Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Slunicko2222 Imunologie je důležitá, já mám třeba zjištěné protilátky proti spermatu. Taky jsem měla aktivní NK buňky proti tromboflastu. Tenkrát jsem užívala igamplii a po ní jsem před třemi roky přirozeně otěhotněla, ale skončilo to ZT… ![]()
@Slunicko2222 Já navštěvují Sanus. Každý Car je jiny a každému sedne něco jiného já zatím zůstávám v tom samém a doufám že nám pomůžou. Jinak o vyšetření laparo a hysteroskopii či imuno jsem si tak nějak řekla sama. Imuno mi dělali nějaký základní a nic nenašli tak snad nic nezanedbali.
Taky jsem si veškerá vyšetření prakticky vydupal. I tu hlubší imunologii, sama jsem si zašla na endokrinologii, šla i k praktikovi aby mi nabral prolaktin atd… Přijde mi že v CAR dělají jen IVF a neřeší problém, neřeší příčinu a jen se to snaží obejít, ale zapomínají na to že některý věci obejít nelze třeba imunitu a zbytečně nás vystavují stresu a my kvůli neúspěchu upadame do depresí a bereme to jak osobní selhání.
Hlavně mě zaráží to, že oni snad ty neúspěchy nevidí, řeknou no tak to nevyšlo zkusíme to znovu, nechají nás stimulovat a pro tělo je to zápřah… Oni vědí že přijdeme znova že jim za to rádi zaplatíme… ![]()
Tak já dnes 11 den po KET a test negativní 😔 v pondělí ještě na krev, ale to už bude jen formalita. Člověk si říká, co udělat jinak, přemýšlím nad změnou CAR 🤔
Ahojky
Já jsem dnes taky 11.den po KET a v pondělí 13.9. jdu na krev test jsem si celou dobu nedělala, ale neměla jsem prostě od začátku KETU žádné píchnutí v podbřišku nebo špinění ani bolest prsou nebo jakýkoliv náznak, že by se embryo chytlo
![]()
Asi si léky a čípky už beru jen ze srandy ![]()
Mě přijde, že nejde udělat prostě nic!
Já taky zvažuji změnit car a nebo aspoň lékaře mě už bude čekat 3.IVF nechce se mě absolutně do toho jít!!! ![]()
Jo mě jsi psala, že budeme testovat spolu jen já netestovala..
Kolika denní embryo jsi měla? A jaké léky užíváš?
Kam chodíš ty do car?
@Slunicko2222 já právě 3. den po KET píchání v podbříšku a špinění, které ustalo, tak jsem si dělala velké naděje…teď už asi tři dny lehce špiním, tak my bylo jasné, že je to špatně, tak jsme s přítelem nevydrželi a dnes test udělali…
To říkáš správě, taky mi přijde, že ty léky do sebe rveme každý měsíc pro srandu králíkům
Beru utrogestan 2-2-2 + estrofem 1-1-1 a každý večer píchám clexane, kvůli potratu, který jsem prodělala v dubnu po prvním IUI…Jaké léky máš ty?
Vůbec se ti nedivím, při představě dalšího IVF mi naskakuje husí kůže…já jsem ráda, že máme ještě jedno zamržené, i když už mu moc naděje nedávám a vím, že mě další IVF taky nemine…
Já chodím do Sanusu a přemýšlím nad Heliosem, ale bohužel to máme dost z ruky, tak nevím :/ Kam chodíte vy? Jinak mám vždy 5-ti denní embryo a tentokrát jsme si připlatili za embryo glue.
@SM93
Kiukni na diskuzy KET 2019, 2020, 2021. Poslednich par stranek tam holky hodnoti Helios a ne moc dobre
Já právě úplně v klidu jako bych žádný KET ani nepodstoupila a byla jen na gynekologické prohlídce už jsem i přemýšlela nad tím jestli jsem tam to embryo vůbec měla a nebo v jakémm stavu bylo po rozmražení.. navykládat mě může embryoložka cokoliv ![]()
Já beru Estrofem 1-0-1, Amelgen vaginálně 1-0-1, Lenzetto sprej na ruku 0-1-0, Utrogestan 0-1-0, Anopyrin 1-0-0.. přijde mě toho nějak zbytečně moc
![]()
Ještě beru Euthyrox 100 mám štítnou žlázu a beru vitamín Femibion..
Embryoglue jsem měla u prvního IVF měla jsem 3 denní embryo a bylo to k ničemu přijde mě to zbytečné platit něco co si myslím že nepomáhá jestli se má embryo co je teda dobré uchytit tak se uchytne i bez embryoglue..
Já jezdím do Zlína cca 1,5h cesty..
Taky jsem už přemýšlela nad Heliosem, ale to máme daleko než Zlín..
Myslím si že v každém car něco je, že žádný není 100% je to asi fakt hodně o štěstí.. ![]()
@Anet.li @SM93 @Slunicko2222 Také chodím do Sanusu v Hradci Králové tak nevím do které ho vy. Mají tři. Jsem spokojená. Za mě lepší výsledky než v Praze. Je to těžké, ona i vlastní mysl hodně ovlivňuje. Většinou, když se srovná hlava tak to jde lépe. Také mám dva neúspěšné transfery. Nakonec si dám měsíc (jeden cyklus oraz) zajedeme si ještě teď v září k moři, pak má taťka 70 v říjnu a ještě organizuji charitativní běh tak to nechci hrotit a dělat na stres. Půjdu do dalšího transferu v listopadu a budu těch 14 dní doma, vždy jsem chodila do práce. Tak to chci jinak a hlavně bez časového presu. Že to prostě nemusí být hned.
Hodně štěstí! ![]()
@Slunicko2222
Já to teď naposledy měla úplně stejně, transfer proběhl hrozně rychle, prý to šlo hrozně dobře, a pak jsem se cítila jako kdyby vůbec nic. Byl to můj čtvrtý transfer a takhle to teda bylo poprvé, vždycky nějaké píchání a tak bylo.
Přemýšlím v říjnu že to pojmu tak, že budu jen brát léky ale žádné změny v režimu, prostě tam jen zajdu a hotovo, víc to nebudu řešit. Normálně si zacvičím lehce jak jsem zvyklá, nebudu nutně večery doma abych se neunavovala když budu mít nějaký program…Když jsem u druhého transferu otěhotněla, tak jsem to tak měla, zaskočila jsem tam z práce a zase se do ní normálně vrátila. Žádné šetření, odpočívání…samozřejmě nebudu tahat nic těžkého, ale to většinou nemám ani důvod dělat, a sportovat nebudu do mrtva. Třeba to bude lepší. Minimálně se z toho nezblázním.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.