Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@šmoulililinka tak to je mi líto ![]()
Ale jak už bylo řečeno duben je měsíc který nám vyjde ![]()
Kolik máš ještě mrazáčků?
@šmoulililinka ahoj,vitej…takze te ceka ket v dubnu? Kolikty? Me ceka cely ivf, chjo
Holky chce se zeptat jestli někdo berete Metypred ( 4mg - 1 tableta) - nevím to jistě ale od doby co to beru, tak se mi na zádech objevil takový exzém nebo pupínky jako beďary ale ty to nejsou. Nemáte s tím někdo zkušenost, že by to byla alergická reakce?
Ahoj holky, tak jsem vkladala příspěvek a asi se mi jaksi vymazal.. Hlásím, ze dnešní kontrola dopadla, tak nejak dobře.. Akorát mam stále nějakou mykozu ci co, takže jsem dostala léky na 10 dní a modlím se, aby to pomohlo. Pry by se jinak musel transfer odložit dokud se to nevyleci. Jibak vaječníky mam stále mírně zvětšené ale nic hrozného. Rovnou jsem si v vyzvedla estrofem, ktery mam začít brát 2DC 1-1-1, pokud bude vše v pořádku.. Cysty se pry bat nemusím, ze by se udělat žádná neměla, tak snad.. Uz se těším
Vsem vám držím palce
![]()
@Anoanonym1 to je dobře a kdy to máš dostat? Já mám 2DC zítra, tak začínám s estrofemem zítra, bylo by fajn tu mít někoho, kdo na tom je podobně jako já
@Anoanonym1 Já čekám na menstruaci po Progesteron Besins (ještě tak 8 dní) a pak mám teda hned první den cyklu začít s Estrofemem 3× denně. Po odběru vajíček jsem měla tekutiny v břiše, ale dnes už jen tak dvě decky.
Zatím ze 30 oplodněných (celkem 56 odebraných) nám jich přežívá 22. Tak snad jich aspoň 10 projde i přes genetické testy.
@kambalaka držím palce 🍀 🍀 já budu mít MS někdy kolem 10.4 teď budu léčit 10 dní tu mykozu, tak snad zmizí, nerada bych transfer odkladala.
@Malineka to je nadílka.. Moc držím palce, ať jich je co nejvíce
@Anoanonym1 @kambalaka Holky, a to máte, prosím, z jakého důvodu brát něco na zacatku cyklu?
![]()
@leylen No já to beru, aby se sliznice připravila pro uchycení embrya, jestli to chápu dobře ![]()
@leylen
Estrofem se bere na růst sliznice…
A když máš řízený Ket, tak se nečeká na ovulaci a lépe se to počítá a řídí…
@Malineka @Tvojeteta Po mě právě vůbec nic nechtěli, jen se objednat na 10-12 DC ![]()
@leylen píše:
@Anoanonym1 @kambalaka Holky, a to máte, prosím, z jakého důvodu brát něco na zacatku cyklu?![]()
Záleží, jestli je KET ve stimulovaném nebo přirozeném cyklu. Já už jsem měla 2× stimulovaný a 2× přirozený. Teď po páté jdeme do stimulovaného, protože jsem u něj měla vyšší HCG a vyšší sliznici.
@leylen Já prostě věřím doktorům a beru vše
Jen ten Fraxiparine mě teda s*** fest. Ty injekce jsou prostě tupé, bolí to a píchat to každý den od teď až do konce těhotenství, to mě asi trefí
Bohužel za to není žádná jiná náhrada, ale teda s tím dost bojuju i psychicky.
Jinak mě doktorka dnes pochválila, že to zvládám s přehledem. Snažím se být v klidu, myslet pozitivně a usmívat se. Vždycky si říkám, že to musí dopadnout dobře a holky, moc vám všem držím palce a posílám pozitivní energii!!
Ahoj, výměn fraxiparine za clexane. Taky jsem měla problém s fraxikem, pro mě to bylo peklo…,Clexane sice taky není žádná výhra, ale aspoň se to dá píchnout.