Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, tak o víkendu jsem se snažila být v klidu, ale mám teda update, pan doktor mi ve čtvrtek napsal, že podle hodnot progesteronu ovulace nastat nemohla a že platí plánovaný transfer ve čtvrtek a píchnutí ovitrelle ve čtvrtek 18:00. Tak jsem se uklidnila, ale do dneška žádné velké bolesti, jen sem tam píchnutí na vaječníku, kde je folikul, tak jsem si říkala, že možná mám po ovitrelle bezbolestivou ovulaci, ale dneska ráno klasické ovulační „řezání“ na vaječníku a bolest v podbřišku… Vím, že jste tu psali, že si embryjko na podmínky v děloze kdyžtak počká, myslíte, že počká i 2 dny? Neřešila bych to, ale je mi 38, je to první pokus a máme jen jednoho mražáčka, takže nechci nic podcenit…
a vím, že někomu může ovu i po injekci dorazit později…zvali si vás i po ovulaci na další utz? mě zarazilo, že se to bere stopro, že ovu proběhne, ale tak nic není stoprocentní a kontrolní utz by ještě měl být? ![]()
@marinana No přiznám se, že se mi to moc nedaří, jsem někdy úplně v pohodě, jindy mám depresi, že to určitě nevyjde…
jinak bolesti na ms a bolest v kříži mám od druhého dne skoro pořád… nevím…
prsa mám nateklé, ale to asi ty hormony…
a jak píšu, nálada jak na houpačce… Sice jsem v práci - díky bohu za to… ale stejnak jsem myšlenkami střídavě u embryjka…
@marinana
No embryjko si nepocka. Pokud je ovu drive, tak i idealni situace je drive. Nabirat progesteron ma smysl spis v den, kdy se ma ovitrelle aplikovat. Pokud dlenej jeste ovu nezacala, je to ok
Takze ten tvuj odber nechapu. Kdy jsi mela utz a jak byl folik velky?
A utz po ovu uz se nedela nikde
Takže já jdu 16., přesně mi dneska kontrola vyšla, večer píchám ovitrelle, doktorka se smála, že už je ani nepotřebuju, jak si to umím načasovat
@marinana
Taky mě po ovulaci už nikdy nekontrolovali, vychází se z toho, že po ovitrelle nastane ze 36 hodin. To přesně vychází to tvoje načasování ovitrelle a transferu. Podle mě po ovulaci už přesně nepoznají, kdy byla. Zkontroloval ti někdy někdo, že máš ovulaci přesně v tu dobu, kdy máš tyhle pocity
?
Mate nekdo zkusenosti s uzivanim amelgenu misto utrouse? Kolik jste doplacely za krabicku?
@Anonymka1230
18, teď jsem si uvědomila, že vůbec nekomentovala sliznici, ale asi teda dobrý, když nic neříkala…ale tu já mám vždycky v pohodě, tak snad se na tom nic nezměnilo
Ahoj holky, ja jdu na ket v patek 13.8. Bude to muj druhy. Tak uvidime, ale verim, ze ted to vyjde!!
Je u jineho lekare a embryologa! Duveruju jim a jsem spokojena. Take se chystam do prace. Minule jsem byla doma ten prvni tyden a byla to blbost. Jen jsem byla vystresovana a porad resila co v praci stejne
Jinak s testovanim bych byla opatrna! Vyjde vam pozitivni diky hormonu co mate v sobe Ovitrel a pak je jen zklamani. Ja si delala test 7 den a byl tam duch, tak jsem si na 10 den koupila drazsi citlivejsi test a vysel pozitivni. To byla radost. Pak jsem udela test 12 papirkovy a byl negativni, bylo mi jasne ze je neco spatne.. No a v den odberu krve 14 den jsem si teda udelala test znovu a byl negativni a prisla menstr. Ted mi prave doktor rikal, ze nema cenu delat test drive jak prave 12 den. 12 den ideal. Drive tam muze byt falesna pozitivita z Ovitrelu jak jsem zminovala. Krasny vecer!! ![]()
@Millllli
To si nemyslim. Ovitrelke pichas tyden pred transferem, takze za dalsi tyden je pryc. Pri prirozenem tehu taky testujes uz nekdy 9,10 den (14 dni po ovu)
A proto si pak delas test za dva dny znovu, pokud carka slabne ci mizi bylo to bud biochemko nebo ten ovitrelle
Ale okolo toho 5-8 dne po KET je uz ovitrelle pryc (pokud nejsi nejaka vyjimka s pomalym vylucovanim)
@helenai
Kdyz nic nerikala, tak bude dobra ![]()
Mam tu 3 testy, prvni planuju tak 8 den.
Ahojky holky nemate někdo zkušenost se škrabnutim do dělohy aby se vajíčko lepe uhnizdilo? Ptal se mě doktor zda mám zajem. Když jdu stejně na KET a nemuzu na ET kvůli OHSS.
Je to v kratke narkoze 5-10minut a potom je 6nedelí. Tak mám brouka v hlave zda mám podstoupit nebo ne když jsem teď musela do nemocnice po odberu.
Nepamatuji si odborný název a nemám ho ani ve zprávě.
@Anonymka1230
8 mm, tak to je snad dost, našla jsem to ve zprávě
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.