Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@glorča A kupuješ nové věci, nebo budeš používat hodně po malém…já tedy akorát, když jsem věděla, že čekám holčičku, nakoupila růžové oblečky…ale jinak od postýlky, kočáru až po vaničku jsem vše používala po prvním…
@ikyki Tak já jsem podle manžela ten histerickej psychopat také
![]()
Krásně to tu popisujete holky. Já u Lukákška měla připravené vše, u Marušky vše až na postýlku. Protože jsme po 30tt zjistili, že nám nějak splesnivěla matrace, ale času bylo dost. Pak se narodila Maruška dříve a dopadlo to tak, že když jse přišla z porodky, tak jsem ten den (manžel poctivě zapíjel a Lukášek byl u našich) hodila tu plesnivou matraci do vany a pokoušela jsem se jí dát do kupy, ale bylo to ještě horší. Potíž je v tom, že postýlku máme půjčenou včetně matrace, tak jsem se musela spojit se švagrovou, jestli původní matraci můžeme vyhodit a koupíme jinou novou a tu jí pak dáme. Takže Maruška asi týden spala v postýlce na přebalovací podložce
A dneska? Se zkušeností předčasného a velmi rychlého porodu jsem si na třetí už vše připravila (vyprala a vyžehlila a koupila vše potřebné). Postýlku povléknu až se vrátíme z porodnice. Vlastně mám v plánu během příštích 2 víkendů umýt odsávačky, dudlíky a lahvičky a vše bude hotovo. Ještě k těm plenkám. Nevím která jste jaké používaly, ale my jsme spokojené s Tesco plenkama, na které měli minulý týden akci a měli nějakou slevu na plenky Huggies 3-6 kg. Tak si myslím, že jsem nakoupila i pro vás.
![]()
@lumpas já používám pempers, když jsou v akci, tak vyjdou nejlevněji:-) Jinak s těma balíkama dopředu bych to moc nepřeháněla, jako dětská sestra jsem se v nemocnici kolikrát setkala, že některé plenky prostě miminkům vadily…ale je to málo pravděpodobné, ale možné…:-)
@ivodička Já vím, ale tyhle jsou neparfémované narozdíl od pemprsek. Ty když byly použité, tak mi hrozně smrděli
Ale to, že někomu prostě nesedí máš pradvu. Původně jsem toho nechtěla kupovat tolik, jenže pak mě přepadl jakýsi amok no, a znáte to!
Tak dnes to vypadá, že děti snad půjdou po obědě spát, tak musím jít rychle makat. Jo také už se moc těším až mi tu brečet děti tři, asi taky budu pisatelka, která bude psát jak je z toho na hlavu… ![]()
Holky, prostě by jsme se neměly sobě navzájem ztratit z dohledu a psát si sem dál i po porodu, bude to psina
!Já jsem nevyspalá už teď, takže možná na sebe narazíme i v diskusi -„Jak se neoběsit a nezabít ani potomky?“ @ivodička Hele,zatím nic nekupuju, kdyby to byla holčička, mám nějaké věci po sestře, něco bude nosit po Pájovi a jen fakt něco málo koupím. Musím dokoupit lahvičky, dudlíky a takové blbiny. @lumpas U nás bohužel Tesco není, což mě štve, takže já kupuju taky hlavně pampers, teď jsem zkoušela i bella happy, celkem šly. Fakt je, že pro mimi nakoupím právě v akci ty pampers neparfemované bílé(tuším premium care),jsou dražší, ale nedráždí. Malej má občas z active baby vyrážku na boku, jiné mu to nedělají, ale stačí namazat a je to dobré.
@glorča Kamarádce se právě po pemprskách holčina osypala, tak jsem jí doporučila ty Tesco a od té doby jede jen na nich. Vlastně se to stalo u více kamarádek a už by neměnily. Ale jsou tací, kteří si zakládají na značce. Jedni naši známí by nevyměnili pemprs za nic na světě, protože jsou „nejlepší“ a takhle to měla zpočátku i tchyně, cvičená svou dcerou. Proto nám zase z principu kupovala jedině pemprs…
Byl to maličko boj, chtěla dát to nejlepší, ale pak to brala jak to je.
Jinak to bude moc zajímavé až si budeme psát dál až se nám děti narodí
Můžu se zeptat dost hloupě? Mám pocit, že jsi čekala dvojčátka, je nějaká změna, nebo to pořád platí. Jo nevim jestli jsem to už psala, ale Maruška (téměř 23 měsíců) je přes den bez plenek… ![]()
@lumpas Ahojky,já si na značce čehokoli, natož plínek vůbec nezakládám, zkoušela jsem jich několik, ale jak už jsem psala, Tesco tu není, je v celku daleko, takže kupuju co se dá. Huggis tady přestali prodávat, jen zcela výjmečně a stály tolik co pampers a ty nám vyhovují víc. Happy jsou dobré, ale tlusté, nerad je nosí, takže něco mám doma, ale zase vyhrály pemprdy
.Už se těším, až ta moje malá obluda přestane totálně ignorovat nočník a uráčí se na něj chodit. Už totiž hodně dlouho chápe kdy co dělá a kam se to dělá, ale odmítá
!Jo a čekám 1 mimi,1 to vzdalo.
@glorča Já vůbec nemyslela tebe, že si zakládáš na značce… To vůbec ne! Promiň já musím jít dát mlaďasovi medicínku… Písínu snad zítra papapapa a doboru… ![]()
@lumpas Jejda,já to taky nevztáhla na sebe, jen jsem to komentovala, jak to mám já
.Pá já jdu chrnět, už se děsím noci, včera to byl mazec. Nevím co se s mlaďasem děje, ale budí se několikrát za noc a řve
(rostou mu 5,sebrala jsem mu dudana a vyměnili jsme postele a spíme naopak, takže asi vím, co se děje) ![]()
Tak když tu mluvíte o těch pemprskách, já je prostě kupuju, protože jsou levné…a nevím tedy, zda je to dobrá značka, nedávno jsem si na nich přečetla made in poland, což mě překvapilo…
Ahojte, prosím vás o radu s malým, budou mu 2 roky a začal hrozně bránit své hračky, dneska u nás byl stejně starý chlapeček a ten náš předváděl takové hysterické scény, že by se za ně nemusel stydět ani herec v Národním
! Přestal mi i spát odpoledne, ale je hrozně unavený a pak děsně protivný, ale prostě neusne, už jsem fakt vyfluslá. Je hodně aktivní, se spaním měl vždycky problém, ale dalo se to. Bojím se až přijde sourozenec, co nastane?
@glorča Jéje, tak mám doma to samé
malej také hračky nechce půjčovat, ale já se mu to snažím vysvětlovat…hlavně když přišla malá, tak to byl děs, ale já stále vysvětluji, že nejsou moje a tvoje, ale naše
a furt dokola…ted je to u nás tak, že když si jde malej s něčím hrát, tak dá sestřičce hromadu hraček, které právě nepotřebuje a běží mi říct, že dal Markétce tohle a tohle a on jde teď skákat na míči…
Jinak si z toho nedělej hlavu, je to úplně normální ![]()
@glorča Ahoj, právě jsis asi i odpověděla. Nespí, je UNAVENÝ! Navíc si taky myslím, že je to nromální, prostě si títm musí projít. My taky doma pořád dokola vysvětlujeme, že jsou to hračky společné, anebo si je prostě můžou půjčovat! Ale pořád slyšíme, moje, moje (od obou dětí). Pak se začnou mlátit… Je ale zajímavé, že když jde o dobrůtku(bonbonek aj.) tak se krásně rozdělí, anebo myslí automaticky na druhého. Ale když jde o hračky, tak nemají slitování… K tomu dudasu, náš mladý byl po odebrání dudlíku (2,5 roku)do týdne ok. Zato malá dudase nepoznala právě z předchozí zkušenosti, ale zase si cucala palec. Dostala látkovou plenku, tou se mudlala po obličeji a palec do pusy. Na čerta jsme odebrali nekompromisně plenku a přestal se cucat palec, ale byl to běh na dlouhou trať. Zápasili jsme s tím snad měsíc, kdy prostě brečela a chtěla plenku. Tak mě napadá, že od té doby jí musíme při uspávání zavírat a nechat vybrečet, jinak normálně neusne. A když jí půjdu uspávat, tak se mi bude vykecávat ještě za hodinu, takže opravdu zavřeme dveře a do pár minut chrní…
@ivodička to že jsi našla, že jsou plenky polský výrobek snad není na škodu. Taky z toho nejsem nadšená, protože vše je buď čína, či poland, ale nějaké věci mají fakt dobrý. My tam např. loni koupili k Vánocům mlaďasovi ohromnou tatru a bagr, za super ceny a ta kvalita je fakt výborná… A oblečení? Mám pocit, že ty dětský věci mají docela drahé, ale je to jejich výrobek a je to jiná kvalita než u nás a je to zase něco co tady třeba nekoupíte. Teď nechci říct, že bychom tam jezdili jak blázni nakupovat pravidelně, ale… Koupili jsme tam k vánocům třeba tričko PAT a Mat a laclové tepláky a je to prostě bomba!!! Jinak jsou věci které bych tam nekoupila, protože se to nevyplatí, to víme…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
@ivodička Doufám, že moje mimi nebude po mě já jsem prej podle manžela hysterickej psychopat
takže to bych asi možná byla v diskuzi mimi stále řve chci se oběsit
@glorča hele přiznám se, že jak jsem se přehoupla přes 12tt tak jsem začla, přesně jak říkáš plenky, ubrousky, podložky pod mimi atd. není to levná záležitost a kdyby to měl člověk kupovat najednou zrujnuje ho to…o víkendu budu končit 29 týden tak pak začnu s tím praní