Kdo má Border kolii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8138
27.1.16 15:03
@hrubik píše:
To by se mi taky hodilo tato rada :think: Já totiž ruce zatím vůbec nepoužívám :mrgreen: Jedeme hlavně shaping, na začátku jsem učila sedni, lehni zachycením, a teď ty „větší“ kousky pomocí shapingu a ruce k tomu zatím nedávám. Maximálně když Balto moc nechápe, tak třeba ukážu prstem na target. A co koukám na videa tak hodně ruce používají u otáček třeba, ale to je na nás zatím vyšší level :lol:

Holky, ruce je jenom jedná část těla…pokud narážíte na agi, tak je důležité i postavení ramen, nohou (špičky)… :mrgreen:
Já když začala běhat, tak jsem vypadala jako větrný mlýn a pes to taky pobral…teď je to o něco koordinovanější, ale protože mě Ike čte celou, je to o to složitější. Ve sportovce/záchranařině, ukazuješ rukama tam, kam má pes běžet, u pasení je zase upažená paže „zákaz“ jít do toho směru ;)
Jinými slovy, nedumejte nad tím extra moc, ono se to vytříbí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
27.1.16 15:48

@Kissie9 Jj, je fakt že si na to nějak časem přijdem samy :) Já taky doufám, že nám dá hodně ta psí školička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
27.1.16 15:49

@megoska A ty s Meggi někam chodíš cvičit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
27.1.16 22:37
@hrubik píše:
@megoska A ty s Meggi někam chodíš cvičit?

nee, nejlepší cvičák je co jsem se dozvěděla je asi 6km daleko, ale oto nejde to my zvládnem, ale začíná každou neděli v osum ráno.. a to by jsme museli za tmy, a my sebojíme tmy v lese… :,(,takže čekám, až bude pěkněji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
28.1.16 08:23
@megoska píše:
nee, nejlepší cvičák je co jsem se dozvěděla je asi 6km daleko, ale oto nejde to my zvládnem, ale začíná každou neděli v osum ráno.. a to by jsme museli za tmy, a my sebojíme tmy v lese… :,(,takže čekám, až bude pěkněji :D

Tak to jo ;) Však za chvilku už bude líp a můžete vyrazit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
28.1.16 11:00
@hrubik píše:
Tak to jo ;) Však za chvilku už bude líp a můžete vyrazit :)

jo to jo..chtěla jsem se zeptat, krmíš granulemi? jakými? asi musím změnit značku megí je při těle :D :D máme fitmin a ty obsahujou hodně drůbežího, je prý lepší jehněčí.. ale sedí ji, tak se bojím, že když snížím dávku bude mít hlad.. ted dostává 280 g denně, přemýšlím o 260g no nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
28.1.16 15:05
@megoska píše:
jo to jo..chtěla jsem se zeptat, krmíš granulemi? jakými? asi musím změnit značku megí je při těle :D :D máme fitmin a ty obsahujou hodně drůbežího, je prý lepší jehněčí.. ale sedí ji, tak se bojím, že když snížím dávku bude mít hlad.. ted dostává 280 g denně, přemýšlím o 260g no nevím..

Já krmím brit care puppy lamb and rice. Balto to má od chovatelky a vyhovuje mu to. Tak zkus změnit značku a uvidíš.

A kolik Meggi váží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
28.1.16 16:24
@hrubik píše:
Já krmím brit care puppy lamb and rice. Balto to má od chovatelky a vyhovuje mu to. Tak zkus změnit značku a uvidíš.A kolik Meggi váží?

14 kg a má7 měsíců..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
28.1.16 19:51
@megoska píše:
já ti uplně rozumím, tež furt něco vymýšlím, já bych spíš potřebovala poradit z rukama.. u povelu máš pomáhat rukama..a já už nevím co sněma.. :( někdo rady co s těma rukama k povelům?

Co s nima? Za záda 8) Při učení cviků je nejlepší shaping, jak už tady zaznělo - odměňování za iniciativu od psa, za krok správným směrem, který on sám vymyslí. V agilitách je ruka jen prodloužené tělo. Onehdy na táboře jsme měli soutěž, kdy jsme běhali s rukama v kapsách nebo za zády - a šlo to. Stejně tak němý parkur - agility jsou sport, kde pes i psovod používají tělo. Dogdancing je zase přesný opak - tělo nesmí psa nijak vyrušit, pracuje (nebo měl by pracovat) jen na slovní povely (ono to není tak docela pravda, pes reaguje i na tělo, ale to divák nevidí, nebo teda neměl by vidět)
Mrkněte třeba na Sandru & Lizzy z předloňského mistrovství Evropy - to je tanec jaksepatří
 https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8138
28.1.16 20:10
@Icestar píše:
Co s nima? Za záda 8) Při učení cviků je nejlepší shaping, jak už tady zaznělo - odměňování za iniciativu od psa, za krok správným směrem, který on sám vymyslí. V agilitách je ruka jen prodloužené tělo. Onehdy na táboře jsme měli soutěž, kdy jsme běhali s rukama v kapsách nebo za zády - a šlo to. Stejně tak němý parkur - agility jsou sport, kde pes i psovod používají tělo. Dogdancing je zase přesný opak - tělo nesmí psa nijak vyrušit, pracuje (nebo měl by pracovat) jen na slovní povely (ono to není tak docela pravda, pes reaguje i na tělo, ale to divák nevidí, nebo teda neměl by vidět)
Mrkněte třeba na Sandru & Lizzy z předloňského mistrovství Evropy - to je tanec jaksepatří

Ježííííš, to je super…to pustím Ajkošovi, aby viděl ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
28.1.16 21:54
@megoska píše:
14 kg a má7 měsíců..

Tak já nemám srovnání, ale máš váhový údaje Meggi ze 4měsíců? Balto má teď 8,5kg. Zdá se ti, že přibrala až teď hodně nebo postupně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
28.1.16 21:58
@Icestar píše:

Krása :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2967
28.1.16 22:01

@Icestar @Kissie9 Holky dotaz ohledně učení povelu k noze přes target na zemi. Dnes jsme si to trošku na kurzu poslušnosti nastínili. Balto zvládá přední packy na target a točí se na něm, když se točím já. Já jdu vlevo, on jde vlevo. Je to tak v pořádku? Něco mi uvízlo v hlavě, že říkala lektorka, že by měl jít proti mě, ale možná to pletu. Nevím. Jak na to, aby se k noze pomocí targetu přiřadil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
29.1.16 10:58
@hrubik píše:
Tak já nemám srovnání, ale máš váhový údaje Meggi ze 4měsíců? Balto má teď 8,5kg. Zdá se ti, že přibrala až teď hodně nebo postupně?

postupně ve čtyřech měsících měla 8 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
29.1.16 16:04

@hrubik Zakladem je, ze se pes umi tocit na targetu uplne sam, bez povelu, na obe strany. Teprve pak k targetu pristoupis a odmenujes prirazeni k noze. Vyplati se pilovat jak prirazovani (pivot), tak i setrvani v pozici u nohy. Jinak bude mit tendenci neustale rotovat zadkem do pryc. Kdyz pochopi, ze u nohy je to to vono, odhod pamlsek, a zatimco ho bude sbirat, odstran target. Pes se vrati a mel by se priradit k noze. Voila! A dale pestujes a odmenujes stejne pivoty a stejnou vydrz bez targetu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný