Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, je tu nekdo kdo ma termin transferu v breznu?
Ja mam planovano 6.3., tak tu koukam po partackach.
Ahoj holky, tak HCG krásně poskočilo ![]()
12DPT 233
14 DPT 666
Tím pádem by to snad mělo být vše v pořádku a 14.3 jdu na ultrazvuk ![]()
@mesic09 píše: Více
Byla jsem 7dpt na krvi a hcg jen 2,3, takže ti duchové 4/5dpt asi museli být ještě ovitrelle, a nebo to vzdalo v podstatě hned po zavrtání. I progesteron byl jen 25,2, takže neměl šanci. Bohužel mi dávku tentokrát nezvýšili, protože jsem 2 dny před ket měla prg 36, což je akorát. Jen to pak sestra doktorce vymluvila, aby to testovala znovu, když to bylo nad 30
Už se mi spustila i ms přes utrogestan, což se mi nikdy předtím nestalo, takže ta dávka byla slabá. Ty 2 biochemka jsem měla jen když jsem připichovala prolutex, tak na něm asi budu muset trvat.
Každopádně to bylo poslední embryjko a další 4.IVF vidím až na podzim, musím zase došetřit. Za týden začínám v nové práci, tak se aspoň chvíli budu soustředit na něco jiného. Už po těch 5 letech snažení potřebuji změnu, tak třeba mi to i pomůže být méně ve stresu a bude nová energie na další ivf.
Všem co mají krásné čárky moooc gratuluji
a přeji ať vše dobře dopadne ![]()
Ahoj holky, tak já 14den HCG 2582 a dnes 16den 4585 myslím že rosteme pěkně
![]()
@Ardilera píše: Více
Taky je mi líto, že ti to nedopadlo. Ale možná by bylo vhodné popřemýšlet, jestli nezměnit Car, pokud je to už 3.neúspěšný Ket v jednom Caru. Nové Ivf je novou příležitostí začít jinde. Jestli to totiž správně chápu s tím ovitrellem, tak jsi měla nativ? Určitě by byl lepší hormonálně říz. cyklus bez přir. ovu, bez aktivity vaječníků. Navíc ty léky jsou slabé, utrogestan? Amelgen plus prolutex v každém případě. Psala jsi přece, že jsi minule musela přidat prolutex, protože i s amelg. jsi měla málo prg. Takže vůbec by se ty léky neměly měnit, měly by zůstávat stejné nebo navýšené.
Ten prg má být 35, takže ano 36 je fajn, sice na úplně spodní hranici, ale aspoň že tak. Jenže pak ti klesl z 36 až na 25, takže se ti nějak špatně vstřebává. Proto by bylo dobré mít vyšší hladinu, do rezervy, třeba 45, kdyby ti klesl, tak klesne třeba na min. hranici 35. Tohle by měli zkusit vymyslet a pohlídat lékaři po tolika pokusech.
Přidružené problémy nemáš, co třeba štítná žláza, ta je v pořádku?
Jinak po 3.neúspěšném vkladu se doporučuje vyšetřit dělohu, nedoporučili ti lékaři tedy hysteroskopii? Možná by bylo vážně dobré, před tím 4.ivf udělat hsk. Aspoň budeš vědět, jak na tom děloha je. A pokud bude děloha zcela v pořádku, pak už asi zbývá jako jediný problém ta kvalita buněk.
Někde jsi psala, že ty máš nízké amh a manžel špatný spg. Navíc amh stále klesá a je předpoklad, že ti ještě klesne do podzimu. Zkus si ho pak nechat změřit a pokud bude hodně nízké, zkuste zvážit darované vaj./embryo. S vl. buňkami máte opak. neúspěchy a max biochemka. Asi nemá cenu se trápit donekonečna. Navíc pokud by se ti v děloze Dv/De uhnízdilo, odpovědělo by ti to na palčivou otázku, kde je stále ten problém a proč se nedaří ![]()
@Anonymní píše: Více
Ty máš snad nějaký radar, protože odepisuješ vždy pouze na moje příspěvky v různých diskuzích, kde žádný jiný příspěvek nemáš. Tak ještě naposled, příště už nebudu mít energii na tebe znovu reagovat.
Změnila jsem CAR po 2. neúspěšném ivf, kde za tu dobu celkově došlo jen k 1 transferu a neměli snahu cokoliv měnit. V novém CAR bylo naše 3.ivf zatím nejúspěšnější, ano byli „jen 3“ embryjka a z nich 2 biochemka a 3. nejslabší nic. Ale celkově má lékařka snahu vymýšlet různé možnosti. (každý transfer byl jiný)
Do Dv/De ani jeden s manželem jít nechceme a máme pro to své důvody, tak mi to neustále nevnucuj. AMH mám nižší, ale za posledních 5 let mi téměř nekleslo a dokud mám kolem 10 folikulů nebudu to vzdávat.
Se štítnou žlázou se léčím a je pod kontrolou týden po transferu jsem byla i na endokrinologii a drží se mezi 1-2, což je správně. Hysteroskopii mi v několika CAR kde jsem konzultovala řekli, že je pro mě zbytečná, takže k ní nebyl důvod, ano nyní po 3.ivf to s lékařkou proberu znovu a zjistím, zda nejde udělat ještě nějaká další vyšetření.
Naše embryjka jsou slabší, nevíme zda vinou spermií či vajíček, ale na jejich kvalitě pracujeme dalšími podpůrnými metodami, vitamíny, akupunktura, tčm, jóga, apod.
A k tomu progesteronu, v obou případech kdy jsem měla prolutex byla ovulace pozdě nebo byl cyklus řízený a byl z toho stejný výsledek. Nyní se rozhodovalo jestli nativ nebo další měsíc řízený podle cyklu a po dlouhé době byla ovulace už 14dc, takže jsme zkusili nativ a lékařka nechtěla dávat vyšší dávky prg hned od 1.dne, aby neblokovala ovulaci a přirozený prg. Podle centra mělo být nad 30 a proto to nevypadalo, že tentokrát potřebuji dávku navýšit. Ano měl se udělat ještě další odběr v den ket a za další 2-3 dny znovu jak lékařka chtěla. Ale to se nelíbilo byrokracii. Dříve než na podzim si další ivf nemohu dovolit, opravdu ty statisíce netisku a mezitím bude dost prostoru na sledování přirozeného prg a další terapii na kvalitu buněk. Já stále věřím, že se to jednou podaří a ano možná za 2-3 roky dospějeme k DE nebo adopci, ale teď ještě určitě ne.
@Ardilera
Jednou určitě narazíte na to správné embryjko, jen to nevzdávat ![]()
@barunakosak Ahoj
Já jdu taky ve čtvrtek
Bude to můj třetí KET. Teď mám aktuálně měsíc po hysteroskopii, tak to budu hned zkoušet. Jinak mě se 2 embrya zatím vůbec nechytla. Ani duch na testu
Na důvod se snažím přijít. Proto ta hysteroskopie. Odstranili mi teda nějaké polipy a sliznici mi také snížili. Mám za sebou taky podrobnější testy na reprodukční imunologii a na výsledky zatím čekám. A tím už mi asi došly možnosti.
Jak jsi na tom ty? ![]()
@Fanynka777
Vidíš to, tohle je také můj 3. KET a také jsem měsíc po hysteroskopii. 2. KET jsem měla biochemické jen 98HCG 14. den. Ted půjdu poprvé ve stimulovaném cyklu a pohlídáme progesteron. Můj problém je nižší děložní sliznice kolem 7mm a hypofunkce štítné žlázy. Jinak IVF podstupujeme kvůli manželovi azoospermii z chemoterapií, už jsou to 3 roky po poslední chemce a spermie se netvoří. Ale máme zmraženo, tak je z čeho brát. Dnes mi volali z Gennetu, že jsem měla vyšší hladinu prolaktinu, nejspíš kvůli špatnému odběru krve - den předtím jsem byla cvičit cardio a odběr mi provedli do 2h po probuzení. Tak musím v pondělí znovu na kontrolní odběr a víc si to pohlídat. Tak snad bude ok a KET proběhne a budem testovat spolu. ![]()
@Ardilera
Chtěla jsem ti vyjádřit určitou účast a chtěla jsem ti poradit, takže nechápu, proč nemáš energii reagovat. V diskuzích může přece diskutovat kdo chce, tj jedno. Není to vyloženě kvůli tvojí osobě, ale situaci. Zamýšlím se nad tím problémem. Náhodou, čekala jsem, jestli se ozveš, dřív jsem ti ani nepsala a chtěla jsem tě jen nějak podpořit. Pr. u ml. člověka ve 32 letech mi přijde 6 leté neúspěšné snažení (navíc v péči lékařů) jako dost dlouhé ![]()
Přijde mi, že se strašně necháš ovlivňovat a manipulovat tím Carem, nic si nerozhoduješ sama. Ale máš taky právo, se za ty svoje peníze ozvat a říct si, co chceš dělat/co se bude dělat. Vždy rozhoduje pacient/klient.
Udělat prg v den Et/Ket je normální a ne že se to dělat nebude kvůli byrokracii!? Ty se vždy zbytečně upínáš jen na to testování hcg po ketu, ale nechápu proč. Tak když už, dej si otestovat obojí prg+hcg, ať nemusíš na krev tolikrát.
Navíc tím prg to nemusí být. Hele já jsem měla v den Et hodnotu jen 28 a embryo se mi ujalo. Musí to být ještě něčím jiným a stále jsi nezjistila čím. Dokud to nezjistíš, svou situaci nevyřešíš a budeš vyhazovat peníze do koše. Poslední ivf na pojišťovnu bych si sakra pohlídala ![]()
A to, že si pořád nejsi jistá tou hysteroskopií, tak to nepochopím, tady jsi sama proti sobě, je to zákl. invazivní vyšetření, trvá 15 minut a ty furt řešíš, proč na to nejít. Ok. Já sleduji takhle „různé případy“, u kterých mě zajímá úspěch/neúspěch. Zajímá mě to z různých hledisek a nepíšu nic špatného. Třeba se ti to jednou podaří, budu se těšit, až tady takovou zprávu objevím. Přeji, ať si odpočineš a nabereš sílu, hezký den, ahoj.
@barunakosak No já teda teď po té hystereskopii mám sliznici jen 7,2
Předtím běžně 11 mm, ale to taky není dobrý. To, že jsi měla minule zvýšené hcg je určitě dobré znamení a teď už se to podaří ![]()
@Ardilera
To mě moc mrzí, vím, jak jsi do toho vkládala naději
. Zdá se, že ta dávka progesteronu opravdu nebyla dostatečná, což je strašně frustrující… Chápu, že teď potřebuješ pauzu a nová práce ti možná pomůže trochu přesměrovat myšlenky jinam. Moc ti přeju, aby sis teď odpočinula, nabrala síly a na podzim šla do dalšího pokusu s novou energií. Jsi neuvěřitelně silná a jednou to prostě vyjde!
@Fanynka777
Já ji měla pouze diagnostickou, vzali mi kousek tkáně DS a na nic mi nepřišli. Ale třeba nám to pomůže k uchycení embrya tím zákrokem to je takový endometrial scratch. Jinak 7mm je takové minimum, třeba ještě naroste, mně vyrostla po progesteronu, ten začnu brát v sobotu. Kolikátý den cyklu půjdeš? Já 20DC. ![]()
@barunakosak No já teď mám cykly jen 25 dní, takže ovulaci mám už 11. -12. den, takže vklad bude 16.den cyklu
Nemyslím, že ještě naroste ptž já už včera večer píchala Ovitrelle. Jdu v nativu a folikul už měl včera 18 mm, takže už se muselo
Máme teď zoranou zahrádku, tak třeba se to chytne ![]()
@barunakosak ja dnes 4.3. byla na KETu tak odpocivam a budu cekat…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.