KET leden 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20.3.14 21:25

@Tarani
Jojo sešly. A jak se pozná že jsouto prvojadra nebo jak tu holy pisou ze jsou několika buněčný. Me tohle do tel MUDr neřekl. Možná mu to povi az tsm ted půjdu pro plánek :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
20.3.14 21:51

@káčátko 123 prvojádro znamená, že 1 den po oplození vznkla jednobuněčné embryo, 2 den po oplození by mělo být 4 buněčné, 3 den 6 - 8 buněčné, 4 den kompaktující morula (mnohobuněčné) a konečně 5 den blastocysta. Takže záleží jak dlouho ti je kultivovali než je zamrazili. Nám je v podstatě nejdřív zamrazili a až po rozmrazení je kultivují.

Ale jestli ti to mudr. neřekl, tak se zeptej, asi zapomněl… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.14 10:17

@Tarani
ty jo tak to se zeptám.. OPU jsem měla v pondělí a v sobotu měl být KEt ale měli podezření na OHSS a tak nebyl, ve středu jsem tam byla na kontrole a to mi řekl, že jich je.. ty jo nevím přesně kolik.. ale OPU bylo 32 a oplodnili jich 28 a když mi volali v úterý tak jich vydrželo 24. a vím, že říkal, že mi zavolá v pondělí kolik jich zmrazí.. tak si myslím, nebo doufám, že je ten týden nechali a zmrazili až v to pondělí.. protože říkal, že zavolá v pondělí před koncem prac. doby.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.14 10:19

@Tarani
a na čem prosimtě záleží, kdy je zmrazí??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
21.3.14 14:56

@káčátko 123 asi na CARu :lol: Když ti mrazí blastocysty je velká pravděpodobnost, že po rozmražení už bude OK, protože kultivaci má už za sebou, ale když rozmrazí prvojádro, musí se čekat další 3-4 dny než je z něho morula nebo blasta a to jich pak ještě dost odpadne…Myslím, že jiný fígl v tom není :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
21.3.14 15:04

@káčátko 123 to už v sobotu musely být zamražené. Oplodňuje se hned v den OPU nebo až na druhý den - to nevím, ale kultivace je 5 dní, dýl ne…
Jó oni ti je určitě v sobotu zamrazili a volali ti až po víkendu, takže máš určo blastocysty…od úterka se do soboty určitě přestaly z těch 24 nějaké vyvíjet a zůstalo ji 13, ne jak jsi myslím psala?
Takže všechno sedí :palec:
Já měla 56 vajaíček, tak mudr. hned řekl, že na ET nepůjdu. Věděla jsem to ještě dřív než jsem šla na OP, tak možná i proto mrazili hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
22.3.14 09:26

Tak jsem to dnes nevydrzela a udelala TT. Negativni :,(
no musim se uklidnovat, ze 8.den je brzo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
22.3.14 09:34

Já to taky nevydržela a dnes ráno jsem testla :mrgreen:, jsem taky 8 den a taky negativní, ale to se dalo čekat, je brzo ;) Neztrácím naději :dance:

Jo a od včerejška špiním, jde to spíš ven s utroušem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
22.3.14 15:47

Ja pres utrogestan menzes nedostanu, to uz jsem zjistla minuly pokus… takze podle toho nepoznam nic.
Krom toho, ze me silene boli prsa a obcas pichne v podbrisku, necitim vubec nic. Vsechny tyhle priznaky mam ale z estrogenu a utrogestanu :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.3.14 21:46

@Tarani
Díky za vysvětlení. No ve středu co jsem byla na kontrole tak už jich bylo min…tak to asi mrazíli v sobotu. To ksela vajíček hodně. A je lepší Et nebo KET.
Jako jestli je z et větší šance než z KETu nebo to nelze posoudit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.3.14 21:48

@Tarani
Držím palečky ať hsi tehu.. kdy budeš dělat další test :mavam: ik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
23.3.14 10:12

@káčátko 123 díky, díky, ale nějak mě opouští optimismus :D
Dnes je KET na dobré úrovni, protože se mrazí vitrifikací a ne kryokonzervací, což je pro embryjka šetrnější, netvoří se na nich krystalky ledu…Někde jsem četla, že je KET dokonce i úspěšnější, ale to těžko říct :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
23.3.14 10:12

Jo a další test zítra (10 den) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.3.14 09:25

@Tarani
díky moc.. a co po víkendu odpočatá? Dneska to počasí stojí pěkně za prd.. a už si testovala?? :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
24.3.14 09:43
@Tarani píše:
Jo a další test zítra (10 den) ;)

Uz si testovala? Ja to dnes vydrzela… mas nejake priznaky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.