KET srpen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1102
14.9.21 13:26

@Anonymka1230

Ano měla jsem metodu ICIS..

Ale je to stejně zajímavé, že páru se nepodaří přirozeně otěhotnět tak se jde do IVF a stejně je kolem toho tolik problému, že se to někdy stejně ani nepodaří a na nic se nepřijde za několik let a nebo 10 pokusů i více je to zvláštní, že ani tahle metoda plná odborníku, kteří jdou proti přírodě to nedokáže a pak je to jen pro nás ty ženy samý stres a psychika na zhroucení, hádky s partnerem nebo už i případné rozchody párů..

A taky kolik času a financí se do toho dá.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
14.9.21 14:22

@Jitka172
proc by se nevyvijelo dobre? jde o to, ze prirozene se tam ta spermie proste nedostane, ale pokud ji vpravis metodou ISCI primo do vajicka a sojde k oplodneni, tak uz tohle nema zadny vliv
prave pokud nekomu zjisti tuto alergii a nepomuze lecba kortikoidy k prirozenemu otehotneni, tak se pristoupi k ivf s ISCI (IUI v tomto pripade nema smysl). tim se problem obejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
14.9.21 14:23

@Slunicko2222
a kolik mas za sebpu transferu?
jinak nekomu to proste neni dano, mit ditko. jsou tu holky, ktere maji vycerpane vsechny pokusy, plati dalsi ze sveho, pak skonci u DV, maji treba 2,3 darkyne a miminko stejne nemaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
14.9.21 14:28

@Slunicko2222
no tak je to tezke. jen cast zen ma problem jasny a z ivf otehotni bez problemu - nepruchozi vejcovody, spatny SPG u manzela, geneticka zatez v rodine atp

pokud ti ale na nic neprijdou, tak ivf jen obejde ten zacatek oplodneni a vyvoj do blasty. zbytek uz se obejit neda a je na zene. na te ktera s tim ma problemy. pokud ma treba blbou sliznici a embryo se nema kde uchytit, tak to oplodneni a vyvoj do pateho dne zvlada i prirozene. a pokud ji leky nedokazes udelat lepsi sliznici, tak ji proste ivf nepomuze.
stejne tak pokud mas alergii na embryo a vypuzujes ho. to se da obejit lecbou, ale jestli vdy uspesne to netusim

myslim, ze pokud ma nekdo problem otehotnet prirozene a nedari se ani pres ivf, tak proste nejaky problem ma. jenze metodami, ktere se ted vysetruji to nedokazeme odhalit. a co neodhalime, to nemuzeme lecit. proto pak lekari pristupuji k tomu, ze zenam davaji ruzne leky jako clexn, anopyrin, prednison, euthyrox, aniz by meli potvrzene onemocneni techto veci. u nekoho to zabere u nekoho ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
14.9.21 20:52

@Anonymka1230

A já mám i štiptnou žlázu ta může v tom taky hrát velkou roli, že nemůžu otěhotnět beru euthyrox 100 a dostinex 0,5 ten dostinex mě právě vždycky vysadili před transferem tak teď doktorka mě poslala ať si zajdu na endokrinologii jaké budou výsledky prolaktinu a taky jak ho mám dál brát prý některé klientky ho berou po celou dobu než jsou těhotné tak teď,, babo “ raď :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
14.9.21 21:05

@Slunicko2222
no stitka ano, ale kdyz to vis a mas leky, melo by to byt ok. ja ho beru taky.
ten dostinez vubec neznam, takze to neporadim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
14.9.21 21:11

@Anonymka1230

No právě že ten dostinex jsem začala hlavně brát že jsem měla nepravidelnou MS a po něm se to hezky upravilo a pak když jsem řekla doktorce že se snažím o miminko a nedaří se to bylo ještě když přirozeně tak změnila medikaci..

A ty máš vlastně miminko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
14.9.21 21:18
@Anonymka1230
@Anonymka1230 píše:
@Slunicko2222
a kolik mas za sebpu transferu?
jinak nekomu to proste neni dano, mit ditko. jsou tu holky, ktere maji vycerpane vsechny pokusy, plati dalsi ze sveho, pak skonci u DV, maji treba 2,3 darkyne a miminko stejne nemaji

Já už to od 250tisic nepočítám 6IVF na kontě 2×KET s DE za jedno DE 34000,–… Teď jdeme do darovaných vajíček předběžně 130tisic… Ale nevzdáváme to :hug: 6.9 jsem byla na imunologii nechat udělat nové odběry, výsledky budu mít 27.9… Do CAR jdeme 24.9 kvůli dárkyni a taky na ultrazvuk a partner na spermio. Snad se brzy dočkáme… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
14.9.21 21:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
14.9.21 21:38

@Anonymka1230

A jaký je u tebe problém a kolik ti je let?

Jinak mě to moc mrzí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
15.9.21 04:59

@Slunicko2222
problem asi zasadni zadny, proste to nejde. ja uz nekolikrat tehotna byla
tohle jsou nejspis posledni mrazacky a dalsi uz nebudou. mame uz vse bez pojistovny. v ivf se tocime uz dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
16.9.21 17:46

Ahoj holky :mavam:
Jdu si k vám pro radu. Mám mít svůj první transfér po 3.IVF, řízený KET. Od zítra mám brát třikrát denně estrofem. Má se brát nějak ve stejný čas? Třeba jako antibiotika po 8 hodinách nebo prostě až vstánu tak si ho vezmu a je jedno jestli to bude jeden den ve 4 ráno a druhý den v 8 ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
16.9.21 19:51

@Maty35 ja ho brala priblizne ve stejnou dobu…. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
17.9.21 06:12

@Maty35 ja taky tak nějak ve stejnou dobu :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
17.9.21 11:17

Holky díky za rady. Dělám právě třísměnný provoz tak vstávat furt jinak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.