Kdy poprvé postavit dítě na lyže?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4476
18.12.11 08:03

Jo, a techniku ji ucitl instruktor. Nam by moc „pindala“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TessAg
18.12.11 14:32

Šlo, zkusím najít na youtube… :-)

• Citovat
  • Upravit
TessAg
18.12.11 14:34
  • Citovat
  • Upravit
417
18.12.11 15:57
Terezx píše:
Našla: http://www.youtube.com/watch?… :D

Tak ta je úžasně šikovná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TessAg
18.12.11 17:47
smaria píše:
Terezx píše:
Našla: http://www.youtube.com/watch?… :D
Tak ta je úžasně šikovná!

Ale jak říkám, ona je až moc napřed…

• Citovat
  • Upravit
8647
31.12.11 17:12

ahoj,my dceru postavili na lyže poprvé vloni,měla 2roky.Sama děsně chtěla lyžovat,vůbec jí nevadily přeskáče,ale je to fakt jen o tom pocitu,že se sklouzne.V tomhle věku není schopná dělat úkoly,které se jí řeknou,a nohy stejně neposlouchaj :lol: Takže u nás to bylo,že se vždycky pár sklouzla,trošku náznak pluhu,ale nic víc ;)
letos bychom chtěli už zkusit lyžařskou školku,ale nedělám si iluzi,že by se naučila lyžovat,spíš si myslím,že to bude až ve 4letech.
Jo,a hlavně nedoporučuji medvídky,jsou úplně k hovnu.Rovnou nazout klasické lyže a přaskáče.

fotka je z necelých 2let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
3.1.12 13:45

My planujeme vyzkouset lyze letos, dceri je rok a pul. Mame lyze co se pripevni na boty ne na preskace. Do tech bych ji asi nedostala. Urcite nebudeme jezdit z kopecka, spis ji nekdo potlaci po rovince. Bude to opravdu jen seznameni s lyzema ne lyzovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
6.1.12 21:24

Ahoj, náš malý má 17 měsíců a lyžoval teďka na Silvestra, strašně ho to bavilo a nechtěl lyže sundat, měl ty co se dávají na boty. Samozřejmě nejsme žádní tyrani jak si určitě spousta maminek pomyslí, jezdil jen chvíli =) Myslím že za 10 minut se klouby nezničí =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martina5199
14.2.13 16:18

kdy začít s lyžováním

Tak náš malý má dva a půl a včera jsem ho poprvé postavila na lyže a byla jsem překvapená, oproti bratrovi, kterého jsme postavili na lyže, když byl o rok starší se mu tak nerozjížděli nožičky. Dnes ráno jsem to vyzkoušela znovu a už i chápal, že když do těch nožiček zatlačí pojede mu to dolů (stojím asi 50cm od něj a chytám ho),stojí na těch lyžích deset minut a pak mu to sundávám. Je to tak jak říkají tady maminky seznámení s lyžema. :P No nevěřím tomu, že po deseti minutách mu můžu způsobit ortopedické problémy, takže maminky nebojte se a klidně do toho

• Citovat
  • Upravit
9044
14.2.13 16:40

Tak nas Samik stal poprve na lyžích, když mu bylo 16 mesicu, ale to bylo tak na 5 minut, aby se s tim proste jen seznamil.
Minulou zimu, to mu bylo skoro 2,5 let, tak uz lyzoval vic a dokonce jsme zkusili i snowboard a na nem mu to slo kupodivu lepe :)
No a letos jsme ho uz parkrat dali i do skolicky, aby si zvykal.
Ono ho to prvni pul hodku bavi, ale pak se jde radsi klouzat po zadku :) Takze pokud chce, jde, ale jak ho to prestane bavit, uz ho nenutim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
14.2.13 16:42

Lyžovanie tak od 3.5-4 roku veku. Nejde len o ortopedické problémy či iné zdravotné komplikácie, ktoré možu vzniknúť neprimeranou záťažou ale PREDOVŠETKÝM - rozvoj motoriky, koordinácia pohybov, udržanie rovnováhy, správne zapojovanie jednotlivých funkčných svalových skupín a regulácia svalového napätia - toto človek skor ako okolo 4.roku nezvládne! Maminy, dajte mozku čas na správny vývoj riadenia pohybov :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.2.13 16:45

Tak naše malá šla na lyže ve třech a půl, nějaké seznamování pětiminutové v roce, dvou, jako příprava my přijde naprosto zbytečná, prostě jsme ji postavili na lyže, první den ji manžel tahal, aby pochopila, co se po ní chce, druhý den šla do školičky, tam ji za hodinu naučili pluh a zastavit, chodila celý týden po dvou hodinách, pak už jsme s ní jezdili my, v březnu už zvládala modré v Alpách a příští zimu, to jí bylo 4,5 už bez problémů s námi brázdila červené. Byli tam i dvou a půl leťáci, dva kluci dvojčata, ti jezdili jak draci, ale jejich tatínek lyžoval jak bůh :lol: tak bůh ví, odkdy to s nimi trénoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luci 2010
14.2.13 16:51

Starší dcera šla na lyže doma na zahradě ve 3 letech. Ve čtyřech šla do lyžařské školy a teď je jí 5 let a jezdí jak ďábel. Lépe jak já. V pohodě červenou sjezdovku. Ale zatím stále bez hůlek.
Mladší vidí tu starší a protože máme po starší vybavení tak lyžuje letos poprvé a její jí 2 a 3/4. S manželem vyjedou na vleku nahoru a spolu dolů, on ji má rozkročmo mezi svými lyžemi a jedou, frčí dolů. On si ji přidržuje za bundu, aby mi neujela. Sttrašně jí to baví. S přestávkami na čajík lyžuje cca 2 hodiny. Vždy 2× nahoru, pak posilnění a zas 2× nahoru a dolů.
Když vidí, že lyžujeme všichni, tak strašně chce.

• Citovat
  • Upravit
36
14.2.13 17:01

Mě naši postavili na lyže ve 3 letech a jsem za to ráda :-) Spousta lidí, kamarádů nebo rodiče kamarádů sice na mě valí oči, když jim prozradím, v kolika letech jsem si stoupla na lyže, ale najdou se i tací, co postavili dítka na lyže i dříve či ve stejném věku. Ale asi z hlediska ortopedického bych dítko na lyže dřív jak ve třech letech nestavěla :-) Ale to je na každém dítku individuální. Každé dítko je jiné a jinou rychlostí se rozvíjí. To musí každý rodič posoudit sám svým zdravým rozumem, protože není žádný rodič na světě (nebo aspoň ne na eMIMINO. cz), který by chtěl nějak ublížit svému zlatíčku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
14.2.13 20:33
@Sabouš píše:
Mě naši postavili na lyže ve 3 letech a jsem za to ráda :-) Spousta lidí, kamarádů nebo rodiče kamarádů sice na mě valí oči, když jim prozradím, v kolika letech jsem si stoupla na lyže, ale najdou se i tací, co postavili dítka na lyže i dříve či ve stejném věku. Ale asi z hlediska ortopedického bych dítko na lyže dřív jak ve třech letech nestavěla :-) Ale to je na každém dítku individuální. Každé dítko je jiné a jinou rychlostí se rozvíjí. To musí každý rodič posoudit sám svým zdravým rozumem, protože není žádný rodič na světě (nebo aspoň ne na eMIMINO. cz), který by chtěl nějak ublížit svému zlatíčku :-)

Tož by majímalo co může mít dítě za ortopedické problémy po párminutovém stání na plastových lyžích, které jsou připlé k botám koženými řemínky =D za 1 nemá lyžáky tak mu nohu nemůže nic deformovat a za 2 takové dítě těžko pojede samo z kopce, takže ani nezapojuje žádné svaly =) je to jen pro legraci a děti to baví =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková