Kdo objevil dvě čárky na těhotenském testu? říjen 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4747
5.11.13 12:01

Tak za mě, udělám pro dítě všechno. a na cukr v každým případě jdu. nebudu riskovat, že vkůli tomu, že jsem odmítla, tak mi dítě zemře. Hrůza to je a co, to snad přežiju. Porod jej horší, a taky ho přežiju. takhle asi za mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19799
5.11.13 12:08

@Janule34 vidím to stejně, kdyby na tom nezáleželo, tak to asi nebude povinné a nebude to hradit pojišťovna, která šetří kde se dá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
5.11.13 12:08
@Janule34 píše:
Tak za mě, udělám pro dítě všechno. a na cukr v každým případě jdu. nebudu riskovat, že vkůli tomu, že jsem odmítla, tak mi dítě zemře. Hrůza to je a co, to snad přežiju. Porod jej horší, a taky ho přežiju. takhle asi za mě.

vidis a presne tohle Jani jsem potrebovala slyset, ja jsem taky za to, ze vse co je pro dite dobre se ma absolvovat…
kazdopadne, jsem nekde cetla ze to je ohromna zatez pro dite na jeho malinkatou slinivku… proto chci probrat rizika s dr.
a dalsi co jsem se docetla, ze stejnou vec provadi i z krve, ale prej to neproplaci pojistovna a je to hodne drahe… tak to taky s Dr. na pristi poradne proberu…
smarja, abych si zacla psat listek na co vse se ji budu ptat :DD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
5.11.13 12:13
@Petík30 píše:
Holky já mám za to že ta cukrovka je povinná, ale z vlastní zkušenosti u prvního to ještě nebylo ale u druhého jsem to už měla a bylo to fakt hnusný a čekat tam ty hodiny to je prostě nekonečný. Nejradši bych to taky nepodstupovala

odmítnout můžeš všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
5.11.13 12:16
@Janule34 píše:
@Sisi137 ten cukr si hodně rozmysli. Pokud by se zanedbal vysoký cukrt ohrožuje to život dítěte. Doporučuju jít a vydržet to.

důvod proč na to nechci jít není kvůli tomu, že je to hnusné, ale kvůli tomu, že přemýšlím jak to může ovlivnit život dítěte. Do roku 2009 myslím se to dělalo jen u rizikových pacientek. Nevím, ale je to poměrně mladé na to abyc si byla jistá, že dítě třeba kvůli tomu, že ho v prenatálním stádiu tak zatížím třeba nebude na cukrovku trpět :think: Chci probrat pro a proti s dr, do ničeho nepůjdu po hlavě, protože se to má či nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4747
5.11.13 12:16

Já nevim. ale já byla na cukru s klukem už před 15 lety. akorát se tenkrát bodalo do prstu. a to byla bolest. tuhle je procházka růžovou zahradou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19799
5.11.13 12:17

Na druhou stranu u nás cukrovku nikdo nemá a já v těhu nikdy s tímhle problém neměla, děti byly 9dní před a v den termínu, tak počítám, že bylo vše ok, váha obou 3,50 tak žádný obříci nebyli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.13 12:17

Chápu, ono není o co stát…Mě teďka řekli, že první UTZ mi dají dle data poslední ms na druhou polovinu prosince, už mám buklé přesné datum. To už půjdu skoro do druhého trimestru, takže se samozřejmě ve mě mísí obavy, aby bylo všechno v pořádku a něco se nezanedbalo.
A s tím vyšetřením pohmatem - vím, že když ještě UTZ neexistoval, tak se tak taky vyšetřovalo ale když tady čtu příspěvky holek, co jsou v 7.,8.tt a jdou v ČR automaticky na ultrazvuk, dostanou fotku atd. tak mě to nutí ( možná zbytečně moc )přemejšlet. Pozná se tak bezpečně např. zamlklé těhotenství atd.? Nebo třeba mimoděložní, které se projevuje právě okolo toho 8.tt a ultrazvukem se dá snadno podchytit, aniž dojde k bolestem, krvácení, poškození vejcovodu atd.? Asi už to moc řešim, co :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.13 12:19
@mauska píše:
Na piti je dobrej zazvorovej caj, zklidnuje zaludek, na nevolnosti je fakt super. Cola taky zklidnuje, normalne ji nepiju vubec, ale v tehotenstvi ji nikdy neni dost :lol:
ja jsem rada, ze tu nemusim podstupovat hlavne vnitrni vysetreni, kdysi jsem byla tehotna, zrovna jsem byla v CR, tak jsem si zasla k me gynekolozce a po vnitrnim vysetreni a utz jsem akorat zacala spinit a do dvou dnu bylo po vsem… :(

Chápu, ono není o co stát…Mě teďka řekli, že první UTZ mi dají dle data poslední ms na druhou polovinu prosince, už mám buklé přesné datum. To už půjdu skoro do druhého trimestru, takže se samozřejmě ve mě mísí obavy, aby bylo všechno v pořádku a něco se nezanedbalo.
A s tím vyšetřením pohmatem – vím, že když ještě UTZ neexistoval, tak se tak taky vyšetřovalo ale když tady čtu příspěvky holek, co jsou v 7.,8.tt a jdou v ČR automaticky na ultrazvuk, dostanou fotku atd. tak mě to nutí ( možná zbytečně moc )přemejšlet. Pozná se tak bezpečně např. zamlklé těhotenství atd.? Nebo třeba mimoděložní, které se projevuje právě okolo toho 8.tt a ultrazvukem se dá snadno podchytit, aniž dojde k bolestem, krvácení, poškození vejcovodu atd.? Asi už to moc řešim, co :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
5.11.13 12:20

@Janule34 bodání do prstu není zátěžový test, to si nechám bodat klidně každý den, ale ten glukózotoleranční test jen tak bezdůvodně nutný není. Nepatřím do rizikové skupiny, pokud budu mít cukr v krvi na lačno zvýšený začnu o tom uvažovat. A to podotýkám, že neznám názor lékaře, třeba mě přesvědčí o opaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4747
5.11.13 12:23

Já nevim, mě přijde, že opravdu některé věci se moc řeší. Jsou vyšetření, které by v těhotenství měli být, tak na ně prostě jdu. To je jak s plodovou vodou. to si nechám postižené dítě? protože je u odběru pldoové vody riziko potratu. to je to samý. No každý si to udělá podle svého. To rovnou můžu odmítnout veškeré vyšetření a být jak samorost. Porod taky dítěti může ublížit. Kamarádce se při porodu přiškrtila holka a do dnes je postižená. Tak nevim, každéhjo rozhodnutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19799
5.11.13 12:23

@kockamourovata hlavně asi to mimoděložní, z toho jsem měla strach :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.13 12:24
@hajánek76 píše:
@kockamourovata hlavně asi to mimoděložní, z toho jsem měla strach :think:

Já právě taky… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
5.11.13 12:25

@Janule34 jasné, ale tohle se „řeší“ posledních pár let. Na plodovku bych nešla, teď je tuším místo toho možné provést vyšetření z krve. Ale je drahé. Tímto bych tuto debatu považovala za uzavřenou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19799
5.11.13 12:25

@Janule34 tak zrovna na plodovku bych nešla, radši bych zaplatila ty drahé testy co mají stejné výsledky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí