Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny
Chci se zeptat, co dáváte svým mužům k svátku? Pořád nevím, jestli podávat ruku
přijde mi to moc formální, jenže jak jinak popřát, že? ![]()
Uvařila jsem oblíbené jídlo, donesla jsem mu karton plechových piv (Plzeň, tu má rád) a dítěti deset mléčných řezů, přišla k nim, řekla jim, že jim přeji krásnej svátek, dala jim pusu a výslužku. Svátek mi nepřijde nikterak důležitý. Ruku nepodávám. Jen na narozeniny.
Jak dlouho spolu jste, minulý rok si u přála jak?
@alena1995 píše:
Uvařila jsem oblíbené jídlo, donesla jsem mu karton plechových piv (Plzeň, tu má rád) a dítěti deset mléčných řezů, přišla k nim, řekla jim, že jim přeji krásnej svátek, dala jim pusu a výslužku. Svátek mi nepřijde nikterak důležitý. Ruku nepodávám. Jen na narozeniny.Jak dlouho spolu jste, minulý rok si u přála jak?
Ruku mu fakt nepodávám. Když už, tak pusu nebo potříst tlapou společně s pusou/obejmutím. ![]()
A dávám (obvykle nějakou užitečnou) drobnost. Letos dostal bambusové trenky.
Obejmu, dám pusu a dávám nějakou drobnost typu knížka. On mně podobně. Vlastně stejně i s dětma ![]()
Dávám něco dobrého. Ruku nepodávám. Objetí a pusa. U jiných než mého muže a syna jen slovně popreji.
Manželovi tedy ruku nepodávám, my si přejeme objetím a polibkem. Já svátky obecně moc nemusím, ale manžel ano, takže mu většinou upeču nějaký dortík nebo oblíbený koláč. Pokud dárek, tak nějakou drobnost v řádu nižších set korun.
Ruku podávám, líbnu, předám drobnost - stejně tak on mně při svátku/narozeninách. Jinak dárky řešíme tak, že si dáváme „co se sní, vypije nebo jinak spotřebuje“, ale tak, aby to odpovídalo potřebám/vkusu/chuti obdarovaného. Nedávám čokoládu za 29 v akci, vyberu něco lepšího… A tak ![]()
Musela jsem pátrat v paměti
My jsme si s exem k svátku nepřáli vůbec, nic jsme si nedávali, vlastně už ani nevím kdy svátek má ![]()
Popřeju, dám pusu a obejmu. Jako dárek většinou koupim čokoládu, případně víno a večer si dáme společně u televize. On dělá to samé, pokud nezapomene ![]()
@GabinkaCh píše:
Zdravím všechnyChci se zeptat, co dáváte svým mužům k svátku? Pořád nevím, jestli podávat ruku
přijde mi to moc formální, jenže jak jinak popřát, že?
Já podavám ruku a dávám pusu. Knihy, nějaké dobroty, něco na sebe. Občas i řekne, co chce. Ale většinou „nic nepotřebuje“.
@alena1995 píše:
Uvařila jsem oblíbené jídlo, donesla jsem mu karton plechových piv (Plzeň, tu má rád) a dítěti deset mléčných řezů, přišla k nim, řekla jim, že jim přeji krásnej svátek, dala jim pusu a výslužku. Svátek mi nepřijde nikterak důležitý. Ruku nepodávám. Jen na narozeniny.Jak dlouho spolu jste, minulý rok si u přála jak?
Chvíli, půl roku
@GabinkaCh píše:
Chvíli, půl roku
Dej mu pusu a nějakou drobnost, co má rád, čokoláda, flaska. K svátku víc netřeba.
@GabinkaCh Joo, tak dobrý jídlo, sex a alkohol, to jsou prostě vděčný dary pro každého chlapa ![]()