Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Skarfi Tak to mame podobne, jak kdyz neklapnou mrazacci, uz taky zadne IVF.
@Líba1234
Líbí se mi tvůj přístup, taky bych se na tvém místě rozhodla stejně. A kam máte namířeno? My zahájíme sezónu v Turecku, kam se už moc těším
.
@Hello Kitty75 Pockej, necekas nahodou jeste na vysledek? Kdyz to vyjde, tak pojedes tehu? Me by do Turecka nikdo nedostal, tehotnou asi ani nikam jinam letadlem…
Dnes jsou tu same spatne zpravy, ach jo. Takze POZOR! Ja zahajila serii neuspechu tady, tak jsem se rozhodla to priste zahajit uspechem, tak doufam, ze me budete nasledovat vsechny, ktere se rozhodnete jit hned do dalsiho pokusu…
@Skarfi
Mám to stejné, endometrióza a jeden vejcovod mi vzali. Taky si říkám, že by to mělo jít přirozeně, ale asi příroda nechce, aby to tak bylo
.
@damasusan Čekám, budu si ho dělat příští víkend… Zálohu nemáme zaplacenou, ale když budu v pohodě, tak pojedu, nevidím v tom žádný problém. Turecko je super, jezdíme tam často…
@Hello Kitty75 Tak kdyz jste spokojeni, tak je to urcite super. Ja se tehle pro me exotickych zemi bojim.. Jsem spis na blizsi destinace, takze spis recke nebo spanelske ostrovy… Ale dlouho jsme nebyli, nejak nezbyvaly penizky kvuli rekonstrukci.. a ted bych je chtela setrit na m
imco. S hypotekou na krku a 3letym vypadkem prijmu se k mori jezdi spatne… Jak se citis, nejake zmeny? Jaky mas pocit, rozsiris tady rady tech vice stastnych s //? Moc a moc bych ti to prala! ![]()
@Hello Kitty75 My jedeme taky do Turecka
. Měli jsme to objednáno už v prosinci, ale nakonec jsme rušili, protože „budu určitě těhotná“ a radši doma v klidu, než to letadlo, horko, kdovíjaké Turecko (jedeme poprvé).
Jenže „těhotná opravdu nejsem“, tak jsme Turecko objednali znovu. Samozřejmě to prosincové už nebylo, tak jsme na tom dost prodělali, ale více mě štve ten nepovedený pokus. Kdybychom na to 6. IVF před létem našetřili, já otěhotněla, tak uvidíme, jestli pojedeme.
@Hello Kitty75 A máte nějaké speciální očkování do toho Turecka? Nám doporučili žloutenku a vzteklinu.
@damasusan
Turecko je z těch arabských zemí na tom nejlépe a zdravotnictví je tam lepší než v Řecku, tak i proto jedeme opět tam. To naprosto chápu, že kvůli rekonstrukci a výpadku příjmu to není bůhvíjaké. Navíc děti jsou fakt fin. náročné
. Ale neboj, brzy se dočkáš vytouženého mimča a to bude víc než kde jaké moře.
Před 14 dny mi píchli Pregnyl a pořád mě bolí prsa. Nevíš, kdy Pregnyl mizí z těla?
Jinak je mi fajn, hlavně s malou není čas na to myslet, ale na druhou stranu ji musím nosit ze schodů a tak si na to vždy vzpomenu…
Taky bych ti to přála
.
Tak jsem prijela z caru. Celkem durazne mi bylo receno, ze 11.den je na tt opravdu brzo. Ze v zadnem pripade nemam vysazovat leky a vydrzet jeste tyden… tak ja fakt nevim. Krev mi vzit nechteli. Pokud nekrvacim, tak normalne ve vsem pokračovat dle pokynu.
jak ale muzu krvacet ptes vsechny ty leky?#?!
ja uz tomu ale moc sanci nedavam ![]()
Příspěvek upraven 10.02.14 v 13:17
@Líba1234
To jsme nikdy neměli, ale žloutenku jsme museli mít na Kubu, takže tu už máme. Vzteklina fakt není nutná, pokud jedete někam do resortu a né sami na vlastní pěst… Do jaké oblasti se chystáte? Já mám vybrán Kemer, neboť je nejblíže k letišti, kvůli malé. Ale budeme to řešit až podle počasí, vloni v květnu tam totiž bylo ještě zima, tak uvidíme jak letos…A kdy tam teda jedete vy?
S tím IVF už bych pak rovnou počkala než rušit dovču, tam si odpočineš a pak to půjde samo
.
@Hello Kitty75 My jedeme přelom července a srpna, jsou v té době zavřené jesle a manžel má navíc i nařízenou dovolenou. Tak snad tam nebude moc velké horko.
Oblast - je tam napsané Turecká riviéra - Kemer – Beldibi. Tak to máme asi velmi blízko u sebe
.
@damasusan píše:
Dnes jsou tu same spatne zpravy, ach jo. Takze POZOR! Ja zahajila serii neuspechu tady, tak jsem se rozhodla to priste zahajit uspechem, tak doufam, ze me budete nasledovat vsechny, ktere se rozhodnete jit hned do dalsiho pokusu…
to zn dobře
![]()
@83eve Kdoví, já kdesi četla, že pokud se pokus povede, tak 10 dnů po transferu je z krve jasno, tj. pozitivní výsledek a nejpozději 12 dnů po transferu i těhotenský test z moči.
Můžeš zajít na krev jako samoplátce.
Jako když si to vezmu - šestý den po oplození má blastocysta hatchovat = vylézat z obalu a velmi krátce potom se zanořit. Když se zanoří, tak začne produkovat hcg. Když se může podle toho, co ti řekli, pozitivní výsledek objevit až za tři týdny po transferu, tak si nedovedu moc představit, co by tam ty - dejme tomu dva týdny - ta blastocysta dělala. Jen tak plavala…ale přece se musí dál nějak vyvíjet a dalším vývojovým krokem je právě to zanoření. Nevím, nejsem doktor, ale přijde mi to divné. Leda, že by to brali tak, že se třeba zanoří podle plánu, ale produkuje strašně málo hcg, že trvá i ty tři týdny než se krev zpozitivní?…Ale je to zase normální, aby produkovala tak málo hcg? ![]()
Každý to má ale asi jinak. Já při posledním ketu, který byl krátce úspěšný, měla hcg 14 dní po transferu blastocysty 110, ostatní holky tak 500 a více. A nedopadlo to, že.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.