KET srpen 2021

• Fotoalbum (27)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5927
3.8.21 11:03

@Anonymka1230 @ Epampeliska92 dneska měla jít, že jo :)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5927
3.8.21 11:10

Jinak já jdu toho 9. na folikulometrii a píchnutí ovitrelle, je to dost na poslední chvíli, ten víkend mi tam překáží. Tak doufám, že to nakonec nebude pozdě. Mám cykly stejné, minule jsem píchala 15. den a tohle bude 14., tak to je snad ok. Tentokrát to psychicky zvládám líp, řeším do toho jiné pracovní věc, tak to je asi dobře. Zatím mi to utíká ani nevím jak :). A před transferem bude hůř, nebudu vědět, kde mi hlava stojí, tak to je za mě perfektní. Minule jsem si naplánovala odpočinek a byla jsem úplně na nervy. Abych teda měla jistotu že jsem nezanedbala vůbec nic, nechala jsem si ještě navíc vzít krev na štítnou žlázu i když jsem byla nedávno, jestli náhodou nemám nějaký výkyv třeba v důsledku braní hormonů. Tak víc už pro to asi udělat nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
3.8.21 11:27

Já jdu zítra teprve na krev z první Ketu, ale spíše je to formalita, pak budu doufat že to co nejdřív dostanu a ket by mohl být po 20. srpnu.
Holky chodíte do práce normálně po vložení? Já teď byla a bez úspěchu, jenže pracuji ve školce a začátek září je nejhorší - ještě k tomu u dvouletych děti - hodně fyzicky náročné, tak přemýšlím, že tentokrát zkusím PN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5927
3.8.21 11:32

@Lira123
Já byla naposledy doma a moc dobré to nebylo, jak jsem byla nervózní, nakonec jsem odpočívala asi půl dne a pak jsem začala dělat domácí práce. Takže tentokrát půjdu do práce, ale pracuju v kanceláři, takže je to něco jiného. Udrží mě to snad víc fyzicky v klidu a u jiných myšlenek. V tvém případě bych asi zůstala na PN, aby sis to pak nevyčítala. Sice někdo říká, že na to klid nemá moc vliv, ale aby člověk věděl, že udělal všechno, odpočívání uškodit určitě nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
3.8.21 11:38

@helenai Já si právě taky říkám, že to nevylezim, ale zase fyzická zátěž dobrá taky nebude a bohužel se tomu nedá v práci ubránit, tak jsem si říkala, že to jednou zkusím být v klidu doma a když nevyjde, tak si můžu říct, že jsem udělala maximum. Je to těžké být doma a nemyslet na to 🤦‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5927
3.8.21 11:46

@Lira123
Právě, zrovna ty úplně malý dětičky…ale asi bych si zkusila na doma naplánovat nějakej fyzicky nenáročnej program, abys tam nechodila jak tygr v kleci a nemyslela na to od rána do večera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
3.8.21 12:17

@marinana
jojo presne tak, zacatek je jak pri ivf - ovitrelle vecer a za 36hodin ovu. pak stari embryjka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
3.8.21 12:22

Ja mam 6.8 utz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1328
4.8.21 14:35

Tak dnes na utz folikul přes 18mm, úplně jsem nechápala, jak mohl najednou tak vyrůst, dostala jsem ovitrelle a zítra v 18:00 si ho mám píchnout…no a teď nevím, v noci mě folík už hodně píchal a dneska už cítím dost podbřišek, co mám udělat, kdybych měla ovu do píchání té injekce? Myslím, že by se to mohlo stát, když praskají už od 18mm, mám zavolat do centra, aby se radši podívali na utz? A když ovu proběhne sama bez ovitrelle, mění se něco na KETU? Bude moct proběhnout? Moc děkuju za názor :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5927
4.8.21 14:40

@marinana
Asi to nevadí ničemu i když ovitrelle píchneš po ovulaci „navíc“, ale zavolala bych tam na kontrolu, aby věděli, že ovulace případně byla dřív, kvůli správnému termínu transferu. Kdyby byla o hodně dřív, tak by ho museli posunout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
4.8.21 14:49

@marinana
No asi bych zavolala, abys uz treba pichala dnes. Pri ketech je kepsi pichat o neco drive nez pri ivf. Tech 18 uz je dostatecnych
Nebo tam zitra sjet a nechat si odebrat progesteron, jestli uz ovu neprobiha
Jde o sliznici, ta se po ovulaci zacne pripravovat na prijeti embrya, coz zrva cca tech 5 dni. Takze kdyz by ovu byla jinak, tak by se mohla prosvihnout ta idealni doba. Zas nejaka doba nevadi, normakne se take muze vajicko oplodnit za par hodin. Takze u nas v centru treba rikaji, ze den nevadi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5927
4.8.21 15:03

@Anonymka1230
Ještě mě naposledy říkali, že radši o den dřív, než později, že embyjko chvíli dokáže v prostředí dělohy počkat spíš, než když už jsou ideální podmínky pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
4.8.21 16:14

@helenai
jo to jsem slysela take

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3747
4.8.21 16:19

Jak jste se tu na zacatku bavili o kvalite embryii, tak tady je odkaz z jine dizkuze, kde to je vse pekne popsano

https://www.sensiblesurrogacy.com/…-of-embryos/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5927
4.8.21 16:36

Já teda tentokrát půjdu i do embryoglue, sice jsem doteď zastávala názor, že je to spíš placebo, ale když to zas nevyšlo, tak jsem přesně v té skupině, kde ty studie říkají, že by to mělo o něco šance zvýšit…tak radši dát 3000 za placebo než pak třeba další pokus a říkat si že zbytečně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.