Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Máte někdo zkušenosti s asistovaným hatchingem? Já jsem ho teď nedala, ale jestli to zas nevyjde, tak na příště nad tím uvažuju, prost zkusit všechno…
@Siník
Ja uz o tom slysela, ale o moc to ory sance nezvysi - pry si od toho slibovali vic
@helenai
8 je ok. A uz byla triple line nebo to koukaj az pri transferu?
Me z tech vsech pomocnych metod dava poradne dmysl jen AH. Ale ted mi dr rikal, ze to tez zvysuje sakce jen minimalne. Tak ja nevim. Ale u nas je to pak pripadne po porade scembryologem dle toho, jak embryjko vypada po rozmrazeni
Me by se libilo, kdyby ty metody nestali tolik. Aby to clovek dal a nemusel o tom premyslet. Ale u nas je AH za 8 000, EG za 5 000 a kdyz davas oboji tak za 10 000 ![]()
Holky, nemáte někdo zkušenost s tím, že když je sliznice nad 10mm, že už je to naopak ke škodě? Včera jsem byla na UTZ před ketem, 11 DC a sliznice 11mm. Přijde mi dost vysoká na to, že jsem teprve 11 DC. Ještě jdu na jeden UTZ ve čtvrtek, aasi aby si ověřili, zda ovu proběhla, žádný Ovitrelle mi nedali a to měl včera folík už 20mm. Počítám, že KET bude někdy začátkem příštího týdne. KET mám mít v přirozeném cyklu, tak možná proto jsem bez Ovitrelle?
@Mallin
Slysela jsem to, ale nevim. I v prirozenem cyklu se povetsinou ovitrelle aplikuje - aby se vedelo, kdy byla a od kdy se ma pocitat to stari embrya
@Anonymka1230
Jo je to děs, u nás 5000 EG a 3500 AH
. Ale už jsem to ze zoufalství dala, jestli to může nějak pomoct…jestli zas nic tak uvažuju právě že to příště dám všechno. Jako jasně že dítě stojí za jakýkoli peníze, ale už to teda taky začíná být nepříjemný…
@Mallin už jsem byla celkem na třech nativ KET a vždy se hlídala velikost folikulu 18-max 20mm. Minuly cyklus jsem šla na kontrolu 12DC a folik byl 22mm a to už dr nedoporucila🤷♀️Sliznice 10-12 mm max říkala.
@helenai
ja ted asi nedam, ale priste bych uz to asi zkusila. Ale taky me stve, vsechny usetrene prachy nosit do CAR za par minut slavy
@Mallin
Taky mi doktorka říkala že 18mm je už tak akorát na píchnutí ovitrelle.
Ještě holky, kolik berete progesteronu? Já totiž jak jsem naposledy když jsem otěhotněla, brala 200 mg 3× denně, ale teď mám brát totéž jen 2× denně..
@helenai
Jojo, tech 18 je takova jistota. Hele v tom prirozenem bys vlastne nemusela mit vubec, ale taky mam 3×200
@Anonymka1230
Tak snad to 2× stačí.. člověk už fakt neví, co by ještě udělal ![]()
@helenai
Myslim, ze jo, ze bychom ani nemuseli mit nic. Ale proto je dulezite chytit ovu. A i proto se ovitrelle oicha drive nez pri ivf. Tady nezrale vajicko nevadi a pokud beres ten orogesteron, tak nevadi ani ovu o neco pozdeji. Blbe je, kdyz je drive
@Millllli tak drzim pesticky, to budeme testovat spolecne, ja jdu 12.8. ![]()
@Anonymka1230 píše:
@marinana
No embryjko si nepocka. Pokud je ovu drive, tak i idealni situace je drive. Nabirat progesteron ma smysl spis v den, kdy se ma ovitrelle aplikovat. Pokud dlenej jeste ovu nezacala, je to ok
Takze ten tvuj odber nechapu. Kdy jsi mela utz a jak byl folik velky?
A utz po ovu uz se nedela nikde
Ovulace by byla pozdeji, o 2 dny, ale dnes me pan doktor ujistil, ze transfer ve ctvrtek je naplanovany dobre a ze vcera to mohlo byt zlute telisko, no verim mu, mam z nej dobry pocit
takze jsem se hodila do klidu a proste dej se vule bozi ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.