Kdy začínáte péct cukroví?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56280
17.11.16 12:45
@Bůča píše:
Zensky kolik toho pecete? ze se to nesni? :lol: u nas teda nic nezbyde. no asi ho mate nic moc, kdyz se dojida celej rok :lol: :mrgreen: :P tak to dopada, kdyz se delaj ty nepeceny hnusy a vydava se to za vanocni cukrovi :mrgreen:

Já to taky nechápu, kdyby se to nesnědlo, tak to nepeču. Není to nic levnýho, když peču z dobrých surovin, máslo, domácí vanilkový cukr atd… tak kdybych to měla vyhazovat, tak napeču jen pár kousků z půlky dávky a je. U nás se to sní, děti i muž jsou jako kobylky, kolikrát musím uchránit pár kousků na silvestra na stůl :lol: Peču víc druhů, ale žádný kvanta. Snad kromě perníčků :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.11.16 12:46
@LucieHol píše:
@Svistice :potlesk: diky aspon sem v klidu ze nejsem jedina kdo uz zacal :dance:

Já po loňské zkušenosti, kdy jsem celý advent strávila s dětmi zavřená doma, protože bylo nemocné buď jednom, druhé nebo já, takže s jazykem na vestě jsem po večerech spáchala asi 4 druhy a dárky se dostala koupit poslední adventní víkend, nehodlám nechat nic náhodě.
Navíc letož už pracuju, takže mám na to cukroví v podstatě jen víkendy a případně večery (ale to už nejsem nic moc schopná dělat). A nechci adventní víkendy strávit v kuchyni, to raději vyrazím s dětmi na nějakou akci nebo na trhy a svařáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3511
17.11.16 12:52

@LucieHol každý rok začínám po 11.11., cukroví se pěkně uleží. To s marmeládou slepím a krémy dávám až později. Jen nepečené dělávám po Mikuláši. Dělám to tak 20 let a ještě se mi nestalo, že by se něco zkazilo. Mám jej na balkoně v krabicích. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
17.11.16 12:52

@Bůča nepecene zmizí během svátků, delam dva druhy. Pečeného tak tři svoje, dva tři dostanu. Kdysi jsme mívali plné krabice, ted už nemám místo a fakt ho nemusím jíst měsíc. Něco beru s sebou na návštěvy, neco do školky, do práce..zas naopak z návštěv si donesu jiné. Dělám z jedné dávky, rohlicku třeba 40, ne 150. Já už jsem po pár svátečních dnech preslazena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
17.11.16 12:55

Pernicky pečeme právě ted, ostatní az po mikuláši. I na ty pernicky jsme se vrhli dřív než obvykle, ale máme partnerovo dítě ve stridavce, tak pak by zas bylo pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
17.11.16 13:05

@Moise @andelka83 holky to byla legrace :kytka: at si kazdej dela, jaky mu chutna :). ja pecu kazdej rok s mamkou retro cukrovi. delame ty pernicky, linecky, vanilk. rohlicky, moka, orechy, iselsky, pak nejaky dorticky z orechu, orechovy satecky a jeste cosi z kandovanyho ovoce. to nevim nazev.ale nase cukrovi mi chutna nejvic a jinde jim maximalne linecky. kazdy to hold dela jinak a ma jiny chute.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
17.11.16 13:13

@Bůča též mi moje chutná nejvíc :D u cizích pasu po vosích hnízdech, ty miluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.11.16 13:16

Peču až po Mikuláši. Kdybych pekla už teď, nikdo by to nejedl, máme rádi čerstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
17.11.16 13:33

@Kejdík ja uz sem prave linecky vcera slepila a dnes se desila procitanim diskuzi ze nic jeste nelepit :roll: no kremy necham tesne pred vanocema ale linecky snad do Vánoc neumre :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3511
17.11.16 13:38

@LucieHol v pohodě, marmeládou lepím hned a opravdu byli vždy dobré. Jen se nesmí marmeládou moc šetřit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
17.11.16 14:17
@andelka83 píše:
@Bůča též mi moje chutná nejvíc :D u cizích pasu po vosích hnízdech, ty miluju.

to jsem nikdy neochutnala, musim letos vyzkouset :)

@LucieHol píše:
@Kejdík ja uz sem prave linecky vcera slepila a dnes se desila procitanim diskuzi ze nic jeste nelepit :roll: no kremy necham tesne pred vanocema ale linecky snad do Vánoc neumre :lol:

to asi nevadi ne? kdyz to ude v chladu, aspon to trosku natahne tu marmosku. linecky miluju, to je nejlepsi cukrovi na svete a je krasny na mise. mamka dela kazdej rok rybizovo-malinovou marmosku specialne na linecky. :srdce: jeeeeej ja mam na to chut :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
2.12.17 23:06

Podle mě to "uleženi " je jen nasaknuti okolní vlhkosti ne, žádný zázrak není :nevim: Proto peču těsně před vánoci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí