Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Líba1234 me to taky prijde celkem jasny. A to jsem mela 2 blastocysty. Co mi ale zbyva, nez tyden dal brat Estrimax, utrogestan, Prednison, Clexane a Estrahexal. Parada…
Jak to funguje u dalsiho KETu? Ted vysadim leky. Řekněme, ze do dvou dnu to dostanu a zas musim zacit brat estrogen a Clexane? To si to telo vubec neodpočine. Mazec, uz ted vypadam jak ve tretim mesici ![]()
@Líba1234 Jinak ja osobne mam pocit, ze tady jde jen a jen o prachy…protoze je klicove, jak se to naplanuje… a my nad tim nemame vubec kontrolu… jen vyplazneme v nasem pripade 7200 a muzeme tak akorat doufat… Jsem si rikala, ze by treba mohla byt jeste nejaka kontrola pred ket, zda k ovulaci skutecne doslo… pokud je to tak dulezite…
@damasusan píše:
@Líba1234 Jinak ja osobne mam pocit, ze tady jde jen a jen o prachy…protoze je klicove, jak se to naplanuje… a my nad tim nemame vubec kontrolu… jen vyplazneme v nasem pripade 7200 a muzeme tak akorat doufat… Jsem si rikala, ze by treba mohla byt jeste nejaka kontrola pred ket, zda k ovulaci skutecne doslo… pokud je to tak dulezite…
souhlas
![]()
@83eve píše:
Tak jsem prijela z caru. Celkem durazne mi bylo receno, ze 11.den je na tt opravdu brzo. Ze v zadnem pripade nemam vysazovat leky a vydrzet jeste tyden… tak ja fakt nevim. Krev mi vzit nechteli. Pokud nekrvacim, tak normalne ve vsem pokračovat dle pokynu.
jak ale muzu krvacet ptes vsechny ty leky?#?!ja uz tomu ale moc sanci nedavam
Příspěvek upraven 10.02.14 v 13:17
U nas berou krev 10. den po ketu, ktera ma byt naprosto prukazna. Dojdi si jako samoplatce a uvidis. Ja to pochopila tak, ze u vas krev proste neberou a cekaji na vysledky TT. Ten ale muze byt pozitivni az o dost pozdeji nez krev. Zalezi na kazdem, je tu spousta holek na emiminu, co jim HCG z moci rostlo pomalu…
Ja zacala krvacet 8. den po ket. Zvysili mi davky leku… a naridili klid. TT byl negativni. Sla jsem 10. den na mrev a se sdelenim negativniho vysledku dovolili vysadit vsechny leky. Moc se mi ulevilo. Porad lepsi nez ta nejistota, navic jeste lezet, kdyz mas stejne pocit, ze to nevyslo…
@damasusan Je super, že jich tolik máte. Mi po každém IVF vyšlo jen na jeden ket, buď nic zmraženého nebylo, anebo nedali rozmražení.
Já ještě nic nejsem, četla jsem v nějaké diskusi o paní, která má za sebou 29 transferů, to je na blázinec.
Myslím, že jak člověk překročí nějakou hranici, tak pak už to ani vzdát nemůže, protože do toho investoval strašně hodně - zdraví, peněz, nadějí…že to je jak závislost na automatech, taky věříš, že příště vyhraješ a všechno se ti vrátí zpět.
@damasusan píše:
@kelynka To vypada taky na nerizeny, jen u nas na UTZ mame chodit 10.-12. DC. Jsi statecna! Moc vas vsechny, ktere jste takhle prisly o miminko, obdivuju! Numim si to ani predstavit, co jsi musela prozivat a naprosto chapu, ze uz to nechces opakovat. Preju ti hodne sily a stesti, tentokrat bude vse v poradku, zaslouzis si to!
moc děkuji..
.. všem snažilkám, které touží tak hrozně moc po miminku, přeji, aby se zadařilo.. a pak miminko donosily a porodily zdravé a krásné..
![]()
@Tonyax píše:
taky mi říkali, že šance je srovnatelná. Tady to ale tak moc nevypadá( Mě se ale chytly obě, i když jedno mimoděložně..)
Jestli to u tebe s dvojčátkama dopadlo špatně, tak ti je určitě nedoporučí.
a ty už máš miminko?? nebo teprve jsi ve fázi kdy čekáš na první??
@damasusan mam si zajit k praktikovi nebo kam? a kolik to stoji? nechci se ladovat zbytecne temi hormony… asi to za to stoji
u nas krev berou jen pokud spinis, ale jak muzu?
@83eve U těch řízených cyklů si fakt myslím, že čekat na krvácení, tak se nemusíš nikdy dočkat, když tělo vlastní hormony nevyrábí a jen to do sebe dodáváš uměle. Naproti tomu u těch ketů v normálním cyklu podle mě menses nezadrží ani utrogestan. Protože ten pokles hormonů tam je vždycky, jak tělo ten cyklus zabalí. Utrogestan to může jen zbrzdit.
@Líba1234 No to chapu. Ja mam ale uz jen 4 mrazacky, takze nastesti pokusy omezene… Dalsi IVF nebudu podstupovat, ztraci pro me smysl, az na mije ozarene telo jsem ja i manzel ok… Takze dalsi ivf by pro me vyslo stejne jako to nechat na prirode… Jen by me to stalo vice nervu a podstatne vice penez…
@kelynka píše:
moc děkuji.... všem snažilkám, které touží tak hrozně moc po miminku, přeji, aby se zadařilo.. a pak miminko donosily a porodily zdravé a krásné..
![]()
![]()
Presne tak, nic neni dulezitejsiho. Krasna jsou vsechna ![]()
@83eve Já jdu vždycky na krev do krevního centra a řeknu, že jsem samoplátce. Ale myslím, že i u obvodní, nebo na gyndě ti to v pohodě naberou a ty si to jen zaplatíš. Já za to dávám kolem 230 Kč.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.