Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@glorča Tohle je opravdu super dotaz k řešení…
Je pravda, že právě to naše dítě je něco jiného. Jak psala Ivodička se zkušeností z práce. Já třeba spoustu věcí řešila se svojí švagrovou po tel. Jedna moje kamarádka, zase hned volala dr. Naše děti se jmenují Lukášek a Maruška. A to v bříšku Eliška/? Manželovi se líbí Zdeněk, Patrik, Aleš, Tomáš. Mě zase Pavel, Radim, Michal (po tatínkovi) Ani jeden jsme si nechtěli přistoupit na žádné z vybraných jmen. Ale jednou v noci jsem se vzbudila s tím, že to prostě bude Tomáš! Hned mi hlavou běželi zdrobněliny (Tomášek, Tomíšek…) Ale manžela nechávám v nejistotě, že se to rozhodne na sále.
Jedna zámá má dceru Sofinku. Mě by třeba takové jméno nenapadlo, ale když nad tím tak přemýšlím, tak na ní volala Sofi a znělo to (tedy mě) moc hezky! Takže jen do toho.
Ještě se vrátím k těm diskusím. Od úterka mám snad neustále tvrdé břicho, můžu rodit???
![]()
@lumpas Čoveče,řekla bych, že jelikož jsi těhotná, rodit můžeš
!Ale zkus to ještě vydržet, v kolikátém vlastně jsi týdnu? Už si to zas nepamatuju
!Hele ty jména pro kluka jsou všechny pěkné, české. Nejvíc se mi taky líbí Tomášek, nebo Michal(má hezké zdrobněliny-Míša, Mišák a tak),my máme Pavlíka po tátovi a je to Pája, Pajoch
.Právě Sofinka zní cize, taky bych asi raději nějakou klasiku, líbí se mi Markéta, Karolína, ale bojím se, aby uměla vyslovovat r ![]()
@glorča To vyslovení r neřeš. Já mám neteřinku (v červnu 8let také Karolínka) a r říká jako L a o ř ani nemluvim. Navíc náš Lukáš měl zpočátku potíže s vyslovením L. A teď v pohodě. Stejně se to jednou naučí. Můj manžel nechtěl r ani ř, protože co kdyby dítě ráčkovalo. Radim Hora, nebo Ondra Hora… To by nepřenes přes srdce, proto máme MARUŠKU HOROVOU!!!
No chlapská logika. Jo, dnes jsem 35+0 Sofinka mi fakt zní pěkně… Teď jsem si vzpomněla, že když se nám narodila Maruška, tak v nemocnici byli všichni hotoví, že konečně „normální“ české jméno… ![]()
@lumpas Ty jo, to už máš zapár
!No už máš asi poslíčky pěkně často, proto to břicho tvrdne, ale myslím, že jsi psala, že jsi vždycky rodila dřív, že? Tak alespoň do 38 tý, ať je tabulkově donošené
!A Ondřej, to je krásné jméno, taky jsem uvažovala, ale můj muž byl tak hrdý, že má konečně syna(má 2 dospělé dcery),že jsem mu musela dát jméno po něm ![]()
@glorča Sofie je nádherný strašně jsme to jméno chtěli ale máme to nejtypičtější české příjmení a k tomu se Sofie nehodí, já zase na ty český klasiky nejsem, chtěla jsem něco originálního, jenže jsme k příjmení Nováková prostě nenašli vhodný a nakonec už máme v papírech do porodky vyplněné Beáta
@ikyki Beáta je krásné jméno, ale myslím, že i Sofie Nováková nezní špatně, mě totiž nikdy nenapadlo, že Sofie je cizí jméno, až jsem to našla v nějaké diskusi(česká obdoba Žofie).Ale Soňa asi taky není původní české jméno, tak se na to vyprdnu
!
Znala, to jsem napsala špatně. Chodila se mnou na základku cca o 2třídy výš, pak se odstěhovali…
@glorča Já jak slyším Sofie hned vidím nějakou řeckou bohyni Sophii nevím proč…je to podle mě řeckého původu…
Ahoj holky uz jsem tady dlouho nebyla bo jsme se stehovali a jak si ctu uz se tady vybiraji jmena!!:)tak to je super Lumpass uz to mas za par me to jeste trochu potrva, ale nastesti jedno se udrzelo a je celkem v poradku a co jinak jak se mate? Me se libi jmeno Eliska a Michalek
@ikyki Jsem ve 20tt, ale u miminka byla zjistelo ze ma velky zaludek prý se mohl napit moc vody no uvidime jinak me ceka vysetreni a nevim co od toho cekat jinak prospiva dobre
@Lenken Aha takto slyším poprvé, že může nastat takový problém, jak by to případně řešili…
@glorča Sofie je hezké. A to „R“ opravdu neřeším
jestli moje děti budou šišlat, tak neřeknou svoje jméno ani jeden… ![]()
@ikyki Beátku mají sousedi, je to hezké jméno…ale když na ni volají „Beo“, tak mi to přijde, jak když volají nějakého psa…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.