Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Budulinek898 píše:
Zatím, z došlích odpovědí, co jsem vyhodnotil, musím říci, že budu asi exot!!!
Já zas musím říct, že vpodstatě nechápu, co bysme měli řešit. Diskutovat i nakukovat dle mého může kdokoli. A pokud se o to chlap zajímá, je to dle mého jenom plus
I když jich sem chodí asi jen minimum.
Přijde mi fajn, když se chlap zajímá o věci kolem rodiny a dětí. Ten můj to moc nedělá, tak to dokážu ocenit ![]()
Ale je vocamcaď - pocamcaď:))) Kdyby se můj chlap zalogoval na podobném typu serveru, koukala bych na něho hodně divně. Emimino beru jako ženský svět, kam si přijdu požvanit o všem, co se kolem děje .. a i když mám chlapi moc ráda a cením si jejich pohledu na různé aspekty života, zrovna na Emiminu se s nimi potkávat nemusím ![]()
Můj muž má svoje záliby, svoje stránky, svoje komunitní servery, kam si chodí pokecat s podobně „postiženými“.. Na ty nelezu zase já a přijde mi to správné.
Samozřejmě, je to jen můj osobní pocit!!! Server je to veřejný, chodit a diskutovat může, kdo chce.
Příspěvek upraven 22.02.10 v 12:08
Tak mně to osobně vůbec nevadí spíš naopak, je důležité s jakou motivací sem muži přicházejí, ale to vědí jenom oni - takže jestli hledáš odpověď tak u sebe, jestli ti toto něco přináší nebo ne. Je to veřejné, diskutovat může kdo se přihlásí a dodržuje pravidla, takže v tom nevidím problém.
tak ja myslim, ze je dobre, kdyz na nejaky problem, o kterem se tu diskutuje napise nazor i chlap ze sveho pohledu… to je v poradku … treba Jura - s tim se diskutuje dobre, je otevren debatam, rozumnym argumentum atd… a je fajn probrat treba problemy ve vztahu i ve vychove i s muzi, protoze jinak uvazuji a vidi veci jinak nez zenska… rozhodne teda ale taky nejsem „vypleskla“ kdyz se nekde objevi chlap
jo a akorat nektere z meho pohledu vaznejsi veci obcas zlehcuji - nic konkretniho … je to mysleno vseobecne - a obcas mi to neprijde prave na miste… ale jinak v poho… nemam s tim zadny problem, i kdyz bych taky chtela vedet jestli muzi zde na emimi maji partnerky
![]()
Doufám, že mi prominete otázku…
BUDULINKU a co že tě vlastně tady na emiminu tak zajímá a „drží“ ???
Je to otázka čistě ze zvědavosti, pač můj chlap by sem opravdu nikdy nezavítal ![]()
No zatím mi nepřišlo, že by se tu muži zajímali o problémy s dětmi a o miminka.
Chodí sem podle mě, kvůli kontaktu se ženami( nemyslím to hanlivě)..Myslím, že matreřství je jim ukradené, jen chtějí pokecat s ženskýma, protože si s nima asi rozumí a cítí se mezi nimi dobře, protože si připadají vzácně ojedinělí.
Některé jejich příspěvyk jsou podle mé logiky postavené na hlavu některé jsou trefné - takže jako každý.
Jinak upřímě - jak si představuji muže co diskutují na miminu??- jako samostatné jednotky bez stálé partnerky, s nějakými vztahy za sebou, ale bez rodiny a zázemí..
Nevadí mi.
Vůbec mi tu nevadí.Ale poněkud zvláštní to je.Neříkám že špatné,to v žádném případě.Ale jak už někdo psal neznám osobně žádného chlapa,o kterém bych mohla alespoň trochu předpokládat,že by do nějaké takové to diskuse chodil.
Zdravím, co kdyby jste nám, pane Budulinku, Vy sám pověděl, co Vás sem přivádí. ![]()
Dovedu si tu představit muže, který sám vychovává děti. Má podobné problémy, starosti a otázky. V tomto případě myslím vůbec nezáleží na pohlaví, ba naopak, tady může být mužský pohled přínosem.
Ale nechce se mi věřit, že muže zajímají každodenní problémy těhotných, či žen na mateřské.
Můj muž se velmi zajímá o MÉ těhotenství, MÉ každodenní problémy a NAŠE děti. Vůbec si neumím představit, kde by vzal čas, věnovat se ještě jiným ženám.
a řešil jejich problémy a vydával se za jejich spřízněnou duši.
O to tady myslím totiž jde. Žena zde hledá pochopení a porozumění, které se jí mnohdy jinde nedostává, či pro ni samu, je jednodužší, zde relativně anonymně, ventilovat každodenní nahromaděnosti, zbytečnosti, neřešitelné důležitosti, zoufalstí, radost anebo jen tak tu být „sama se sebou“.
Být muž, jde mi tady z toho hlava kolem. I jako ženě mi to tu někdy dává zabrat a mnohdy nestíhám sledovat divoké proudy řek s jediným jménem ŽENA.
TAKŽE PROČ VY?
No koukám, že vás zajímá, zda-li máme partnerky?
Třeba to je tak, že partnerky máme, máme i rodinu, miminka, ale najednou vidíme, že jsme neschopní, nic nevíme, neumíme ani sáhnout na dítě atd. ![]()
A své ženě to nechceme přiznat! Tak jsme si vymysleli přezdívku, třeba jako já Budulínek a přišli mezi vás a učíme se tady!! ![]()
mi to je taky fuk. Jako třeba víc bud erozumnět zenám. Nekdo si víc rozumi s chlapama, nekdo vice s zenami. Bud ejim umet vice naslouchat. A obcas zmnena nazoru je treba. Kdyz se jednou nekdo ptal na nejakou osobní otázku ohledne chlapskem uspokojování v nejake diskuzi. tak verim ze te zene pomohl i nazor muze nez jen nazory nas zenskych:-D to jsme dal ajen jeden priklad.
a kolektiv zenskych tak yznam a vim ze je to vazne sila:-D
Já být chlapem,tak sem určitě nelezu
.
Beru to tak, že se vykecám tady a manžela tím neotravuju ![]()
Za sebe můžu říct, že mi chlapi nevadí, ale taky jsem na žádného zatím nenarazila ![]()
Jinak chápu že někomu může přítomnost můžu vadit, odhalujeme tu věci, které by chlapi, v jejich vlastním zájmu, neměli číst ![]()
Tak já se ptala nedávno přítele, jestli by on jako chlap někdy diskutoval na čistě ženském fóru, bylo mi řečeno, že ne. Použil pro muže tady na emiminu výraz, který prezentovat nebudu, protože jeho názor nesdílím.
Ale přijde mi to také zvláštní! Jak už někdo psal, přijde mi, že Vám nejde ani tak o mateřství apod.,jako o kontakt s ženami jako takovými.
Ale není to nic, co by mi vadilo ale odvázaná taky nejsem!
Prostě byť jste tu, chodím na emimino a chodila bych i kdyby jste nebyli. Ale fotky mimíse taky nedám, tak asi tak!
PS: Ale konkrétně Ty Budulínku si udělal zdravý „průvan“ a nad Tvýni příspěvky se bavím.
Dejme tomu,že je to tak,jak píše Budulínek.Znám tatínky co se zajímají a třeba i chtějí maželku v něčem (co se týče výchovy a pod.) překvapit,nebo chtějí být v obraze atd…Jenže!viděli jste někde diskuse o miminech,kde byli výhradně chlapi??
Logicky z toho vyplývá,že jim nezbývá nic jiného než zaplout mezi nás
Mě to neva i když divné mi to trochu taky bylo a je ![]()
Budulinek898 píše:
Holky a ženy třicátnice (takto se prý dělíte, jak bylo řečeno v jedné diskusi), zajímalo by mě a asi všechny zde zůčastněné chlapy, co si myslíte a jaké máte názory, když jsou tady mezi vámi muži?
Jestli vadí, či nevadí a je dobře, když se chlap zajímá o mateřství, mimča a problémy žen?
A také jestli má chlap vůbec šanci, zde uplatnit a prosadit svůj názor, když ženy odnepaměti měli a mají vždy svojí pravdu?!!!!Prosím, jen slušně, nenapadejte nás!!!
Přítomnost mužů mi tady nevadí.
Vůbec nechápu cos myslel tím prosazováním názoru tady
Tady se názor prosazovat nemusí, prostě ho napiš a je to ![]()
Gino, já tuším, co Budulínek myslel. V jedné diskuzi napsal názor.. a díky tomu, že ho napsal muž, hned to někoho nutilo na to zareagovat, jakože to bylo nevhodné..
Kdyby to samé napsala holka, tak by to byl jen další z řady nápadů, proč nějaký problém vznikl a v čem je asi „zakopán“ pes…
Takže má Budulínek pravdu.. jako muž tady, to bude mít při diskutování určitě těžší, než holka… protože je vnímám dopředu jako „divnej“, „podezřelej“ atd..
Kdyby si udělal nick Janička898, koukalo by se na její (alias jeho) příspěvky jinak… buďme upřímné ![]()
Myslím, že tato fóra projíždí spousta chlapů, jen nemají chuť či odvahu jakkoliv přispívat.. získají potají info a zmizí..
Nebo na druhou stranu.. věřím tomu, že do mnoha diskuzí, které se tu řeší, jsou partneři nepřímo zapojeni tím,ž e jim my partnerky o nich řekneme, zeptáme se na jejich názor… Jako to bylo např. s tou diskuzí týkající se masturbace s kondomem… nebo nějaké „vztahové“ diskuze.. prostě nás názor partnerů na dané téma zajímá, tak ho do něj zapojíme..
Zrovna včera jsem mu říkala, že je prima, že se tu objevil nový vítr jménem Budulínek, který mne o víkendu pobavil a že jsem dokonce na stará kolena skládala básničku.. ![]()