Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Málinka25 @Tvojeteta holky, kdy jdete na KET? Asi si to nebudu všechno pamatovat
, ale určitě napište a podpoříme se. Čím víc na sebe budeme v ten den a i po KET myslet, tím víc bude proudit pozitivní energie a zadaří se ![]()
Taky díky všem za podporu ![]()
@Tvojeteta Ty už máš chlapečka, viď?
Tak teď vyjde sestřička
Vím, je to náročný. Psala jsi, že máte poslední embryjko, tak to musí klapnout, aby měl malý sourozence
V přirozeném cyklu je, myslím, i větší šance. Tak uvidíš, jak to vyjde. Je jedno kdy KET bude, hlavně, aby to vyšlo. ![]()
@leylen tak to mame podobne
jen nam je neposilaji na genetiku. Je to moje prvni IVF a problem byl pravdepodobne srustech na vejcovodech (srusty mam pravdepodobne kvuli nelecene infekci, kterou na me prenesl muj byvaly a jaksi jsem o tom nemela paru a nelecila to, jen se mi ted v krvi objevily protilatky, takze se na to tak prislo) a taky nic moc spermiogram.
Snad kolem 20.-25.4. by mohl byt transfer, tak uvidime..
Stava se, ze se po romrazeni nejake embryo prestane vyvijet? Nebo kdyz uz je mame v mrazaku, tak by to melo byt ok?
@Mikuka my do toho šli prvně kvůli partnerovi teratozoospermii, ale pak jsem „chytla“ endometriozu
je to taky nás první pokus, ani jsem nečekala, že stimulaci prolezu tak v pohodě. Škoda toho ET, ale co se dá dělat
Dokud nemam MS, tak nás další výboj neodhaduju, ale říkala jsem si, abych věděla do čeho jdu, tak šup do skupiny
A embryo se ti kdykoliv muze přestat vyvíjet, stejně jako ti nikdo nezaručí nějaké vady. My to máme v Reprofitu snad ve všech pokynech, co jsme podepisovali ![]()
Aboj holky tak vcera jsem to dostala, na UTZ jdu 8.4 a uvidi se jak roste sliznice. Myslela jsem ze dostanu hned injekce na stimulaci jako před prvním KET, ale da se pry rust sliznice jeste podporit i bez injekci Esteofemem. Tak se uvidi. Mela jsem zamrazeny dve embrya, u prvního se delala genetika a transfer byl v breznu ktery nedopadl… Tak přemýšlím ze kdyz je mala pravděpodobnost 1.uspesneho KET, tak jsem si mela dat nejprve to nevysetrene a ted na druhy pokus az to vysetrene.. ☹️️ Ale asi jsem chtela proste verit ze to vyjde na poprve…
Ale duben to proste jisti
![]()
@Mikuka píše:
@leylenStava se, ze se po romrazeni nejake embryo prestane vyvijet? Nebo kdyz uz je mame v mrazaku, tak by to melo byt ok?
To víš, ze se to stává, obzvlášť, když nemá správnou genetickou výbavu, to pak vznikají biochemická nebo zamlklá těhotenství. Já už mám za sebou 4 transfery pěkných embryí ukončená biochemky (proste objevis dvě čárky na testu, ale HCG je nízké). My teď máme IVF s genetikou embryí, tak snad už 🙏
@Tvojeteta tak pak informuj jak jsi dopadla ![]()
@kambalaka taky jsem mela vysetrene embryo a bohuzel… Test pozitivni, prvni odber HCG v poradku, dalsi odber za 4 dny a HCG na hodnote 12..
takze taky zadna zaruka ze to vyjde i kdyz je vysetrene.
Ale věřím ze se vam to podaří
![]()
@Xena86 Tyjo… a řekli ti, čím to je? Já prave měla biochemka už takhle 4… potom mi prave dělali hysteroskopii a imunologii, píchám si Clexane… nevím, co bychom pro to udělali více…
@Tvojeteta prvni bylo 117, takze slabé ale v normě..
@kambalaka neřekli… Že se to prostě stává… Prakticky tohke slyším od te doby co jsem měla předchozí ZT přirozeně v 11. a 9.tydnu… Proste se to stane. Imunologie, genetika páru, hematologie, spermio, horm. profil, štítná žláza… Nic…
Doufala jsem že když si nechame i vybrat spermie a udelame genetiku embrya tak to musi byt tutovka… Ale není ![]()
@Xena86
Mně při 196, že je to na prd..
Jestli chci, že týden počkáme, ale jestli mi nebude sílit test, zme můžu vysadit léky…
Občas to někomu vyjde, ale většinou ne..
@kambalaka ahoj, ten Clexane je na ředění krve? Oni ti něco zjistili nebo ti ho dali preventivně? A ty ho pícháš už teď před KET? Já se pravě bojím, že v mém věku ty léky už asi potřebuju, že jsem měla i málo profesteronu a proto to treba nevyšlo, když byly DV a 2× potvrzené těhotenství i hcg pěkný a pak konec. 1× zamlklý zjištěno v 8tt a 1× biochemko hned po prvnim pěkném výsledku hcg. Chjo. Kdyby tak člověk věděl, co je za problém a čím může pomoct. Já jsem dle všech vyšetření úplně v pořádku, jen věk, proto DV a partner měl vždy spermio ok. Teď máme teda DE, tak třeba bylo něco špatně ve spermiích, ale mohlo to být u darkyně nebo prostě nedostatkem těch léků. Nevim.
Doktor jásal, když jsrm otěhotněla, že super, že to jde, ale co z toho, když to neprosperuje, že jo? Jít do toho teď poprvé jako před lety s těmito zkušenostmi, možná jsem měla i vlastní dítě, jenže ona to je dlouhá cesta a všechno hrozně trvá. Ty máš teď vyšetřená embryjka a všechny možné vyšetrení a léky, tak už to musí klapnout.
![]()
@Xena86 je to náročný, viď?
Taky bych si myslela, že vyšetřená embryjka musí být v pořádku, proto se přece ta genetika dělá. Jenže pak tu někdo někde psal, že se stejně odebere jen asi jedna buňka a ta se zkoumá a že ta může být špatná, ale celé zbylé embryo ok a vyřadí embryo, které by bylo zdravé a naopak, že ta buňka je v pořádku, ale jiné jsou špatné a vlastně se tím nic nezjistí. Takže popravdě moc nevím, co si o tom myslet. Asi to zvyšuje pravděpodobnost, že je embryo ok, ale o kolik to nikdo neřekne. Je to věda a neni to sranda, už takhle je neuvěřitelný, co dokážou. Ale jistotu nam nedá nikdo. Moc ti přeju, aby vše bylo v pořádku.
Nám všem. ![]()