Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@berysek já bohužel ne, teď se snažíme abych navázala na druhou mateřskou, ale máme na to jen tenhle měsíc… ![]()
@Gabrielaaa píše:
@berysek já bohužel ne, teď se snažíme abych navázala na druhou mateřskou, ale máme na to jen tenhle měsíc…
Ahoj, Ty musíš otěhotnět aby jsi navázala na mateřskou, jinak musíš zpátky do práce? Chápu to správně?? Jestli jo, tak moc držím palce aby to dopadlo
Určitě to zvládnete, to jsou takový radostný povinnosti
…jen to chce asi nemyslet na mimčo, protože čím víc člověk na to myslí, tím víc se často nedaří…
No mě to poslední 2 měsíce v hlavě přeskočilo, pořád myslím na mimčo
Prostě mi hráblo
…ale my ještě nemůžem, my nejdřív po státnicích, achjo, nepřežiju to ![]()
@berysek píše:
Ahoj holky, omlouvám se že se zeptám asi trošku mimo vaše téma![]()
Je tu někdo, kdo by se už strašně rád snažil, ale ještě nemůže (práce, studium…)?
Děkuji za odpovědi
Měla jsem to tak dlouho, hrozně jsem chtěla, ale bála jsem se - peníze. Koupili jsme si byt, ale jaksi už nebylo dost financí na rekonstrukci a vybavení. Pak jsem si řekla, že to nejnutnější k životu máme, takže na to prdim a nějak to dopadne. Ono to nejde tak rychle jak jsem si představovala, takže si pomalinku dokupujeme co je zapotřebí a čekáme, až se na nás usměje štěstí
Doufám, že už to bude za chvíli ![]()
Ty ještě studuješ? ![]()
Přesně tak, peníze jsou další věc, na kterou pořád myslíme, ale řekli jsme si že jsme manželé už nějaký čas a kdybychom otěhotněli, tak to prostě zvládnem i se studiem a (zatím) bez vlastního bydlení, protože jsme na to dva a těšíme se
…po pravdě já mám občas takové myšlenky, jako „jaktože ten zatracený kondom ne a ne rupnout?!“
![]()
Ano, já jsem pořád odkládala státnice a odkládala… pořád jsem si myslela že to nezvládnu, ale teď už je mi to šumák, jenom to chci mít za sebou a už konečně řešit jiné věci ![]()
A jak dlouho vy se snažíte? Myslím že hlavní je to, že máte vlastní byt, to ostatní půjde pomalu, ale půjde! Vím jak to bylo u nás když jsem byla malá, taky se vše zařizovalo postupně z aktuální výplaty a strašně rádi na to teď s našima a se ségrou vzpomínáme ![]()
A jak jsi na tom s kupováním výbavy na miminko? Máš něco doma? Nebo to necháváš až budeš vědět že jsi těhu? Já jsem se při posledním nákupu potravin v globusu neudržela a koupila nádherný dupačky s kytičkama
totálně mi hrabe, ale co je na tom nejhorší, je to, že nemám pocit že bych se toho měla zbavit. Tak uvidíme zda mi to paní vedoucí našeho ústavu vyžene z hlavy zítra při konzultaci ![]()
Moc držím palce ať se zadaří ![]()
No tak, nedáváme si pozor půl roku a snažíme „echt“ dva měsíce. Tak nevím. Popravdě jsem si myslela, že to půjde hned, ale není to tak. Neházím flintu do žita a zatím to nehrotíme ( ačkoliv já to občas nedávám) ![]()
Ty peníze jsou hroznej strašák. Myslím, že momentálně se máme dobře, ale pořád jsem si přehrávala katastrofické scénáře, až budu na mateřské jak to zvládnem atd. atd. Kolem mě je spousta maminek, nebo těhulek - tak mě uklidnily.
A kdy máš státnice? Držím palce, ať to všechno zvládneš.
Co se výbavy týká, nic nekupuji. Musím se držet. Hodně šetříme, dáváme do kupy zázemí, ale hned jak se mi na testu ukážou // neudržím se! ![]()
@Gabrielaaa No uvidím, ještě tomu dám čas
to vím, že dost holek nemělo žádné příznaky, ale jak bych za ně byla vděčná
aspon si to ted říkám, pak by mě to asi přešlo, ale myslím, že bych měla aspon něco málo cítit, no uvidíme, až to má přijít, tak to přijde
sexujem sexujem
MS (ne)čekám ve čtvrtek. Myslím, že dneska jsem měla na kalhotkách pidi světle hnědý výtok..ale kdo ví co sem viděla
jakoby se rozjížděla MS, ale takle sem to měla třeba s 3denním zpožděním a ne o 4 dny dřív…ale mohlo to být cokoliv, at se snažím na to nemyslet jak chci, tak se stejně můžu trochu pozorovat a to je blbééé ![]()
@Nika 88 Taky jsem myslela, že to půjde rychle, ted jsme se stěhovali do nového baráčku, takže taky nemáme peníze na vyhazování..tak nějak jsme tomu dali volný průběh, ale volný průběh už trvá 5 měsíců sakra
taky jsem čekala dřív..no jo no osud ![]()
No jo, musíme se tedy snažit dál. Však ono to jednou přijde. MUSÍ! ![]()
Moc držím palečky, vypadá to slibně!
@Nika 88 Vypadá to slibně každý měsíc
musíme holky máknout sakra ![]()
Ahojte holky přidavám se do klubu mešká mi Ms 6 dní dneska mi nebylo dobře antikocepci neberu.Test před dvěmi dny negativní
@Anonymní píše:
Ahojte holky přidavám se do klubu mešká mi Ms 6 dní dneska mi nebylo dobře antikocepci neberu.Test před dvěmi dny negativní
Vítej
Mě to má dorazit až ve čvrtek. Jak dlouho nebereš antikoncepci a jak dlouho se snažíte? ![]()
Kamilka90
ahoj antikocepci neberu od doby co jsem poprvé otěhotněla takže asi rok a pů. Před půl rokem jsem porodila. Chtěli jsme s miminkem ještě chvíli počkat ale
takže zpoždění ms dnes 8 dní jinak menstruaci jsem měla 4 měsíce pravidelnou. Takže se asi tento týden objednám k doktorovi a dnes nakoupím testy. Dalšímu miminku se nebráníme
omlouvám se za anonym mám tu půlku rodiny a zatím nechci aby to věděli
@Nika 88 jj, já kojila do deseti měsíců Jiříka, pak se mi sám odstavil ale první ms po porodu jsem měla v jeho 6ti měsících kdy jsme naplno nnajely na příkrmy(přikrmovala jsem od 4. měsíce) a od tý doby mám ms zase pěkně pravidelnou, tak snad se nám tenhle měsíc zadaří
Jéééé moc závidim, že už jedno zlatíčko doma máš, to se pak asi jinak snaží o druhé
Tím nějak nezlehčuju tvoji situaci, ale já bych to tak měla. No já taky doufám, mám to zase celé přehozené. Tenhle měsíc budu testovat minimálně s týdením zpožděním MS. Jestli nějaké zpoždění bude ![]()
Všem snažilkám držím palce!!! A neflákejte se ![]()
P. S. Jsem zvědavá na roksy25 jestli to nakonec dostala ![]()