Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Siník
takove lepidlo na embrya, ktere by melo pomoci uchyceni embrya tim, ze ho k te sliznici prilepi. uspesnost se pry zvysuje asi o 4%
@Siník
Je to roztok, který má napodobit vhodné prostředí v děloze a vyživovat embryo a pomoci tomu, že se uchytí na děložní sliznici. Studie, které se na to dělaly, nejsou moc průkazné, někdo říká, že je to jen marketingový trik, že to nijak nepomáhá. Dělali jednu i v ČR, myslím v Olomouci, a došli k tomu, že u žen přes 30 po neúspěšných pokusech to o nějaké jednotky procent šanci otěhotnění zvyšuje. V každém případě to neškodí, to mě i doktor ujišťoval. Platí se to navíc při KETu.
Dobre dekuji Vám.
Jsem tady nova a nevím jak to zde chodí.
Vytvořila jsem dnes novou otazku jsem první den po odberu vajíček není tady někdo takový
dekuji
Ahoj holky, tak mam Ket za sebou ![]()
Bala jsem se, aby se embryjko rozmrazilo v poradku, a ano, vse ok
kvalita BI6aa -moc nevim? Asi dobre ![]()
Jinak zitra uz jdu do prace a nic moc nez lehke zapichnuti v brise necitim.
Testovat budu max. pristi vikend-manzel chce pockat az na krev
to nevim zdali vydrzim
@Epampeliska92
AA by mělo být úplně skvělé, držím palce, vydrž aspoň do 6. dne ![]()
@helenai moc dekuji ![]()
Jj chtela bych zkusit test pristi sobotu… a na krev jdu 17.8.
Uvidime ![]()
Jinak mam teda estrofem, progesteron a sliznice byla uz na kontrolnim utz 10mm, tak snad dobré;-)
Musim se spis zamestnat, aby se mi hlavou nehonily zle myslenky…
@Siník
Tady uz jsme vsechny pred KET, ale to mas jedno. Ty uz jsi po odberu a tez cekas na transfer
@Epampeliska92
A na co je ten estrofem? Na sliznic? Ten jsem nikdy neměla
@Epampeliska92 to vypadá skvěle a moc držím pěstičky, i to píchání v břiše si myslím, že je dobré, já si ho pamatuju, když jsem byla těhotná a mám z toho dobrý pocit
teď jen přečkat do prvního testu ![]()
@helenai píše:
Já teda tentokrát půjdu i do embryoglue, sice jsem doteď zastávala názor, že je to spíš placebo, ale když to zas nevyšlo, tak jsem přesně v té skupině, kde ty studie říkají, že by to mělo o něco šance zvýšit…tak radši dát 3000 za placebo než pak třeba další pokus a říkat si že zbytečně
My jsme si taky emryoglue dali, je to náš první pokus a z pojištění hrazený snad i ten poslední, takže jsme si dali úplně vše, takže buď a nebo…v našich materiálech je uváděno dost procent zvýšení úspěšnosti, ale nechce se mi to hledat, určitě si ale myslím, že to má nějaký smysl
9. teda jdeš na utz a pak za týden na transfer?
Děkuji za všechny rady, mě přestal úplně bolet podbřišek a píchání na vaječníku je taky pryč, i přecitlivělost kterou normálně před ovu mívám je pryč, normálně bych řekla, že ovu už proběhla, ale jsem 16 DC a to by u mě byl životní rekord a bez stimulace, moc se mi tomu nechce věřit. Krev mi pan doktor dnes bral, výsledky by měly být zítra v poledne, tak uvidím, jaké budou výsledky a případně se mu svěřím s podezřením, že ovu proběhla dnes odpoledne. Děkuju za všechny odpovědi a přeju krásnou dobrou noc ![]()
@helenai
Estrofem se dava v rizenem cyklu. Diky nemu naroste sliznice, zaroven ale blokuje ovulaci. Vetsinou se dava 3×2
Nekdy se da pridat i pri nativu, kdyz neni sliznice uplne ideal, to se dava mene, aby se neblokla ta ovulace
@marinana moc děkuji:-)
nevím, mám z toho prostě dobrý pocit. Snažím se být i v klidu a v pohodě ![]()
Uvidíme ![]()
jinak emryoglue jsme dávali také - neuškodí to ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.