místa, kam nesmí a odkud ho sundáváme (zcela v klidu, pozitivně) dolů. Asi přestanu být pozitivní, jestli mi bude hošánek čurat do betle ![]()
@hrubik píše:
Holky staráte se nějak speciálně teď v zimě, kdy jsou posolené chodníky, o packy vašich pejsků? Sice se snažím soli vyhýbat, ale ne vždy se zadaří a Balto pak chudák zastavuje a poskakuje, je vidět že ho packy bolíDoma pak utřeme před bytem mokré packy do ručníku a tím končíme. Nevím, jestli by to nechtělo nějakou extra péči
potírám megí paciny lékařskou vazelínou aji pře aji po procházce..
@hrubik píše:
Jo a ještě jeden dotaz. Může si takhle malý štěně jako Balto už teritoriálně označkovávat místa? Protože ten náš miláček nám doma čurá zásadně na gauč, kam nesmí a teď se mi vyčural i do posteleByla to vteřina, kdy byl na posteli a než jsem ho sundala dolů, tak mi počural peřinu
![]()
![]()
Myslela jsem, že ho zabiju. Jinak nehody doma téměř nemá, ale tohle mi přijde, jak kdyby schválně čural na místa, kam nesmí a odkud ho sundáváme (zcela v klidu, pozitivně) dolů. Asi přestanu být pozitivní, jestli mi bude hošánek čurat do betle
jakto tak poslouchám, lituji váš gauč
mám fenku, takže nemám zkušenosti ![]()
@Rozarka264 píše:
@megoska
Ahoj, jak jsi učila, že musí být sama než příjdeš z práce a po jaké době od doby co sis jí pořídila??
Jen kňučela? Neštěkala? Co na to kňučení sousedi?? Promiň za možná pitomý otázky, ale jak jsem psala, největší strach mám z toho štěkání a kňučení co budu mimo…
u nás v baráku má psa každy třetí důchodce
když jsme si megí dovezli, měla jsem dostat dovolenou, ale mistr mi ji nedal.. druhý den jsem šla dopráce byla sama 4 hodiny nakonec mě pustil, další den jsem musela do práce, ale nakonec mi řekl že můžu domů takže byla sama asi hodinu..pak byl víkend to jsme byli sní..pak jsem měla odpolední takže jsem sní byla já a pak chlap, ale snažili jsme se at každý den je aspon hodinku sama doma, někde jsem to četla, že si má začít zvykat hned..to samé je i s jízdou v autě..měla by se sem tam svést..sousedka nádavala a říkala, že jí mame dát na balkon
do ted ji nezdravím.. pod náma bydlí hodná paní a té jsem se vždy ptala jestli ještě knučí atd.. říkám trvalo to týden..někdo je zas s pejskem 14 dní doma, taky jsem to měla v plánu, ale nakonec jsem se musela zachovat jinak, ale trochu jsem ráda protože za 14 dní si na vás zvykne jak na svojí mámu
megí už na druhý den unás byla jako doma.. ten první v noci knučela..
@megoska píše:
potírám megí paciny lékařskou vazelínou aji pře aji po procházce..
Díky za tip, vyzkouším ![]()
@megoska píše:
jakto tak poslouchám, lituji váš gauč![]()
mám fenku, takže nemám zkušenosti
No zatím se mu to povedlo vždy na deku, která byla na gauči, takže jsem tu šupla do pračky a bylo. Ale i tak mě toto štve ![]()