Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tea 24 píše:Tea 24 píše:http://www.mamdepku.cz/…deprese.html tu máš odpověd(tedy pokud to myslíš vážnšmaltik2008 píše:
a co je to ta depka?![]()
![]()
), ale snad my všichni tady, ji máme v lehčí formě
No to je sila, v lehci forma asi jo, protoze musime fungovat, deti apod. takze mozna to nas zene kupredu
Tea 24 píše:momi33 píše:chápu těTea 24 píše:u mě je to tím,že máme doma už druhý den Atomové záchvaty,vzteká se,řve,síla.
ahoj
já už mám dlouuuzzze přetrvávající depku, manžel je měsíc a půl pryč a me je už z toho zlea čímpak je ovlivněná vaše deprese?
Huknu na něj,a pak mě to mrzí.a kolik je malýmu?
bude mu 21m,ty záchvaty se pravidelně vrací v intervalech,já jen říkám:nech toho,nedělej to,přestaň.
Hrozný.
Pak si vzpomenu na svou matku neurotičku a otce cholerika,který na mě jen řvali,a říkám si,že jsem stejná ![]()
Ale nejsi stejna, to je proste to" zlobive" obdobi vzdoru, neboj snad brzo ho vystrida obdobi „A proc“ ![]()
Monjie píše:
Ale nejsi stejna, to je proste to" zlobive" obdobi vzdoru, neboj snad brzo ho vystrida obdobi „A proc“
jo,to se matka vrátila po 4 týdnech z lázní,a furt melduje,kdy prej že už začne mluvit,a proč nemluví,a že by už měl mluvit ![]()
To je teď její novej zájem,asi si zas někde něco přečetla.
můžu se přidat??
v pondělí mi odvezli do nemocnice mamku, když skolabovala z bolesti břicha, v úterý jí operovali, dnes mi volala známá, který jsem prodala auto, že jí ho policajti zabavili neb mají podezření, že je kradený a do toho mi tu manžel vyčítá, že jsem jeden průser za druhým.....každou chvíli udělám něco jako díru v podlaze, když mi spadne žehlička na laminátovou podlahu, nebo flaška na dlažku v kuchyni, teď to auto, který jsem si koupila eště coby svobodná, stejně jsem prodělala, když jsem si koupila coby svobodná byt a musela ho prodat pod cenou, když jsem se zadala a měla jsem během roka 4 nájemníky a nezvládala platit hypošku…no bezva
jsem s nervama na dně a manžel mě ještě tady řekne, že nestíhá vydlávat na takový průsery
a do toho maj dvojčata rýmu a horečky, takže v noci nespím…depka je má kamarádka
![]()
momi33 píše:Tea 24 píše:bude mu 21m,ty záchvaty se pravidelně vrací v intervalech,já jen říkám:nech toho,nedělej to,přestaň.momi33 píše:chápu těTea 24 píše:u mě je to tím,že máme doma už druhý den Atomové záchvaty,vzteká se,řve,síla.
ahoj
já už mám dlouuuzzze přetrvávající depku, manžel je měsíc a půl pryč a me je už z toho zlea čímpak je ovlivněná vaše deprese?
Huknu na něj,a pak mě to mrzí.a kolik je malýmu?
Hrozný.
Pak si vzpomenu na svou matku neurotičku a otce cholerika,který na mě jen řvali,a říkám si,že jsem stejná
To je desny, jak je to v nas zazrany. Ty negativni prikazy. Uz jsem to tu psala…cetla jsem, ze negativni prikaz neumi nas mozek (a hlavne mozek ditete) zpracovat. Ze to na nej pusobi jako normalni prikaz. Dospely uz to dovedou nejak filtrovat, dite moc ne. Ale i kdyz to vim, rvu na ne to samy
![]()
A uplne nejhorsi je: Nelez tam, nebo spadnes a zlomis si ruku!!! To je jednak negativni prikaz a jednak urcity planovani blizky budoucnosti. Dost casto se stane, ze se nam pak presne to splni… A bomba na zaver: Vidis, ja ti to RIKALA!!!
![]()
momi33 píše:Monjie píše:jo,to se matka vrátila po 4 týdnech z lázní,a furt melduje,kdy prej že už začne mluvit,a proč nemluví,a že by už měl mluvit
Ale nejsi stejna, to je proste to" zlobive" obdobi vzdoru, neboj snad brzo ho vystrida obdobi „A proc“
To je teď její novej zájem,asi si zas někde něco přečetla.
Vykasli se na to!Proste kazdy dite je jiny!nemuze jit vsechno podle tabulek, prece!
Ja zas posloucham jestli cuuura do nocniku a jestli chodi furt neco
hlavne ze dite vidi babka jednou mesicne na par hodin
Jéé, ahoj lidičky, tak se s mojí věrnou kamarádkou depkou také hlásíme do klubu.
Bin píše:
můžu se přidat??v pondělí mi odvezli do nemocnice mamku, když skolabovala z bolesti břicha, v úterý jí operovali, dnes mi volala známá, který jsem prodala auto, že jí ho policajti zabavili neb mají podezření, že je kradený a do toho mi tu manžel vyčítá, že jsem jeden průser za druhým.....každou chvíli udělám něco jako díru v podlaze, když mi spadne žehlička na laminátovou podlahu, nebo flaška na dlažku v kuchyni, teď to auto, který jsem si koupila eště coby svobodná, stejně jsem prodělala, když jsem si koupila coby svobodná byt a musela ho prodat pod cenou, když jsem se zadala a měla jsem během roka 4 nájemníky a nezvládala platit hypošku…no bezva
jsem s nervama na dně a manžel mě ještě tady řekne, že nestíhá vydlávat na takový průsery
a do toho maj dvojčata rýmu a horečky, takže v noci nespím…depka je má kamarádka
![]()
jejda ![]()
taky to nemáš jednoduchý ![]()
lemaz píše:
Jéé, ahoj lidičky, tak se s mojí věrnou kamarádkou depkou také hlásíme do klubu.
Tož vítáj ![]()
ježíííš, tak to me určitě čeká taky, vím že děcka něco kolem toho druhého roku začínají být hrozně protivné, pamatuji si jak moje malá sestřička nás všechny v tomto věku mlátila, a vůbec se s ní nedalo domluvit, přitom mluvit začala někdy od roku,no jo no,neboj snad to hned přejde
já se spiš obávám pubertálního věku,když vidím co ted všechno vyvádí moje výše uvedená sestra ![]()
Tak my už tohle máme naštěstí za sebou, ale ještě si velice dobře pamatuju na to, jaký to bylo peklo
Období „a proč“ je ale taky moc „príma“
Ale už je to lepší, tak nebojte, ono vzdor přejde a bude líp ![]()
Bin píše:
můžu se přidat??v pondělí mi odvezli do nemocnice mamku, když skolabovala z bolesti břicha, v úterý jí operovali, dnes mi volala známá, který jsem prodala auto, že jí ho policajti zabavili neb mají podezření, že je kradený a do toho mi tu manžel vyčítá, že jsem jeden průser za druhým.....každou chvíli udělám něco jako díru v podlaze, když mi spadne žehlička na laminátovou podlahu, nebo flaška na dlažku v kuchyni, teď to auto, který jsem si koupila eště coby svobodná, stejně jsem prodělala, když jsem si koupila coby svobodná byt a musela ho prodat pod cenou, když jsem se zadala a měla jsem během roka 4 nájemníky a nezvládala platit hypošku…no bezva
![]()
jejda
tak o tvoji depku bych měla strach
Tea 24 píše:Tea 24 píše:http://www.mamdepku.cz/…deprese.html tu máš odpověd(tedy pokud to myslíš vážnšmaltik2008 píše:
a co je to ta depka?![]()
![]()
), ale snad my všichni tady, ji máme v lehčí formě
ja depku neznam,mam 5 deti a s kazdym jsem byla jen rok na materske a hura do skolky! v praci se clovek odreagujeeeeeee
ne,ted vazne,bydlime v nemecku a tady je ta materska jen na rok - nastesti. obdivuju vsechny co vydrzi 4 roky doma!! ![]()
Tak já jsem opustila fázi lítosti a dnes se dostavila fáze vzteku. Dost bylo pláče.
Nedám jí nic. Všechno je moje. Mojéééééééééééééé!!!