Kdy začínáte péct cukroví?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11620
14.11.12 13:21

@ncc1701 Taky dobrý nápad :palec:. A jednoduchý jak facka. Né jak ty moje :oops: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
14.11.12 13:27

Neberte to prosím osobně, ale uniká mi smysl toho, proč jíst na Vánoce 2 měsíce staré cukroví. :think:.
A k věci, perníky před Mikulášem, aby měly děti do balíčků, pečené tak týden, max. 10 dní před a nepečené tak dva, tři dny předem, jí se to celé svátky a věci s krémem starým 14 dní se mi taky moc nepozdávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
14.11.12 13:36

@Virginia Souhlasím. Já peču perníčky kolem mikuláše, po něm postupně začínám péct(peču hodně, i pro rodiče). Plním max 5 dnů před štědrým dnem. Nepečené těsně před. 23. 12. peču vánočky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
14.11.12 15:40
@Verca1989 píše:
@Helii tak určitě to změkne ale ono jde spíš o to, aby se to v pokojové teplotě nezkazilo, přece jen bývá v cukroví máslo, vejce,…do toho bych nešla…

Jasně, to je asi pravda, ale já uvažovala, že třeba v obchoďákách je taky +/- pokojová teplota a prodává se tam normálně cukroví a je tam to trvanlivé naskladněné třeba 2 měsíce a taky se nezkazí, ale jinak s tebou souhlas, myslela jsem to jako nouzovku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
14.11.12 15:43

@Tusý
Ještě mě napadla fakt netradiční možnost skladování cukroví venku, ale kdyby to nešlo jinak???tak co třeba v krabici v zavazadlovém prostoru auta? :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
14.11.12 15:57

@Helii - v obchodech je sice pokojová teplota, ale zase asi to cukroví máslo ani vajíčka možná nevidí, tak proto to můžou takto skladovat. Také jsem nedávno koukala, že to co prodávají podle data vydrží do konce března, to znamená cca 5 a více měsíců. To si doma dělané neumím představit - a vůbec ne slepované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
14.11.12 16:03

@náhradní maminka
Já plně souhlasím, však taky kupované a doma pečené se nedá vůbec srovnávat ani z rychlíku ;) a že to nevidělo kvalitní suroviny, tak to je asi bez diskuze.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
14.11.12 16:07

Cukroví začínají holky péct kolem Mikuláše. Já jen dohlížím, ony mě k tomu nechtějí moc pustit. :mrgreen:
Já mám ráda menší množství, ale hodně druhů, aby to bylo takové pestré. Rodina by byla zase nejraději, kdybych napekla na 10 kilo lineckého, to ostatní považují za plýtvání časem a surovinami. Ne, že by to nakonec nespolykali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
14.11.12 16:07

Haloooo ženy mám dotazy :

1. jak to vidíte s rumem /potřebuji naložit rozinky a višně / - absolutně nemám důvěru vzhledem k tomu methanolu

2. kdy by jste začaly dělat vánoční muffinky? Nemám zdání jak dlouho vydrží chutné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
14.11.12 16:09

@Lola29 Před použitím dej manželovi frťana na vyzkoušení. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
14.11.12 16:13
@Lola29 píše:
Haloooo ženy mám dotazy :

1. jak to vidíte s rumem /potřebuji naložit rozinky a višně / - absolutně nemám důvěru vzhledem k tomu methanolu

2. kdy by jste začaly dělat vánoční muffinky? Nemám zdání jak dlouho vydrží chutné..

Ad 1. Kamarádka se toho taky letos bojí, tak si sehnala domácí meruňkovici, letos pálenou, od souseda a prý tam dá rumovou tresť ještě do toho. Jaký bude výsledek těžko říct, chce to do krémů hlavně na ochucení. No a k druhému dotazu nevím, muffinky peču během roku a hned se sní, na vánoce je nedělám a tudíž nemám zkušenost, ale tipovala bych péct tak max. týden před svátky? :nevim: :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
14.11.12 16:17

@Lola29 - já nakládám do kvalitního značkového rumu, ne nějaká značka jen na okrasu, tam doufám že riziko nehrozí. Ale protože to tu zobou i děti, tak doufám že i letos to bude ten kvalitní rum a ne nějaký sajrajt. Z toho co jsem používala jsem už ochutnala, zatím ještě vidím, tak pohoda :lol:. Nebo se dá pro vůni sehnat jenom rumové aroma (to ale nepoužiješ na naložení rozinek).

@eva valoi - to není špatný nápad :potlesk:, já bych dala ochutnat alespoň půl litru otci svých dětí, o kterém už 11 let nevíme :think:. Že bych mu poslala vánoční dárek :pankac: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
14.11.12 16:22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
14.11.12 19:52

@Lola29 POkud koupíš kvalitní značkový rum, pak bych se nebála. Já moc kvalitní nemám, zato mi zbyl od loňska :P :lol:. Používám ho ale akorát tak do čaje. Pokud budeš rozinky používat do těst, nemusíš se bát vůbec. Bod varu ethanolu je někde kolem 78°C, takže se při pečení odpaří.

S mufinami zkušenost nemám, ale dělala bych je co nejpozději, pár dnů dopředu max.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
25.11.12 15:35

Holky prosím, máte nějaký vyzkoušený recept na trubičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí