Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, to je teda smrst dobrych zprav!
gratuluju! ![]()
@Evineczka Normalne to na te zadance zaskrtnes a oni ti druhy den reknout hodnotu. O vic se starat nemusis, jen jim dat svou krev. Kdykoli behem dne, nemusi byt na lacno. Ale Utourse beres dost, tak se to snad udrzi.
Teda holky tady to je jedna lepší zprava než druhá ![]()
Moc, moc gratuluji k pozitivním testikum ![]()
@Toluma No, tak pokud ho aplikujes Ovitrelle pred OPU driv, tak riskujes, ze to praskne driv - v CAR OPU taky neudelaji presne, muzou se o pul hodinky - hodinku zdrzet (pocitaji s malou rezervou) a mas problem. Pozdeji to zas nemusi byt idealne zrale - je to proste dlouho studovany proces. Nejspis se nic nestane, ale statisticke optimum je to, co ti napsali, cim dal od optima, tim mensi sance na uspech, neni to zadna ostra cara a ta hodina asi nebude zasadni…
@Evineczka můžu se tě zeptat, jestli tě píchá vždy v podbřišku a nebo dole v pochvě? mě vždy po trenasferu píchá dole jak kdyby v pochvě, tak nevím čemu to přisuzovat…jinak gratulace, ať sílí ![]()
@Zuzule2014 pichá me jakoby u čípku a jinak vajecniky, tudíž v podbrisku. Jsou to takové smíšené tlaky a popichovani.
@Petra Star díky za odpověď. Nechám si to nabrat v práci. Napíše mi to tam moje kolegyně doktorka. Takže asi nebudu ani nic platit.😉
Každopádně jsem se domluvila s doktorkou v caru ze vysadim ten anopyrin co mám na ředění krve. Měla jsem ho jen kvůli zavrtani bobinka a pak už to nechci riskovat. Ať nejsem moc naredena. Mám strach zase z těch hematomu…😔 ale nevím jestli vysadit už teď když mám pozitivní test a nebo až po krvi 🤷♀️
@Evineczka ten anopyrin tu krev neredi tolik jako injekce. Ty jsi tuším dřív taky píchala clexane viď? Já mám leidna, píchala jsem clexane a byla jsem taky moc naredena. Ale toho anopyrinu bych se tak nebala. Já začala špinit 16den po KETu a dva dny na to krve až hrůza, takže jsem ho vysadila, ale to už jsem tam měla hematom. Malá si to naštěstí vybojovala
@Ajkule Jj já měla dříve Clexan 1× denně. Teď beru 1 tabletu anopyrin denně. Ale i tak z toho mám respekt. U me byl daný jen na uhnizdeni. Já jinak s krvi problémy nemám. Takže mi přijde zbytečné ho už teď brát. Nebo myslíte ze ne?
Já mám asi srazlivost dobrou. Vždy jsme se bavili, ze lék na ředění nasadime jen protože s tím mají dobrou zkušenost.
@Petra Star
ja to pichla jak jsem mela, ale zajimalo me to, tak jsem zkousela neco najit. no a vsude pisi, ze po ovitrellu dojde k ovulaci za 24-48 hodin a ze pri OPU se dava 34-37 hodin pred (tady jsou ruzne udaje z ruznych center). takze mi pak ale vychazi jednak, ze treba hodina nemuze hrat velkou roli a ze se klidne muze stat, ze ta ovulace probehne drive ![]()
a taky by me zajimalo, jestli treba dojde k ovulaci u foliku, ktery jeste neni zraly? nebo kdyz je nezraly, tak se pak vstreba? a zas naopak, kdyz si ho aplikujes treba 6 hodin predtim, nez by k ovulaci doslo samovolne, tak k ni dojde i drive nez za tech 24 hodin, ne? ![]()
@Toluma Folik uzraje a praskne prave tim pichnutim Ovitrell, pokud je dost velky. 24-36.. taky jsem to videla, ale 24 je malo pravdepodobne, asi taky zavisi, jak velky byl ten nejvetsi folik, kdyz to pichnes pozde, tak to odovuluje driv - Pokud si telo ten LH peak vyrobi samo, to si tu ovulku taky samo spusti… Ovitrelle uz s tim vubec nic neudela, je to opozdeny „LH“ peak za hlavnim (ve skutecnosti je to hCG peak, ale telo si mysli, ze LH, protoze jsou si ty molekuly podobne). Proto taky ovulacni testy nejak reagujou na tehotenstvi, jak se obcas v diskuzi objevuje.
Co presne se stane s temi malymi, kdyz je nepunktuji presne nevim. Jako v normalnim cyklu, kdy ovuluje jeden vajicko, ty ostatni foliky jsou male, tak z nich nic neni. Myslim, ze se uvadi 12-14mm jako minimum, ze ktereho je akceschopne vajicko.
@Toluma Ahoj, my v kazdem centru dostavali presny cas a u Hulverta to bylo jedno, nebo jedno, meli jsme pichnout vecer, ale bylo mu treba jedno v kolik
![]()