Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Ladun, díky za přijetí ![]()
Ano, dnes mám volat výsledek do CARu, test je negativní
![]()
Tak jsem tam volala, v pondělí mám přijít na krev, dnes bych to nestihla a poptám se tam na ten KET. Snad budou přes léto fungovat ![]()
Ahojky,jsem tu nová.Tak něco o mě z prvního manželství se mi narodil syn(5) Poté nás manžel když měl syn 9 měsíců opustil.Za půl roku jsem si našla přítele a pak se začli snažit o mimi a dlouhé 2 roky nic .Pak byl přítel na SPG a vše špatně asi jen tak 7%.Byli jsme odesláni do CARU jihlava kde jsem po několika vyšetření byli na IUI 3krát pak IVF,ale transfer neproběhl,protože jsem měla (hyperstimulační syndrom měla jsem přes 40 folikulů) a ležela s břichem jak v osmým měsíci a strašnýma bolestma 14 dní ve špitále. Pak jsme dva měsíce počkali a včera jsem byla na KET provedli mi to i když jse je upozornila na zánět močáku no nevím nevím … Dali mi 2 embrya prý horší kvality a ostatní prý už zamrazit nejdou…nevíte někdo proč???A když to nevyjde to budu muset celou léčbu podstoupit od začátku???.Do caru už jezdíme přes rok a nic moc bychom si přáli mimnko já vím,že už jedno mám,ale strašně si přeju další… Doufám,že se vás neunudila ,ale už jsem se potřebovala někomu vykecat.Už je toho na mě moc a u nás to nikdo neví přítel nechce aby někdo věděl že je neplodný:(tak předem díky za odpovědi E.
Elen, ony se embryjka můžou přestat dělit a to je pak nezamražují, protože následné rozmražení je pro ně velký nápor a vydrží jen silné zdravé embrya. Pokud byly slabé už přes zamražením, tak by asi neměli moc šancí. Notabene pokud se přestaly vyvíjet…Mě taky 2 nenechali zamrazit a uklončili je. Další 4 šly do mrazáčku a teď čekám na KET.
Co se týče té horší kvality embryí, tak oni nemusí být špatné, jen jsou drobnější, třeba zatím morulky. Ale i z nich může být krásné mimčo nebo dvě ![]()
Pokud by Ti tento pokus nevyšel, tak musíš na celé IVF znova. Nemáš-li už další zamražená embrya. Nebo třeba bych zkusila ještě znova poslat přítele na spermiogram, ono se to taky může změnit. Nás hnali do IVF,že máme špatný spg, ale pak zjistili po OPU, že se to zlepšilo a pochyblivost je 20 %, což není tak hrozné…Tím chci říct, nehaž hned flintu do žita a zkuste třeba nějaké vitamíny, změnu životního stylu a ještě pokontrolovat spg, případně zkusit IUI ![]()
Přeju, ať se radši hned zadaří a tohle řešit nemusíte ![]()
Ladunko,srašně moc Ti děkuju za odpověď,jsi moc hodná. On přítel na SPG byl během toho roku vlastně už 4-krát a nikdy nějaká velká změna se nekonala má špatnou pohyblivost a má i hodně málo živých,říkali že normální cestou by jsem skoro určitě nikdy neotěhotněla. Doufám,ženeotravuju,ale chtěla jsem se ještě teď zeptat jestli teď po tom zákroku musím jenom ležet nebo ne?? Prostě co můžu a co ne ležení mě opravdu nebaví když doma i venku je to tolik práce
. Nad IUI jsme byli 3-krát a nic a po IVF zkoušeli půlku embryek oplodnit normálně napíchnutím…a půlku zkusili jestli do sebe půjdou sami a to nám řekli,že jsou to jak 2 magnety co spíš odpuzují než přitahují:(. A včera pred KET řekli že 1 embryjko je rozděleno na 5 a druhé na 4,,prej nic moc. Nevím co to znamená ani sem se neptala
. Už zase moc kecám
Promin.. TObe preju at TI to vyjde!!!!!!!!!Prijde mi že je tolik neúspěchu až jsem taky skeptická.. TAk Ti moc držím pěstičky a ještě jednou děkuju za odpověd. PAPA E.
Elen, každý CAR to má jinak, někde po KET ležíš 2 hodiny s podloženým zadečkem, někde jen 30 minut..Každopádně po KET dostaneš nějaké léky, případně injekce progesteronu, které budeš mít min. do testu. Bude nařízen přísně optimistický režim a hlavně být v klídku a pohodě, což jde obojí dost těžko
. Žádný alkohol,sex,stres,sauna, koupel, sport, zvedání těžkých věcí..To všechno se nesmí.Ani léky už bys pak jiné než z CAR jíst neměla, protože už jsi jakože těhu
.
A ještě po KET doporučeno několik dní opravdu ležet, ať se embryjka můžou dobře zavrtat. Mě ovšem z ležení děsně bolely záda, tak jsem spíš poloseděla.Třetí den už jsem chodila, ale nic náročného. Taky mám problém vydržet v posteli,ale kvůli mimču to vyrdžím, stáhla jsem si nějaké filmy, notebook dala vedle sebe na postel a čučela na to. Nebo jsem si četla…
Ty embryjka jsou asi dorbné, ale znám holky z jiné diskuze, že jim i Ty malé zabovaly a uchytly se
Já si taky říkala, že šance je malá,ale teď jsem vděčná, že vůbec nějaká je a jednou to procento úspěšnosti musí sednout i na měne?
Samozřejmě mám strach, protože neúspěch bolí, ale je to šance ![]()
Tak ještě jednou strašně moc děkuji za odpověd odteď budu vážně už jenom ležet .protože já jsem se dneska zlobila s malím ráno nechtěl se oblíkat do školky pak jsem ho tady naháněla s oblečením tak to už taky nebudu.......:) at yvěci co jsi vyjmenovala co se nesmí..se divím ,že mi nesdělili tam
. No nic nootebok mám už taky vedle sebe v posteli
.tak ještě jednou moc moc moc děkuju za odpověď jsi zlatíčko tak se měj pěkně papa
Elenn, vůbec není zač, snad Ti to pomůže a konečně se zadaří
. Když budeš cokoliv ptřebovat, třeba jen pokecat, písni
. Tak ty už jednu radost doma máš? To je super
. Jak j dítko staré? Zlobí Tě moc? Hlavně teda zdůrazňovali ty koupele, saunu, sexík, to prý nedělá embryjkám dobře ![]()
Malej má 5 let a proto jsem chtěla miminko už dřív aby nebyl velkej věkovej rozdíl njn.....,ale já si myslím,že nám to stejně nevyjde vážně mám takovej pocit:( Dneska jsem vyslala přítele aby v lékarně koupil urologickej čaj na ten zánět močáku a tam muřekli,že prý nic takovýho nesmím,tak nevíš co bych na to mohla strašně mě to když jdu na malou pálí a bolí…tak nevím Jsi fakt strašně moc ráda za celej ten rok a půl jsem o tom snikým nemluvila a teď je tady tolik holek s podobnýma problémama. Jsem ti vážně moc vděčná za odpovědi.jsi moc hodná…
Elen, ale nejsem, jen mi dělá dobře, že někomu můžu poradit
- ješita
. Ale teď vážně - já nikdy neměla zánět močáku, ale slyšela jsem, že je to hooodně nepříjemné. Být Tebou, tak zavolám do CAR, co si na to můžeš vzít, případně aby Ti něco předepsali sami, aby to neublížilo miminkům. Měli by tam být i o víkendu. Podle toho, co popisuješ, to nebude jen tak sem tam boleníčko
, takže neváhej, zavolej tam a nenech se nijak odbýt. Zaráží mě, že Ti KET udělali i přes tyto problémy, které jsi jim hlásila
.
Jinak je tady opravdu moc holek, které mají stejný problémy, tak to člověku moc pomůže, když o tom má s kým mluvit, případně když vidí, že to opravdu vychází
. A když ne napoprvé, tak při dalších pokusech ano
. Pokud Ti mohu poradit, tak se snaž myslet co nejvíc pozitivně, i když je to děsný kec, když má člověk takový strach, znám to
. Ale Dr. to nařídila, tak jsem se snažila. Se mnou na ET ležela paní, co byla před 4 lety na IUI a jí tehdy řekli, že spermio bylo špatný, tak aby moc nedoufala. Hodila tehdy doufání za hlavu a nakonec za 9 měsíců měla mimčo v náruči, na 1. IUI!! ![]()
Tím Ti chci říct, že i když to člověk tak nějak hodí za hlavu, tak nic není ztraceno ![]()
Chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s Utrogestanem já ho teda polykám a do 2 hodin se mi udělá vždy tak špatně moc se mi motá hlava a jsem ospalá přijdu si jak ožralá. Jenže když si ho zavádím vaginálně(hodně hluboko) třeba večer před spaním tak to ze mě ráno stejně vyteče…:( nemáte někdo nějakou radu jak tomu předejít .. I přes den když ležím tak to jde ven . Mát e to stejně nebo zase jen vyjímka
díky za odpovědi… E.
A ještě bych se chtěla zeptat za jak dlouho po KET si mohu udělat tt??? 30.6. mám jít na krev ale chtěla bych si ho dělat už dřív at vím a ukáže mi to vůbec něco??? Tak brzy???
Elennn píše:
A ještě bych se chtěla zeptat za jak dlouho po KET si mohu udělat tt??? 30.6. mám jít na krev ale chtěla bych si ho dělat už dřív at vím a ukáže mi to vůbec něco??? Tak brzy???
Ahojík
vítám Tě tady mezi náma.Tak jestli Ti můžu poradit já,tak Utrogestan nepolykej,ale vkládej a zkus vždycky po zavedení alespo 1 hodku ležet.Když Utrouš polykáš,tak se nejvíc látky usadí na játrech a do dělohy jde už jenom zbytek.Ta hodina ležení stačí a když potom něco vyteče tak to vůbec nevadí.Horší embrya se nezamražují,sle nezoufej
protože i ty mrzáci mají větší tendenci bojovat.U mě v Car mají polohovací postele a jakmile dolehneme,tak nám nohy zvednou nahoru a ležíme tam hodinu.Tak cca 3dny po ketu to chce odpočívat,protože se embrya zahnizdují a je to lepší nepodcenit.Pak už dělej na to co jsi zvyklá,protože jsou krásně schovaný v děloze a už by nemělo nic ohrozit.Každopádně bych nezvedela nic těžkého.Já při Ketu se budu testovat 12-14den.
Ahojík
mrkněte se do mé diskuse.Jsou tam holčiny co mají nebo co čeká umělko a docela si dobře pokecáme a držíme jedna druhou,když je nám nejhůře.Musíte mě požádat o vstup,tak jenom mrkněte http://diskuse.dáma.cz/diskuse.php?d=22253