Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ano měla jsem metodu ICIS..
Ale je to stejně zajímavé, že páru se nepodaří přirozeně otěhotnět tak se jde do IVF a stejně je kolem toho tolik problému, že se to někdy stejně ani nepodaří a na nic se nepřijde za několik let a nebo 10 pokusů i více je to zvláštní, že ani tahle metoda plná odborníku, kteří jdou proti přírodě to nedokáže a pak je to jen pro nás ty ženy samý stres a psychika na zhroucení, hádky s partnerem nebo už i případné rozchody párů..
A taky kolik času a financí se do toho dá.. ![]()
@Jitka172
proc by se nevyvijelo dobre? jde o to, ze prirozene se tam ta spermie proste nedostane, ale pokud ji vpravis metodou ISCI primo do vajicka a sojde k oplodneni, tak uz tohle nema zadny vliv
prave pokud nekomu zjisti tuto alergii a nepomuze lecba kortikoidy k prirozenemu otehotneni, tak se pristoupi k ivf s ISCI (IUI v tomto pripade nema smysl). tim se problem obejde
@Slunicko2222
a kolik mas za sebpu transferu?
jinak nekomu to proste neni dano, mit ditko. jsou tu holky, ktere maji vycerpane vsechny pokusy, plati dalsi ze sveho, pak skonci u DV, maji treba 2,3 darkyne a miminko stejne nemaji
@Slunicko2222
no tak je to tezke. jen cast zen ma problem jasny a z ivf otehotni bez problemu - nepruchozi vejcovody, spatny SPG u manzela, geneticka zatez v rodine atp
pokud ti ale na nic neprijdou, tak ivf jen obejde ten zacatek oplodneni a vyvoj do blasty. zbytek uz se obejit neda a je na zene. na te ktera s tim ma problemy. pokud ma treba blbou sliznici a embryo se nema kde uchytit, tak to oplodneni a vyvoj do pateho dne zvlada i prirozene. a pokud ji leky nedokazes udelat lepsi sliznici, tak ji proste ivf nepomuze.
stejne tak pokud mas alergii na embryo a vypuzujes ho. to se da obejit lecbou, ale jestli vdy uspesne to netusim
myslim, ze pokud ma nekdo problem otehotnet prirozene a nedari se ani pres ivf, tak proste nejaky problem ma. jenze metodami, ktere se ted vysetruji to nedokazeme odhalit. a co neodhalime, to nemuzeme lecit. proto pak lekari pristupuji k tomu, ze zenam davaji ruzne leky jako clexn, anopyrin, prednison, euthyrox, aniz by meli potvrzene onemocneni techto veci. u nekoho to zabere u nekoho ne
A já mám i štiptnou žlázu ta může v tom taky hrát velkou roli, že nemůžu otěhotnět beru euthyrox 100 a dostinex 0,5 ten dostinex mě právě vždycky vysadili před transferem tak teď doktorka mě poslala ať si zajdu na endokrinologii jaké budou výsledky prolaktinu a taky jak ho mám dál brát prý některé klientky ho berou po celou dobu než jsou těhotné tak teď,, babo “ raď
![]()
@Slunicko2222
no stitka ano, ale kdyz to vis a mas leky, melo by to byt ok. ja ho beru taky.
ten dostinez vubec neznam, takze to neporadim
No právě že ten dostinex jsem začala hlavně brát že jsem měla nepravidelnou MS a po něm se to hezky upravilo a pak když jsem řekla doktorce že se snažím o miminko a nedaří se to bylo ještě když přirozeně tak změnila medikaci..
A ty máš vlastně miminko?
@Anonymka1230 píše:
@Slunicko2222
a kolik mas za sebpu transferu?
jinak nekomu to proste neni dano, mit ditko. jsou tu holky, ktere maji vycerpane vsechny pokusy, plati dalsi ze sveho, pak skonci u DV, maji treba 2,3 darkyne a miminko stejne nemaji
Já už to od 250tisic nepočítám 6IVF na kontě 2×KET s DE za jedno DE 34000,–… Teď jdeme do darovaných vajíček předběžně 130tisic… Ale nevzdáváme to
6.9 jsem byla na imunologii nechat udělat nové odběry, výsledky budu mít 27.9… Do CAR jdeme 24.9 kvůli dárkyni a taky na ultrazvuk a partner na spermio. Snad se brzy dočkáme… ![]()
@Slunicko2222
problem asi zasadni zadny, proste to nejde. ja uz nekolikrat tehotna byla
tohle jsou nejspis posledni mrazacky a dalsi uz nebudou. mame uz vse bez pojistovny. v ivf se tocime uz dlouho
Ahoj holky ![]()
Jdu si k vám pro radu. Mám mít svůj první transfér po 3.IVF, řízený KET. Od zítra mám brát třikrát denně estrofem. Má se brát nějak ve stejný čas? Třeba jako antibiotika po 8 hodinách nebo prostě až vstánu tak si ho vezmu a je jedno jestli to bude jeden den ve 4 ráno a druhý den v 8 ráno.
Holky díky za rady. Dělám právě třísměnný provoz tak vstávat furt jinak ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.