Kdy poprvé postavit dítě na lyže?

417
17.12.11 19:34

Kdy poprvé postavit dítě na lyže?

Ahoj holky,
kdy jste poprvé lyžovali s vašimi dětmi? Jaký si myslíte, že je ideální věk a je kolem 2 let brzy?
Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6569
17.12.11 19:39

Poprvé ve 3 letech, záleží na dítěti, mně to přijde brzy, ale co, za zkoušku nic nedáš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
17.12.11 19:42

poprve stal minuly tyden, ve 3 a 1/4 :mrgreen: do 3 let by pry nemely kvuli kloubum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
17.12.11 19:57

Sebík stál poprvé na lyžích když měl 2 a 3/4 roku - to moc nechápal co se po něm chce. Sice sjel kopečk a vyjel po pásu, ale jnep roto, že musel. Loni - 3 a 3/4 roku už to bylo super. Zaplatili jsme mu instruktora a pak už jezdil s námi na sedačce a zvládl sám i pomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
17.12.11 20:13

Ahoj,
starší stál poprvé na lyžích když mu bylo asi 2 roky a 10 měsíců. Tu první zimu sjel malinký kopeček, snažil se dole zastavit pluhem,ale nic moc. Loni na trochu větším kopci začal sám od sebe dělat obloučky(zjistil, že jinak se mu to moc rozjede :lol: ) a pak už lyžoval normálně s námi na modrých sjezdovkách, samozřejmě rychlost jsem přizpůsobovali jemu, jeden jel před ním, druhý za ním. Myslela jsem, že mladšího postavíme na lyže až příští rok,ale postavil si hlavu, že bude lyžovat jako brácha, tak to zkusíme a uvidíme. Hádat se s ním nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
17.12.11 20:19

Tak podle odborníků je ideál kolem čtyř let, to už zvládne téměř každé dítě nějakou dobu na lyžích, baví ho to a chápe, co se po něm chce, a hlavně už je dost silné na to, aby na lyžích vydrželo.

Ale ze zkušenosti vím, že i mnohem mladší děti to na lyžích zvládnou, ale asi to chce jen chvíli a s rozumem, a podle dítěte - náš kluk na lyže půjde až za rok, není kdoví jak pohybově nadaný, spíš je intelektuální tip, děcka kamarádek zvládají v pohodě před třetím rokem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
17.12.11 20:32

někde jsem četla, že by se to nemělo uspěchat, dva roky je podle mě brzo. viděla bych to nejdřív na 4 roky, přece jen je to specifický druh pohybu zatěžující klouby. všechno má svůj čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
17.12.11 20:35

My jedeme na hory v únoru, dcera má 2,5, ale lyžovat ještě nebude. Taky mi to přijde ještě brzy, takže počkáme do příští zimy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
17.12.11 20:40

Zrovna včera jsem četla rozhovor s primářem ortopedie a sportovním lékařem. Na tuhle otázku odpověděl, že pokud dítě chce a má zájem, ať začne klidně ve dvou letech. Jen si rodiče musí uvědomit, že v tomto věku děti ještě nemají žádnou koordinaci a sílu, aby udržely nožičky pod sebou. Tak se pak může stát nějaký úraz, když jim to někde ujede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
17.12.11 20:41

Tento týden bylo v Sama doma, že ideální je to od 4 let. Ale podrobnosti jsem nestihla:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
17.12.11 20:45

zakladatelko

Malý měl teďka dva roky a v únoru se chystáme do Beskyd na hory a malý půjde do Brumíkovi školičky,je to od dvou let a zatím je to jen seznamování s lyžováním..Sama jsem zvědavá,jak mu to půjde a hlavně jestli bude chtít vůbec ty lyže na nohách..Prostě to zkusíme a uvidíme-je to hodně individuální..Některé 2leté děti jsou šikovnější než třeba 4leté..Takže být vámi,vyzkouším a uvidím.. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
417
17.12.11 21:22

Moc všem děkuji za odpovědi. Lyžování určitě nemyslíme v tom pravém slova smyslu, ale přesně tak jak tu někdo napsal…seznámení se, dáme lyžičky na nohy a trochu popojedeme. Právě bych se bála nějakého ježdění, aby se pak nestal nějaký úraz. Uvidíme, nakonec skončíme na bobech :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
17.12.11 21:31
smaria píše:
Moc všem děkuji za odpovědi. Lyžování určitě nemyslíme v tom pravém slova smyslu, ale přesně tak jak tu někdo napsal…seznámení se, dáme lyžičky na nohy a trochu popojedeme. Právě bych se bála nějakého ježdění, aby se pak nestal nějaký úraz. Uvidíme, nakonec skončíme na bobech :-)

To si taky říkám.. :lol: Jako mají ještě čas,ale proč to nezkusit? :) Ale myslím že sáňkování bude mít větší úspěch.. :mrgreen:
Malého to bavilo už loni.. :palec:

• Citovat
  • Upravit
1816
17.12.11 21:58

neteř poprvé ve třech letech a dost ošklivě si polámala nohu,měla přes vánoce nechodící sádru a ještě půl roku po ůrazu se bála na nohu stoupnout :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
17.12.11 22:13
slonikova píše:
neteř poprvé ve třech letech a dost ošklivě si polámala nohu,měla přes vánoce nechodící sádru a ještě půl roku po ůrazu se bála na nohu stoupnout :?

To je teda dost blbé,ale podle mého názoru se takovým situacím dá předejít..
Pokud dítě nepřeceňujeme,dodržujeme bezpečnost atd.
Taky záleží na zkušenostech obou rodičů..
Ale je jasné,že udržet tu bezpečnost na 100% nejde…
Lepší je třeba zaplatit instruktora,který přesně ví,jak postupovat..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková