Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@luciiin Mám z prvního IVF syna, teď mu je 8 měsíců. Ještě máme zamražená 2 embrya, tak si je jdu příští týden vyzvednout. Byla horší kvality, tak je zamrazili spolu. Jsem zvědavá jak zvládnou rozmražení.
@luciiin to jo. kdybych dávala po dvou tak už dávno jedu 3.IVF. ale u nás v CAR neradi dávají po dvou. po jednom je prý větší úspěšnost
@Pesimistka Děkuji.
U nás zamrazili ty dvě spolu, protože jsou horší kvality, takže se předpokládá, že může některé odpadnout. Jinak já měla po stimulaci 10 folikulů, z toho 6 vajíček a zůstala 3. To nejhezčí embryo mi tu teď dělá bordel na podlaze. ![]()
@luciiin
Aha a to vam ani nenabidli zamrazeni po jednom??? Nam to embryolozka prave nabidla sama a taky rikala ze se stavbou moji postavy bude lepsi transferovat po jednom.
@luciiin
Jo a jinak kafe jsem zatim od transferu nemela a ani na nej nemam chut ale kdyby chut byla tak mam i bezkofeinove. U nas prave jina moznost nez ivf neni.
@lea79
Ahoj drzim pesti at se v poradku rozmrazi a at se pekne zahryznou ![]()
@Stupa Děkuji. Ve středu ráno budu vědět, jestli se něco rozmrazilo a pak hned transfer.
@lea79 tak to jo. já měla vždy hodně zralých vajíček, ale genetikou mám vždy prošly jen dvě embryjka. při 1.IVF jich bylo 21vajíček a při 2.IVF 23. a bordel mi tady dělá zatím jen pejsek ![]()
@Stupa jj mám podobnej problém. nemůžu mít dvě kvůli zdravotnímu postižení. budu ráda když zvládnu donosit aspoň jedno
@lea79
Ja trnula celou cestu na kliniku jestli mi nereknou ze neprezilo rozmrazeni ![]()
@Pesimistka
Jako ja bych mohla mit dvojcatka dr nerikal ze by mi to nedoporucoval ale embryolozka to myslela asi kvuli tomu ze mam 166 cm a 54 kg
@Stupa tak to si hodně hubená. to já jsem proti tobě kolos. po stimulaci jsem přibrala a nechce to jít dolů. ale teďka hubnutí řešit nebudu.
@Pesimistka
Taky jsem myslela ze po stimulaci neco priberu ale vazim furt stejne. Ja to beru tak ze kazda jsme nejaka a dulezite je byt spokojena sama se sebou a aby se u nas libilo miminku ![]()
@Stupa ne, nikdo nic nenabídl, nikdo nic neříkal (tak jsem si říkala, že jsou pravděpodobně po jednom) až při plánování KETU jsem se dověděla, že to tak není
…možná taky kvůli kvalitě, možná ne ![]()
@Pesimistka taky jsem pěkně nakynula, ale u mě to trvá asi od léta… to je samé grilování, večeře, vinecko…
pak ta stimulace, zákaz cvičení… a teď jsem pěkná hrosice ![]()