Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
jinak Ladun, chtěla jsem Ti ještě říct, že třeba pro mě to bylo docela záhul na psychiku - Ket se u mě nepodařil a jelikož to bylo takhle strašně po sobě, tak mě to sebralo (a myslím, že kdybych měla trochu odstup, tak by to bylo trošku lepší). Ono dozvědět se v jednou měsíci, že IVF ani KET s třema embryjákáma nedopadlo je docela záhul. Bylo mi fakt bídně, takže jsem zbalila svých pět švestek a odjela na dovču, jinak bych se z toho asi zbláznila.
Peti, mě říkali, že mám přijít až 10. den cyklu a pokud bude třeba, tak až pak připíchnou nějaké hormony, aby se KET mohl provést. Takže u Tebe byl neúspěšný? To je mi líto
. Zavedli Ti 2 embrya?
Ladun, mně zaváděli 3 embryjka (bez PK). Jestli to dobře chápu, tak tobě řekli přijít desátý den od začátku MS a jestli bude vše v pořádku, tak Ti zavedou embryjka. U mě to tenkrát chtěli načasovat přesně na den a to se pomocí těch hormonů dá. A ty čípky jsem brala proto, aby se embryják líp uchytil. Ale u tebe je zdravotně vše o.k.?
vitam novacky a zdravim Petu a Market…jaka byla dovca Peti???
![]()
Ahoj holky,tak dnes sem se po dlouhé době přihlásila sem .abych zas něco početla.Mám dvě nevydařená IVF naposled v loni v srpnu.Sebralo mě to tak že až do dneška jsem nenašla odvahu jít dál.Máme sice jít v srpnu na Ket,Máme 6 sněhuláků.Ale abych pravdu řekla nějak se nehrnu.Nojim se dalšího sklamání,Tuto diskuzi jsem četla skoro celou.Početla jsem si.To je fakt.Četla jsem uspěchy i sklamání.
Pokud Vám nebude vadit že sem někdy něco napíšu.ráda se přidám.
ahojda holky,
Kahu dovča byla moc fajn a hodně mi pomohla. Pročistila se mi hlava. Co u tebe nového, jak se jinak máš, ještě detoxuješ? Vydrželas?
Markét - už to máš za pár, držím pěstičky, at máš vytoužené // Sněhuláček bude určitě to správné embryjko. Podle mých výpočtů budeš testovat ve středu, že? Budu moc myslet.
jinak zdravím novou Petru
Jo jo vím, o čem mluvíš, taky mě to sebralo. Já se chystám na nové IVF v září.
Jinak holky na zahradě jsem našla koťátka - nádherné, tak se o ně teď starám.
Děkuji za mulé přivítání.Tak se Ket posouvá na září pokud stěry vyjdou ok.V červenci.Pokud ne,čeká mě Konizace.Ale už si začínám zvykat na to že jsou pořád samé překážky.
Třeba je to znamení že už toho máme nechat
Jinak aktivní jednou již odoperovaná Endometrioza je moje kámoška
Těm co čekají na výsledek držím vše co mám.A těm kteří se chystají držím vlastně taky. ![]()
ahoj holky,
Péťo - držím pěstičky, ať ti to všechno dopadne. Můžu se zeptat, kolikátý pokus už máte?
jinak hezký den všem
Ahojky Zlatíčka.
moc Vás zdravím.Tak já začala krvácet, včera už, vlastně už v neděli trochu a včera se to rozjelo celkem dost.Dnes už mi to připadá jako slabý menzes
Dnes už je mi trochu lépe, ale včera jsem musela hodně tlačit slzy
moc mě to bolí a trápí.tak jsem tomu věřila
Volala jsem do CARu, ale zítra si mám udělat test a v případě, že bude negativní, což určitě bude, zajít na krev a pak teprve vysadit léky.
No ve mě už není ani kapka naděje
Moc to bolí, ale život jde dál.Budeme dál bojovat, i když nevím, kde na to vezmeme
A co vy holky?
Petruš? jak bduete pokračovat?
ahojda Markét, moc moc
, je mi to moc líto, moc jsem na tebe myslela a moc ti to přála. Beruško, vím není to jednoduchý ale hlavu vzhůru, určitě se jednou zadaří. Vím to. A na světě je tolik krásných věcí. Máš krásnou holčičku a pečeš nááááááddhérný (a určitě i výborný) dorty. - Vím asi to teď moc nepomůže. Posílám moc moc moc moc ![]()
Uvidíš ještě jak test z krve (člověk někdy neví).
Co já - no mě čekají krevní testy (máme v rodině takovou docela ošklivou mutaci) - tak doufám, že ji mám
- jestli se to u mě prokáže, tak je pro mě IVF pasé (kvůli hormonům) a na dětičky můžu zapomenout. Takže tak. chjo. Jinak když bude vše o.k. tak v zaří další IVF.
jinak ještě k té mutaci, mám fakt strach. Už teď jak jsem brala hormony, jsem měla příznaky.
Kahu ahojky, jak se máš?
Představ si, že tvůj syn chodí s mojí dcerkou do školky
, uplně náhodou mi to docvaklo na fotce ze školky ![]()
Marketko, je mi to moc líto
drž se, ono to bude lepší
,mě to už přešlo, ale vždy jen do doby než zase potkám kočárek, ale drží mě to moje zlatíčko, věř ono to dobře dopadne
![]()
Holky,ač Vás ještě moc neznám.tak je mi to fakt líto.Vím jak bolí ten neuspěch.Vím jak bolí když ta mrcha červená přijde.Sice už mám dvě zlatíčka doma,ale to vytoužené třetí stále ne a ne přijít.Už je to opět dlouhé 3 roky.Kdysi jsem přišla do jiného stavu mladá.Bylo mi 17 a vlastně ani nevím ani jak.Ale dnes je synovi 12 a ač leze do puberty a občas už dělá peklíčko,tak jsem ráda že jej mám.Pak jsem chtěla druhé dítko to už Jirkovi bylo 5 a ejhle nic.Po ruzných vyšetřeních jsem byla prý zdravá a prostě nic.podstoupila jsem první IVF neuspěšně.Řekli jsme si že to necháme na jaro.syn často marodil a tak to znáte.No a dva měsíce po neuspěchu jsem byla opět těhotná.Narodila se mi dcerka.Manžel sice utekl,ale co vem ho čert.Čas plynul a já si našla partnera.děti malé chlap doma potřeba a když už jsem si řekla že bychom mohli skusit to miminko tak opět nic.Ale to už jsem měla několik laparek za sebou.Samá cysta.Pul vaječníku fuč.Při 4 laparce zjištěna endometrioza a samo že syndrom PCO.V loni v srpnu IVF 11 vajíček.Dvě prý super kvality mi byly zavedeny.No a nic.Od té doby jsem odmítala.Endometrioza se mi opět rozjela,ale operaci odmítám.Vím že by to bylo stejné.Do toho špatné ty stěry.Smula se prostě lepí.Pokud mi vyjdou v červenci stěry Ok,tak jdem na KET.Nevim jestli je to dobře či špatně,ale už tomu moc nevěřím.Říkám si že je to poslední pokus.Dál už ne už se nechci trápit.Muj přítel mé děti miluje.bere je jako své.ale ten pocit ,neslyšet doma táto je hrozný.Je mi z toho tak nějak smutno.Díky vám se mohu vypovídat.A odpusťte mi chyby.Píšu fofrem.Věřím že alespoň některé z nás se to povede a já to všem přeju.přeju ten uzlík štěstí. ![]()
Ahoj Holky!
Petruš, to je mi hrozně líto.Moc bych Ti přála , abyc výsledky byly v pořádku a vy mohli dál bojovat a konečně pochovat malého bobíska.
Petruš 2829-já Ti rozumím.někdo to možná nepohopí, že smutníme, když děti máme.Ale neúspěch je pro nás stejně bolestivý, jako pro ostatní. ![]()
Je to moc těžké pro nás všechny.Já dnes test, sněhobílo, ale už jsem byla natolik připravená, že mě to nepoložilo.Budeme bojovat dál, i když se moc bojím.
holčičky moje, opatujte se a všem Vám moc a moc držím palce.