Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nika 88 Ahojky, já si myslím, že to může být i stresem. Mě už se to kolikrát stalo, říkala jsem si, že už by to mohlo být těhotenství a říkala si, hlavně ať MS nepřijde.. No pak přišla dřív, než normálně..
@Gabrielaaa píše:
@Nika 88 no to víš že to může být z námahy… chjo tak snad další cyklus, jinak já dnes test taky negativní tak nevím
Ahóóój ![]()
JJ, další cyklus
A jak dlouho máš zpoždění?
@roksy25 píše:
@Nika 88 Ahojky, já si myslím, že to může být i stresem. Mě už se to kolikrát stalo, říkala jsem si, že už by to mohlo být těhotenství a říkala si, hlavně ať MS nepřijde.. No pak přišla dřív, než normálně..
Ahóóój ![]()
JJ, jen mě to zaskočilo. Holky já nevim, nechci propadat panice a ani se na to nechci upínat, ale je to těžký. Musím se nějak sebrat a zabojovat. Jak s tím bojujete vy? ![]()
@Nika 88 Hele u mě se to střídá, jednou používám snění a fakt to někdy zabírá. Jednou se zase zavalím prací, že na chmurné myšlenky nemám čas ani pomyšlení..Ale ani jedno mi nevydrží dlouho.. I v práci mi stačí, když přijde natankovat nějaká těhule a sebelepší nálada je tatam..A teď teda jsem zase začala číst carnegieho a jiné motivační knihy, taky to pomáhá, ale jak říkám, jen na čas. Normálně sem se kolikrát přistihla že očima rychle čtu, ale zároveň si nic nepamatuji, protože myšlenky jsou úplně jiné ![]()
No jsme na tom dost podobně. Já minulý rok byla ještě docela „normální“, ale teď je to těžký. Zjistila jsem, že všechny moje nejbližší kamarádky mimi buď mají, nebo ho čekají. Je to těžký, vždycky jsem si šla tvrdě za tím co jsem chtěla, vztah, škola, první podnájem, koupě bytu atd. ale tohle nejde, je to pro mě těžké. Cítím, že přišel čas, ale mimi ne a ne přijít. Hodně se řídím heslem, že se všechno děje z nějakého důvodu. Třeba musím ještě něco dořešit, nebo zařídít
JJ, těhulky a maminy, to je něco - vždycky je očumuju jak úchyl (musim se to naučit omezit)
Taky teď čtu knihu od Carnegieho - jak se zbavit starostí a začít žít. Už si jí četla? Je to moje první kniha od tohoto autora, co si o něm myslíš? ![]()
@Nika 88 No u mě je to taky tak, tento rok se hafo kamarádek a spolužáků vdává/žení a rodí o sto šest. Nejvíc mě to sebralo u mé kamarádky z dětství, která je o 6 let mladší a během tří let stihla svatbu a dítě. My finishujem devátý rok a stále nic
Nejvíc stresující je pro mě Facebook..Jo já dělám za pokladnou a někdy se přistihnu, že zírám jak trotl
Až je mi trapně
Vždycky se tlemím, když nějaký chlap zírá jak hladovec na ženskou, ale já taky někdy musím vypadat jak úchylák
Teď čtu Jak získávat přátele a působit na lidi, ta mi přijde jako taková všeobecná na lidské vztahy, dá se použít jak na lidi, na výchovu, tak v partnerství..Pro mě je první tahle, máme myslím tři, ale právě ta, kterou zmiňuješ je někde ztracená, předěláváme barák a většina věcí je postrkaná a poskládaná v krabicích. Ještě sem jí nečetla ale prý za to taky stojí.. Ještě mám půjčené od kamarádky Tajemství, to je taky motivační, ale nejdřív chci dočíst carnegieho..
Na facebook už ani nechodím. Jsou tam samé foto svateb, ultrazvuků, mimi/dětí… A cože jste se s přítelem ještě nevzali po tak dlouhé době? Já jsem taky svobodná a to už jsem z přítelem skoro 11 let ![]()
@Nika 88 No já už bych chtěla dávno, on i taky(doufám
), ale tak nějak je to pro nás spíš už formalita, už tak nějak patříme k sobě a připadáme si jak manželé už několik let. Asi jediné na co čekáme je mé těhotenství a potřebná částka na vysněnou svatbu a cestu na Chalkidiky..přiznám se, že hodně hrají roli i finance, jsme zastánci tradičního manželství, nechceme jít jen tak na úřad..
@roksy25
No tak to závidim a moc moc přeju ať je to co nejdřív
Je to ostuda, ale ani netuším kde jsou Chalkidiki. JJ, finance - to je věčné téma
ALe nestěžuji si - hlavně, že jsme zdravý. Mám otázku - kdyžtak nemusíš odpovídat. Když se už 2,5 roku snažíte - byli jste na nějakém vyšetření? Ptám se jen, že já jsem zastánce přirozené cesty, ale nevím jak bych na to koukala po 2 letech. ![]()
Chalkidiki je ostrov v Řecku a pro přítele a jeho rodinu je to srdcová záležitost..
No já jsem totiž byla tak hloupá a naivní a věřila jsem předchozímu gyndr.. Já měla s MS velké problémy už před snažením a asi cca 3 roky mě léčil jen jedním hormonem, navíc nevhodným při snažení, furt vše odkládal, až sem se letos v lednu probrala a už k němu nešla, našla jsem si jinou, chválenou doktorku a zažila úplně jiný přístup, už mám za sebou dvě folikulometrie, odběr krve na hl. hormonů, a teď mi řekla, že mám začít na zkoušku Nosifol(spousta si ho chválí) a až to tedy dostanu(doufám, že ne
), tak zase ultrazvuk, když to nezabere tak takové ty klasiky utro. a closti., pak spermiogram atd..Jsem bez ovulace, náznak PCO..Ono by to nebylo tak dlouhé čekání, kdybych nebyla tak hloupá a nebýt mého nedávno 3 měsíčního marození a operace…No já tobě taky přeji, ať nečekáš dlouho, hlavně na to mimi
A co vy, ještě neplánujete svatbu?
No já bych chtěla a přítel myslim taky. Sice né takovou jako já, ale myslim, že chtěl
Ovšem u nás jsou naprd ty finance. Koupili jsme si byt a pomalu ho zařizujem a to sežere všechny korunky co jsou navíc. Podle mě to dopadne tak, že si mě v 8 měsíci vezme u nás na radnici, natajno a jen se svědky
řekla jsem mu totiž, že dítě přinesu na svět jen ve stavu manželském ![]()
No tak to mě mrzí, že jsi měla takové problémy s doktorem. Člověk jim věří a myslí si, že to co dělají je maximum a že to dělají pořádně ![]()
@Nika 88 Přeji všem krásné sobotní dopoledne ![]()
Hehe, tak to na to máme stejný názor, taky jsem mu to řekla a on to tak kupodivu taky chce
Ty jo ale dneska máme nějaké dusno, prý jsem despota
Takové to dohadování ve srandě..Měla jsem vztek na dvě koťata, co řádí jak tajfuni, ve dne to spí a v noci a po ránu by zbourali barák
Já jsem řekl, že už stačilo, ať si je udá, že už tu žádný čičiny navíc nechci a tak jsem despota ![]()
@roksy25 píše:
@Nika 88 Přeji všem krásné sobotní dopoledne
Hehe, tak to na to máme stejný názor, taky jsem mu to řekla a on to tak kupodivu taky chceTy jo ale dneska máme nějaké dusno, prý jsem despota
Takové to dohadování ve srandě..Měla jsem vztek na dvě koťata, co řádí jak tajfuni, ve dne to spí a v noci a po ránu by zbourali barák
Já jsem řekl, že už stačilo, ať si je udá, že už tu žádný čičiny navíc nechci a tak jsem despota
Ahóóój ![]()
Tak to je dobrý
u nás je zase pro změnu chaos - zítra odjíždíme na dovču. Štve mě, že si musím nakoupit vagón vložek, jelikož jsem s tím naivně nepočítala
No nic no, každopádně je tu sluníčkově a to je hned lepší náladička. Já mám jednoho kocoura a je to takové šídlo, že bych už druhého nechtěla ![]()
Ahoj holky tak MS dorazila, mrcha jedna… v listopadu mi končí mateřská takže mám poslední měsíc snažení a pak nevím… pracuju na dráze jako průvodčí, absolutně nepravidelná prac. doba no… už jsem na nerv…po MS celý měsíc souložím ![]()