KET srpen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12
13.9.21 20:20

@Slunicko2222 ja byla ve 3 CAR a nikde mi neudělali toto vyšetření…a když jsem to někde vyčetla a vyžádala tak mi udělali imunologii. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
13.9.21 20:48

@Jitka172

A jak ti dopadlo to vyšetření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
13.9.21 20:58

@Slunicko2222 vše v naprostém pořádku, u mě je problém asi nekvalitní vajíčka…proto nakonec darované protože už nebyla síla to zkoušet s vlastními. Nejdříve jsme zkusili vyměnit spermie ale dopadlo to stejně…vždy mi odebrali okolo 20 vajíček, oplodnilo se třeba 10,ale třetí den uz bylo jen jedno :,( ja třeba ani nevím jestli mám pruchodne vejcovody nikdy to nikdo nezkoumal a to jsem si myslela ze je to to první co se řeší…a u vás na nějakou příčinu znají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
13.9.21 21:12

@Jitka172

Aha tak to mě mrzí, ale tak snad se ti to teď podaří jak se teď cítíš? dělala jsi si test?

Zatím nic :nevim: prý musím na hysteroskopii a imunologii, ale ta je v Brně a to si teda pěkně počkám než mě vezmou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
13.9.21 21:25

@Slunicko2222 naberes novou sílu mezitim ;) :kytka: No dělala dneska ráno, byla o neco silnější, ale dnes mě tak bolelo břicho že jsem si myslela ze to dostanu i přes ten estrofem nebo co :roll: ve středu jdu na krev tak musím ještě vydržet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
13.9.21 21:41

@Jitka172
tak u ivf je jedno, jestli mas nebo emas pruchodne vejcovody
jinak, co jsem tu tak vypozorovala, tak malokomu neco najdou v imunologii a u hysteroskopie jsem snad jeste neslysela, ze by nekomu neco nasli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
14.9.21 07:35

@Anonymka1230

Tak to by mě teda zajímalo proč mám teda jít na histeroskopii a na imunologii k čemu to je a trápit se :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5981
14.9.21 07:37

@Slunicko2222
Ano, na krev jsme šli hned oba. Ten polyp zjistili už ultrazvukem. Hysteroskopie se určitě nedělá automaticky. Může se ale stát, že je v děloze něco špatně přehledného na ultrazvuku, není na něm vidět nic a přitom nějaký problém je. Třeba ten polyp v blbém místě, nějaký srůst nebo tak. Asi je to na zvážení lékaře jestli by to nebylo dobré udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
14.9.21 08:13

@Slunicko2222
protoze po nekolika neuspesich se proste patra dal. zejmena ty zeny to chteji,
ono po x uspesich se spokojis s tim, ze lekar s tebou nebude nic dalsiho delat a vysetrovat? vsak si to tu precti - nevyslo nam to, nespokojena, co mate za sebou za vysetreni, chci imuno vysetreni atp? ne, kazda na to centrum bude nadavat a pujde jinam

rozhodne nerikam, ze na ta vysetreni nema nikdo chodit, obcas se tam neco najde. jen je vetsinou se proste stejne nenajde nic. jinak imono vysetreni je jen odber krve, takze zadna hruza, proc tam nejit. a neco se najit muze
hystero uz je prece jen narocnejsi a pokud je na utz uplne vse ok, ta zena netrpi na nejake cysty atp, tak to nevim, jestli bych ja osobne a za sebe sla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5981
14.9.21 10:13

@Anonymka1230
Já bych na tu hystero po několika neúspěších šla. Jako určitě ne jen tak preventivně, ale pokud chodím pořád dokola na transfery a nic, tak jo. Právě, občas se něco najde, a kdo chce být tím procentem případů, kde to na ultrazvuku zrovna vidět není ale problém je. Je to prostě možnost jak něco vyloučit nebo napravit. Mě ten polyp taky jeden doktor diagnostikoval (teda že tam něco je na ty sliznici a nelíbí se mu to), přitom druhej řekl, že tam nic nevidí a přijde mu to ok, šel by do stimulace. A byl tam a nakonec velkej, nakonec řekli že s tím se otěhotnět opravdu nedalo i kdyby jinak bylo všechno v pořádku. A že musel růst už několik měsíců, můj doktor ho taky předtím neviděl a cpal do mě clostillbegyty a gynprodyly a ovitrelle každej měsíc úplně zbytečně. To nemyslím špatně proti němu, jen tak, že se opravdu může stát, že to vidět není. To samý po potratu mi řekli na ultrazvuku že dobrý, nic nezůstalo, revize není potřeba, a pak doktor řekl, že se přece jen radši dovnitř podívá, a dost si nakonec oddychl, protože zůstalo, taky to nebylo vidět. Je to sice narkóza, ale to je další odběr vajíček taky. A za sebe můžu říct že ten odběr je teda horší, po narkóze bolestivější, po tý hystero jsem byla úplně v pohodě, nic to nebylo. Jestli mi doktor teď řekne že by se zase radši podíval, budu souhlasit. Lepší než plýtvat embrya furt dokola zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
14.9.21 10:27

@helenai
no jasny. ja to myslela tak, ze treba na hystero hned bych nesla. imuno proc ne, je to jen jeden odber a myslim, ze aspon tu zakladni imunoby meli delat uz pred 1 ivf. vsak muze byt jen alergie na sperma a lecbou by pak ani ivf potreba nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
14.9.21 11:25

@Anonymka1230

A zeptám se tahle kdyby byla alergie na spermie tak jak by se teda mohlo podařit oplodnit vajíčka tím spermiem, po té pak vznikne přece embryo to by teda každá z nás musela byla alergická na embryo a ne na sperma.. :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
14.9.21 12:11

@Slunicko2222
no pri ivf by se nedarilo je oplodnit ve zkumavce. vajicka a spermie dohromady v jedne nadobce a dej se vule bozi

jenze dnes uz se bezne dela oplozeni metodou ISCI. tim se ta alergie na sperma obejde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
14.9.21 13:02

@Anonymka1230 ale to by se to embryo nevyvijelo dal dobře ne? kdyby byla alergie na sperma nebo jo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
14.9.21 13:19

@Jitka172

No přesně přítel to včera taky pořad doma řešil, že je to celé nějaké divné.. :think: :nevim:

Pak mě ještě napadlo poslat embrya na genetiku jenže nikdy jich nemáme více tak to lékař nedoporučil že je to do nich zásah a pak bych nemusela mít žádné embryo..

Takže jestli se nic nenajde na imunologii a na hysteroskopii, tak už pak nevím jaká je teda u mě šance, aby se embryo uchytilo a já byla těhotná a v pořádku až do porodu :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.