Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Měla jsem tu kamarádku. Její partnerský vztah není ideální a od samého začátku se ke mě chodila vyplakat, serfovat na internet, který měla zakázaný…přespala tu, když jí bylo ouvej. Hodně oblečků na dítě jsem jí dala, oblečky na děti pro její sestru jsem jí dala, chodila si ke mě pro radu…, ale nikdy jí nezajímaly mé problémy, ty vždycky nějak zakecala. Už to mě možná mělo varovat, jsem zřejmě naivka. Při návštěvě vždy prohodila něco ve smyslu: " hraj si, podívej se kolik je tady hraček o tom by se ti mohlo jen zdát"…často říkávala, že mi závidí, že chodíme do kina nebo do restaurace. Potřebovala nějaké služby na svatbu, tak nás požádala, mi vyhověli.
Navštěvovala mě celkem často, k sobě mě moc nezvala. Máme velkou zahradu i dům, takže děti se tu skvěle vyřádili. Pak jsem měla zdravotní problémy, otěhotněla jsem, dělala státnice…prostě jsem nevěděla, kde mi hlava stojí. Když šla kolem, říkala jsem, že ať dá vědět, až půjde na hřiště…dala vědět 1×. Já už v té době měla podezření, že jsem jí byla dobrá a po svatbě nechce, abych jí kazila iluzi poklidného manželství (její partner je alkoholik, můj otec byl alkoholik - na vysvětlenou). Jenže já se vyprdla na to, abych jí přesvědčovala o opaku, když se rozhodla, že se za něj provdá.
Protože jsem jí seznámila ještě s jednou kamarádkou, s tou se schází. Když může nakoupit levně maso od známého dá jí vědět…mě ne. Když jsem říkala: Jé to jsi měla říct, bych si taky něco objednala…tak mi bylo sděleno, že jsem si neřekla…přitom jsem o tom vůbec nemohla vědět.
Když však něco potřebuje, tak se vždycky ozve, ale pokud má příležitost, tak nezapomene dát najevo, že druhé kamarádce něco zařídila a mě se ani nezeptala, ani nedala vědět.
Vím, že jsem byla delší dobu mimo provoz, ale snad dobrá kamarádka pochopí…lítala jsem po doktorech, do toho zkoušky…
Holky ani nevíte, jak mě to neskutečně mrzí a nevím, zda si o tom s ní promluvit nebo jí ignorovat. Nebo dělat jako že nic…jako že je vše ok? Bydllí dva domy pod námi, chodí často kolem…takže tak úplně jí ignorovat nemůžu. Je to pro mě velká podpásovka. Hodně jsem pro ní udělala a mě stačilo přitom jediné…mít kamarádku, společnici na procházky, občas vínko na zahradě.
Vím, že bych mohla mít jiný problémy, ale tohle mě momentálně dost vykolejilo. Vůbec jsme to nečekala, je to pro mě nepochopitelný…naprosto nepochopitelný a nevím, jak se s tím poprat.
@Špuntice1986 píše:
Měla jsem tu kamarádku. Její partnerský vztah není ideální a od samého začátku se ke mě chodila vyplakat, serfovat na internet, který měla zakázaný…přespala tu, když jí bylo ouvej. Hodně oblečků na dítě jsem jí dala, oblečky na děti pro její sestru jsem jí dala, chodila si ke mě pro radu…, ale nikdy jí nezajímaly mé problémy, ty vždycky nějak zakecala. Už to mě možná mělo varovat, jsem zřejmě naivka. Při návštěvě vždy prohodila něco ve smyslu: " hraj si, podívej se kolik je tady hraček o tom by se ti mohlo jen zdát"…často říkávala, že mi závidí, že chodíme do kina nebo do restaurace. Potřebovala nějaké služby na svatbu, tak nás požádala, mi vyhověli.Navštěvovala mě celkem často, k sobě mě moc nezvala. Máme velkou zahradu i dům, takže děti se tu skvěle vyřádili. Pak jsem měla zdravotní problémy, otěhotněla jsem, dělala státnice…prostě jsem nevěděla, kde mi hlava stojí. Když šla kolem, říkala jsem, že ať dá vědět, až půjde na hřiště…dala vědět 1×. Já už v té době měla podezření, že jsem jí byla dobrá a po svatbě nechce, abych jí kazila iluzi poklidného manželství (její partner je alkoholik, můj otec byl alkoholik - na vysvětlenou). Jenže já se vyprdla na to, abych jí přesvědčovala o opaku, když se rozhodla, že se za něj provdá.
Protože jsem jí seznámila ještě s jednou kamarádkou, s tou se schází. Když může nakoupit levně maso od známého dá jí vědět…mě ne. Když jsem říkala: Jé to jsi měla říct, bych si taky něco objednala…tak mi bylo sděleno, že jsem si neřekla…přitom jsem o tom vůbec nemohla vědět.
Když však něco potřebuje, tak se vždycky ozve, ale pokud má příležitost, tak nezapomene dát najevo, že druhé kamarádce něco zařídila a mě se ani nezeptala, ani nedala vědět.
Vím, že jsem byla delší dobu mimo provoz, ale snad dobrá kamarádka pochopí…lítala jsem po doktorech, do toho zkoušky…
Holky ani nevíte, jak mě to neskutečně mrzí a nevím, zda si o tom s ní promluvit nebo jí ignorovat. Nebo dělat jako že nic…jako že je vše ok? Bydllí dva domy pod námi, chodí často kolem…takže tak úplně jí ignorovat nemůžu. Je to pro mě velká podpásovka. Hodně jsem pro ní udělala a mě stačilo přitom jediné…mít kamarádku, společnici na procházky, občas vínko na zahradě.
Vím, že bych mohla mít jiný problémy, ale tohle mě momentálně dost vykolejilo. Vůbec jsme to nečekala, je to pro mě nepochopitelný…naprosto nepochopitelný a nevím, jak se s tím poprat.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Asi mi něco uniklo, ale… Co že tě vykolejilo? Co jsi nečekala a je pro tebe nepochopitelný? Nějak nechápu ![]()
@želvička28 píše:že nemá levné maso, ne?
Asi mi něco uniklo, ale… Co že tě vykolejilo? Co jsi nečekala a je pro tebe nepochopitelný? Nějak nechápu
@želvička28 to, že mě hodila přes palubu…jen mě využívala a když já měla problémy a nemohla řešit ty její, tak si našla někoho jiného a dnes se ozve jen když něco potřebuje…
@JaneDoe ne, o maso mi teda vůbec nejde, ale o princip…dokud jsem jí byla dobrá, tak to u mě mohla přespávat, když jí ten její mlátil a s malou vyhodil, když pořebovali nafotit svatbu…neměla oblečení…nesmí na internet, tak chodila ke mě…a když jsem onemocněla, tak mě hodila přes palubu…přátelství si tedy představuji jinak…dokud jsem byla zdravá a bez problémů, tak to bylo vše v pořádku
@Špuntice1986 Já teda narozdíl od holek chápu, co tě trápí, asi bych to vnímala stejně jako Ty. Možná bych s ní zkusila promluvit, možná se k ní chovala stejně jako ona k Tobě-zavolala, jen když budu něco potřebovat. Jsem zvědavá, co Ti holky poradí.
Podle mě, ty neseš špatně, že má jinou kamarádku, a ty na to žárlíš. Pak tě vykolejí že ony mají levné maso a tobě to neřekly. Příklad je o mase, ale má to podle mě význam, pro váš kamarádský vztah, nemá už jen tebe má jinou a ty nevíš o čem mluví a už pro ní nejsi ta nejdůležitější. A jsi z toho rozhozená, vykolejená
Tohle nikdy kamarádka nebyla..ty se chovají jinak…taky pár takových znám
Asi bych jí postupem času začala ignorovat taky a nechala bych tento „kamarádský vztah“ prostě zaniknout
.. tohle kamarádka opravdu není.. ![]()
@Špuntice1986 Já tě chápu a u mě to bylo vlastně stejné-státnice, problémy v rodině…a to bych mohla psát toho plno…Prostě jsem jí to pěkně jednoho večera všechno řekla-co mi vadí a co mě zklamalo až se sama stáhla a neozvala se mi skoro rok a to bydlí celkem poblíž..Ozvala se jen když něco potřebovala, nudila se…Takže já jsem ve finále ráda, že se na to vykašlala sama a mám svatej klid. Takový nepotřebuju…
Škoda to je, znaly jsme se léta, ale co se dá dělat. Zamrzelo mě to, ale jdu dál…Nakonec jsou tu i jiný známý jak u mě tak i u tebe určitě a ti pomůžou určitě víc ![]()
@renda81 tak její nová kamarádka je moje kamarádka, se kterou jsem jí seznámila a se kterou se vídám poměrně často, mě je jedno nějaký maso…ani tahle kamarádka nechápe její chování ke mě…prostě se změnila a hotovo…
jen jsem poznamenala, že škoda, že nedala vědět a ona mi na to suše oznámila, že jsem si měla říct…ačkoli věděla, že jsem o tom vědět nemohla a tudíž jsem si nemohla ani říct…že to maso není je úplně fuk…
nejsem člověk co obvolává známý když něco potřebuje, jestli náhodou nekupují levnější brambory
spíš mě její přístup mrzí, když u mě mohla vysedávat každý den a stěžovat si a plakat…a teď se mě prostě zbaví…a není to o tom, že by se snad s jinou kamarádkou vídala více, to právě že ne…nemám na co žárlit…štve mě jen její chování… s tou druhou kamarádkou máme jiný…hlubší vztah (ta se ozve i když nepotřebuje vůbec nic)
Příspěvek upraven 28.06.15 v 23:08
@nihasa ano, máš pravdu, mám kamarádku, kterou jsem neviděla roky a přesto si napíšeme a furt si slibujeme, jak se navštívíme a pak do toho něco vleze…pochopíme to a jede se dál…
@Špuntice1986 Tak jasně, ale tuto „kamarádku“ bych poslala někam…Na to bych neměla nervy
Toto chování mě přivede vždy dovaru…A i já jsem byla blbka co jí pomáhala a dávala věci…Dnes jsem už skončila s timhle bláznovstvím a mám pár přátel, co stojí za to a ti si zpravidla ode mě nic nevezmou..Ironické, že?
![]()
Taky jsem takovou pseudokamarádku měla a nakonec mě i pomlouvala a já zjistila, že takového člověka ve svém životě nepotřebuju. Je to zkušenost. Pouč se z toho. Každý člověk do našeho života přichází, aby nás něco naučil.
@Špuntice1986 Ahojky chápu tě na ní platí přísloví podej mi prst já ti utrhnu celou ruku. Měla jsem taky podobnou kamarádku známe se asi 6 let. Když měla trápení ona byla jsem jí dobrá. Když se rozcházela přespávala u nás, půjčovala sem jí peníze samozřejmě nevrátila kolikrát sem jí i něco koupila jen tak pro radost ale ted vidím jak to byl zlý člověk kterému nebylo nic dobré. Třeba koupila sem jí aviváž v akci a nic sem po ní ani nechtěla a ona ani nepoděkovala a ještě řekla že tuhle třeba nemá ráda
byla sem blbá hlavně já že sem tohle dělala ona toho prostě využívala. Zjistila sem že je to hrozně závistivej člověk něco jako tvoje kamarádka máš něco co ona ne ty máš třeba poklidnej život a ona ti ho závidí. Ta moje kamarádka je třeba hrozně moc zadlužená já půjčku žádnou nemám a ona to nedokázala pochopit a pořád mi říkala at si nějakou vezmu asi abych byla ve stejným srabu jak ona. Korunu tomu dalo to když jsme pracovali ve stejným podniku a já zjistila že mě sprostě okrádá. Vyhodili jí doted mi píše ale já prostě nemám čas nechci s takovým člověkem nic mít už sem jí i potkala ale hrozně se mi otevřeli oči je to zlej člověk. Být tebou tak s ní kontakt přeruším i když stejně se ti zas ozve nebo přijde kort když bydlíš blízko ní. Přijde až bude něco potřebovat bud ale tvrdá nenech sebou orat tohle není kamarádka vsadím se že za zády tě pomlouvá a hází na tebe kdejakou špínu. Takového člověka k životu nepotřebuješ vysaje z tebe celou energii a ještě tě pošpiní okolo
![]()