Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tvojeteta
Já jdu na krev 2.9.
a by KETu jsem byla den před tebou. U nás v CARu dělají ráno krev a po 11h jsou výsledky + kontrola UZ. Už se to krátí
jsem napnutá jak kšandy ![]()
Ahoj holky, jsem 13.den a bilo. Potrebovala sem si udelat test uz dnes, protoze se u nas prihodila smutna zprava a tento vikend bude narocny, tak abych se se kdyztak setrila trochu. Chci se zeptat, zda podstupujete uz 3.ivf a vice? Chceme zmenit kliniku. Chodim tam 3 roky a jejich pristup mne vadi. Pokazde jiny doktor a jiny nazor. To by zas tak nebyl takovy problem, ale dulezite je, ze si ani neprectou poradne zpravu, co maji v pocitaci a nevi, jak na tom jsem a co resime. Recepce si ordinuje bez lekare. Mela jsem jit puvodne o mesic driv na ket a do mailu (radeji pisu, abych mela dukaz) jim jeste pisu, ze bude s velkou pravdepodobnosti rizeny transfer a kdyz prijdu na ultrazvuk az 10.DC. Neni to pozde pak na prasky? Recepce mi napise, ze to si domluvim az na UZ a samozrejme to tak bylo a uz jsme nestihli transfer. A pak male veci jako, ze recepce zapomene me ulozit na kontrolu a ja prijdu a cekam hodinu, protoze museji vzit ty, co tam byli objednani. Po kazde kontrole nic nevysvetli a ja se musim vzdy ptat. Kazda klinika musi podat nejskou zpravu a tady ani ten blby papir obcas nevytisknou.
Omlouvam se za dlouhou zpravu. Chtela jsem se hlavne zeptat, zda Vase kliniky maji podobny proces nebo je to jine? Pripadne, kdyz zmenim kliniku, pak si udelaji sve testy a pak chci jeste genetiku embryi, tak jak vam to vse trvalo? Pocitam s tim, ze se stimulaci a se vsim vsudy, tak dalsi transfer u nas probehne az snad na vanoce 😞 😞 😞 uz nevim co rikat v okoli. Nikdo o tom nevi. Dekuji
@Mona456
Kam chodíš? Já jsem si nechalvala převézt embrya, zaprvé jen vidím ivf tak se mi stáhne žaludek a to můžu jen kolem projíždět. Za druhé jsem si je nechala dovézt blíž. A žádný problém ti není.
@Tvojeteta aha - kam jsi odesla a z jake kliniky. Ja chodim do pronatalu. Jsem jeste v jedne skupine a dost lidi nadavaji na pronatal, ale ja nechtela ztracet cas a zkusila sem 2.ivf jeste tam, ale tedka zacinam nove 3.a chci odejit.
@Mona456
Hele já pokaždý mimo Prahu. Přijde mi to rodinější, míň lidí… Ber to tak, ž každýmu, komu se zadařilo, tak i kdyby na něj byli hnusní, tak mu to nepřijde tak špatný a naopak…
@Mona456 ahoj holky, přesně tenhle přístup mi vadí u Apolinare. Takže pokud se nezdaří teď, tak jdeme jinam. Jsme s mužem s jejich přístupem otrávení. Všichni okolo radí Gennet. Takze pokud to nevyjde, tak jdu tam. Nejsem žádný pokusný králík, ani kráva, která si má nechat vše líbit…A už vůbec u tak choulostive citlive věci. Takže chápu, jestli chceš změnit a nejsi spokojená, určitě se někde budou chovat lépe. Já tomu věřím. Jelikož i ta psychika z doktoru, jejich pristupu dělá hodně!
Chodím do Olomouce do fakulty a opravdu nemám žádný problém.
Jsou tam dva doktoři a jedna doktorka. Vždy dostanu zprávu a další si zakládají do složky a ještě to mají v PC. Nikdy se mi nestalo, že by nic nevysvětlili nebo byly nějak odměření. Vždy profesionální přístup veškerého personálu.
Když jsme měly jít na 1. Ivf, vycházelo to hned na začátku roku, při kontrole 2DC, jsme začaly plánovat co a jak a najednou se Dr. zarazil při počítání a řekl, že se moc omlouvám, ale že díky svátkům nebude mít nejspíš kultivační půdu pro vajíčka. Že nebude riskovat to, že já budu nastimulovaná a ve finále to nebude mít kam dát. Domluvili jsme se tedy na další měsíc. V únoru mi to ale vyšlo také, že 2DC jsem byla v práci. Takže jsme tam volala, jestli nevadí, že přijdu až 3DC a nebo jestli mám začít brát hormony už od toho 2DC. Sestřička řekla ať zatím nic neberu a vezmu si vše s sebou na UZ 3DC, že Dr. musí zkontrolovat jestli nemám náhodou cystu atd.. před OPU ( čt, pa, so) jsem chodila na kontroly UZ. V sobotu mi Dr řekl v pondělí nástup a sestřička se jej ptala jestli ještě nechce počkat, tak ji řekl že nebude riskovat, že by ty větší praskly.
Takže jsou tam opravdu příjemní a hodní. Ale z Prahy to máš dost z ruky.
@Littlefool
Já mám velmi podobné zkušenosti. Prostě se na všem domluvíš a je to. Hele a Olomouc je na rychlíkový trase, dá se sednout na vlak dát si kafe a relaxovat, koupíš si v regiojetu malý kupé a máš klid, lepší než metrem v Praze s covidem. Já do prvního CAR jezdila přes 4 hodiny.
@Mona456 ahoj taky chodim pronatal jsem 11 den a test bili muj taky nadaval v den transferu na nas zapomeli s odberem spermii taky premyslim o gennetu na nej ctu tak nejlepsi recenze ![]()
@Tvojeteta
Taky je to možnost.
Co chodil přítel rok k andrologovi Dr. Turčanovi, také je z Olomouce, tak k němu jezdily páry z celé ČR. Je lepší než ten co je v Praze, ten chce za vše prý jen peníze a efekt minimální nebo žádný.
Ahoj holky.Tak já jsem dneska 13 den od Ketu a včera jsem dělala test a bohužel nic.Ale pořád mě píchá v podbřišku a bolí krize. Myslite že by ještě mohla být nějaká naděje?
@zlobidlo Ahoj. Jestli jsi to nedostala, tak určitě
každá jsme jina a vše je možné…Kdy jdeš k doktorovi? Asi bych tam zavolala, aspon ti naberou krev
@Anonymní píše:
@hancaos @Daisy253 holky tak co? Uz jste testovaly? Drzim pesti![]()
Ahojky tak my nic, prášky jsem už vysadila, tak až přijde menstruace, tak snad další pokus…
Ahoj holky. Tak já taky nevydrzela do čtvrtka a testovala. Jsem 10. Den po KET a 17. Den po ovitrelle. No a něco tam je… Dle kalendáře bych to měla dostat zítra a vetsinou chodi pravidelne. Tak uvidime ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.