Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@brnacka26 No právě. Ale pevně věřím, že teď nám to vyjde. Odpoledne mě bolel chvíli podbrisek a začínají mě bolet prsa. Na dotyk jsou trochu bolestivé. Teď zase nic. To jsou všechny mé příznaky. Tak treba to zítra bude jiné.
@Peťula3443 píše:
Holky jak casto a ktere DC se u Vas chodi na UTZ kontroly? Kontoluje se i zda folikul praskl a kolik je sliznice v den KET? Jak probiha transfer?Ja mela 2 kontroly (10DC a 14DC), pri druhe uz naplanovan termin KET a injekce Ovitrelle pro OVU. V den KET uz zadna kontrola. Transfer je delan pod UTZ a je pri nem embryolog.
Nativni cyklus (bez Estrofemu).
Peto, ja to měla dost podobně. Měla jsem tedy kontrolu jen 15DC, protože jsem do 14DC byla mimo ČR. V tu dobu folikul 20mm a sliznice 7mm… řekl ze je to ideální, ještě mi vzali krev a odpoledne volali, ze mam píchnout oviterelle ten večer a 20DC transfer. I když si myslím ze u me ovulace proběhla az 17DC podle ovu hlenu. Takže sem si říkala jestli sem na KET neměla jít spis az 22DC když vkládali 5denni embryjo?
No kazdopadne jsem si o tom četla na stránkách svého CAR a tam psali ze ani není důležité, jestli proběhla ovulce a kdy, ze se to řídí podle hladiny progesteronu v krvi…
Kolikaty DC jsi šla na transfer? Jak dlouho od aplikace oviterelle?
@Kater90 Ahoj. Po ovitrelle nastoupí ovulace do 36 hodin a záleží i na velikosti folikulu. Obvykle praská při 22mm a u tebe zřejmě předpokládal i podle krve ovulaci ještě ten den. Ovitrelle tomu rychlému dozrani samozřejmě pomáhá. Tedy si myslím, že transfer byl naplanovy zcela správně.
@Kater90 Transfer probehl 21 DC, Ovitrelle jsem pichala 15 DC. Ja jsem se podivovala tomu, ze uz nebyla dalsi kontrola, ale asi to neni tedy potreba. U mne to bohuzel vypada na dalsi nepovedeny pokus
Na krev jdu v pondeli.
@ModrenkaIUI díky na názor, ja mému CAR plné duveruji.. tak verim ze bylo naplánováno správně. Bohužel to nevyslo a vzhuru na další pokus ![]()
@Peťula3443 proč myslíš? Zkoušela jsi uz testik? Budu na tebe myslet aby krev dopadla dobře.. ![]()
Ja myslím ze asi další kontrola není potřeba.. a co jsem tak procitala tak uz to potom nikde nekontroluji a probíhá to takto všude. Brali ti i krev?
@Kater90 To mě mrzí. A kolikátý to byl pokus? Vím jak to bolí. Mě to minule také nevyšlo a teď tomu bojovníkovi věřím. Tak doufejme že se mu u mě bude líbit. Jsem 2.den po KET. Takže je na jakékoliv závěry brzy.
@Kater90 ano, testovala jsem. Dekuji, ale ocekavam negativni vysledek. Ty brdo krev uz si nepamatuji zda mi brali
, ale myslim ze ne. Tobe ji brali proc? Nejak jsem uz zapomnela… ty jsi mela kdy transfer? To je mi lito, ze ti to nevyslo
a kdy bude dalsi pokus? Ja bych mela jit teoreticky nekdy druhy tyden v lednu, pokud mi zacne MS po vysazeni Utrogestanu stejne jako minule.
@Peťula3443 Peti to mě moc mrzí. Vím že si to psala, ale kdy jsi dělala test? Nepsala jsi, že už jsi byla těhotná a HCG ti rostlo pomaleji? Můžeš to tak mít nastavené. Nějak se tomu říká. Je to prostě něco, co nereaguje na ten proužek tak rychle.
@ModrenkaIUI No ja mela jeste dalsi injekci Ovitrelle po transferu, takze jsem cekala az vyprcha. Ovitrelle vyprchal, test bily dnes a to je 12.den.
@ModrenkaIUI byl to teprve 1.pokus.. bála jsem se tomu věřit a od zacatku jsem k tomu přistupovala negativně
k 2 KET musím přistupovat jinak a mrazackovi věřit
Četla jsem, ze jsi krátce po KET.. tak držím vše co mam aby to vyšlo! Kam chodíš do CAR? A šla jsi do 2.KET hned další měsíc?
@Peťula3443 Někdo to tak má, že má ještě ovitrelle po transferu. Už vím. No 12.Den už by tam něco asi bylo. Je to nefér, ale známe to všichni. Bolí to, ale chce to se nevzdat. A máš ještě mrazáčky?
@Peťula3443 me ji právě brali kvůli heading progesteronu a dle toho plánovali ten datum KeTu… ale co tam presne zkoumají nevim
mela sem transfer 26.11., ted bohužel měsíc musím vynechat kvůli svatkum - o jeden den mi to nevyslo, dostala jsem MS tak blbě ze by transfer vycházel na 1.1. cca a to tam bohužel nejsou a i kontroly mi zrovna vyšli tak blbě na dny kdy tam nejsou. Stačilo by dostat MS o den dyl a vyšlo by mi to
takže musím cekat do ledna…
Ještě tomu věř, třeba ti roste HCG pomaleji..ještě neztracej naději, krev je jistota.. ![]()
@Kater90 A rovnou KET nebo ET. Já měla minule ET a z toho biochemické těhotenství. Teď mám 1.KET. Pred tím jsem měla příznaky hned a teď zatím nic. Pokaždé je to jiné. Tak uvidíme. Věřím, že to klapne. A pokud ne budu bojovat dal. Stejně jako ty. Myslím, že věřit tomu mrnousovi je základ i když to zklamání je je potom hrozně. Minule jsem probulela celý den. Také moc držím palce.
@ModrenkaIUI ano, mrazacky jeste mame. Tak snad se nejaky chytne.
Zdravím holky. V listopadu jsem pridávala příspěvky, tak se hlásím znovu. V listopadu se nepodařil KET, tak jsme šli rovnou na další. Embryo mám zavedené od středy, tak jsem napnuta jak struna. Doufám, že Budem mít bohatší vánoce o jeden dáreček
. Všem, komu ket vyšel, samozřejmě moc gratuluji a zbytku držím pěsti.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.