KET červenec/srpen

Napsat příspěvek
Velikost písma:
167
15.2.13 15:08

@glorča Tohle je opravdu super dotaz k řešení… :palec: Je pravda, že právě to naše dítě je něco jiného. Jak psala Ivodička se zkušeností z práce. Já třeba spoustu věcí řešila se svojí švagrovou po tel. Jedna moje kamarádka, zase hned volala dr. Naše děti se jmenují Lukášek a Maruška. A to v bříšku Eliška/? Manželovi se líbí Zdeněk, Patrik, Aleš, Tomáš. Mě zase Pavel, Radim, Michal (po tatínkovi) Ani jeden jsme si nechtěli přistoupit na žádné z vybraných jmen. Ale jednou v noci jsem se vzbudila s tím, že to prostě bude Tomáš! Hned mi hlavou běželi zdrobněliny (Tomášek, Tomíšek…) Ale manžela nechávám v nejistotě, že se to rozhodne na sále. :oops: Jedna zámá má dceru Sofinku. Mě by třeba takové jméno nenapadlo, ale když nad tím tak přemýšlím, tak na ní volala Sofi a znělo to (tedy mě) moc hezky! Takže jen do toho. :palec: Ještě se vrátím k těm diskusím. Od úterka mám snad neustále tvrdé břicho, můžu rodit??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
15.2.13 15:20

@lumpas Čoveče,řekla bych, že jelikož jsi těhotná, rodit můžeš :mrgreen:!Ale zkus to ještě vydržet, v kolikátém vlastně jsi týdnu? Už si to zas nepamatuju :lol:!Hele ty jména pro kluka jsou všechny pěkné, české. Nejvíc se mi taky líbí Tomášek, nebo Michal(má hezké zdrobněliny-Míša, Mišák a tak),my máme Pavlíka po tátovi a je to Pája, Pajoch :lol:.Právě Sofinka zní cize, taky bych asi raději nějakou klasiku, líbí se mi Markéta, Karolína, ale bojím se, aby uměla vyslovovat r :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
15.2.13 15:37

@glorča To vyslovení r neřeš. Já mám neteřinku (v červnu 8let také Karolínka) a r říká jako L a o ř ani nemluvim. Navíc náš Lukáš měl zpočátku potíže s vyslovením L. A teď v pohodě. Stejně se to jednou naučí. Můj manžel nechtěl r ani ř, protože co kdyby dítě ráčkovalo. Radim Hora, nebo Ondra Hora… To by nepřenes přes srdce, proto máme MARUŠKU HOROVOU!!! :mrgreen: No chlapská logika. Jo, dnes jsem 35+0 Sofinka mi fakt zní pěkně… Teď jsem si vzpomněla, že když se nám narodila Maruška, tak v nemocnici byli všichni hotoví, že konečně „normální“ české jméno… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
15.2.13 16:40

@lumpas Ty jo, to už máš zapár :lol:!No už máš asi poslíčky pěkně často, proto to břicho tvrdne, ale myslím, že jsi psala, že jsi vždycky rodila dřív, že? Tak alespoň do 38 tý, ať je tabulkově donošené :lol:!A Ondřej, to je krásné jméno, taky jsem uvažovala, ale můj muž byl tak hrdý, že má konečně syna(má 2 dospělé dcery),že jsem mu musela dát jméno po něm :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
15.2.13 16:42

@glorča Sofie je nádherný strašně jsme to jméno chtěli ale máme to nejtypičtější české příjmení a k tomu se Sofie nehodí, já zase na ty český klasiky nejsem, chtěla jsem něco originálního, jenže jsme k příjmení Nováková prostě nenašli vhodný a nakonec už máme v papírech do porodky vyplněné Beáta

• Citovat
  • Upravit
1512
15.2.13 16:53

@ikyki Beáta je krásné jméno, ale myslím, že i Sofie Nováková nezní špatně, mě totiž nikdy nenapadlo, že Sofie je cizí jméno, až jsem to našla v nějaké diskusi(česká obdoba Žofie).Ale Soňa asi taky není původní české jméno, tak se na to vyprdnu :lol:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
15.2.13 16:55

Já znala Sofii Kudrnovou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
15.2.13 16:56

Znala, to jsem napsala špatně. Chodila se mnou na základku cca o 2třídy výš, pak se odstěhovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
15.2.13 18:16

@glorča Já jak slyším Sofie hned vidím nějakou řeckou bohyni Sophii nevím proč…je to podle mě řeckého původu…

• Citovat
  • Upravit
50
15.2.13 21:52

Ahoj holky uz jsem tady dlouho nebyla bo jsme se stehovali a jak si ctu uz se tady vybiraji jmena!!:)tak to je super Lumpass uz to mas za par me to jeste trochu potrva, ale nastesti jedno se udrzelo a je celkem v poradku a co jinak jak se mate? Me se libi jmeno Eliska a Michalek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
15.2.13 21:53

@Lenken V kolikátém si týdnu, takhle diskuze je opravdu plodná :dance:

• Citovat
  • Upravit
50
15.2.13 21:58

@ikyki Jsem ve 20tt, ale u miminka byla zjistelo ze ma velky zaludek prý se mohl napit moc vody no uvidime jinak me ceka vysetreni a nevim co od toho cekat jinak prospiva dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
15.2.13 22:37

@Lenken Aha takto slyším poprvé, že může nastat takový problém, jak by to případně řešili…

• Citovat
  • Upravit
3361
15.2.13 22:55

@glorča Sofie je hezké. A to „R“ opravdu neřeším :D jestli moje děti budou šišlat, tak neřeknou svoje jméno ani jeden… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
15.2.13 22:57

@ikyki Beátku mají sousedi, je to hezké jméno…ale když na ni volají „Beo“, tak mi to přijde, jak když volají nějakého psa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.