Kniha Děti jsou taky lidi

138
25.1.23 11:59

Kniha Děti jsou taky lidi

Dobrý den, četli jste prosím někdo knihu Děti jsou taky lidi, stojí za pořízení/přečtení? Děkuji za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3139
25.1.23 12:10

Nečetla, ale jestli stojíš o příběhy psychického i fyzického i sexuálního týrání, psané lidmi, kteří to zažili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
25.1.23 12:30

Je otázka, co od toho chceš?
Do knihy jsem nahlédla a ano, ukazuje to spoustu věcí kterých se na nás dopostili rodiče, věcí kterých se my dopouštíme. Není to jen násilí, ale i odmítání, způsoby komunikace, přišla mi zajímavá

• Citovat
  • Upravit
255
25.1.23 13:07

Za mě pokud sleduješ na instagramu tak knížka není nic nového. Žádný návod jen katastrofické případy rodičovských selhání, kdy ta vším vidí trauma. Mě to strašně deptalo. Přišlo mi, že jakmile člověk neučí děti doma, nerespektuje jejich rozhodnutí v každém případě (třeba nečištění zubů atd) tak hned způsobuje dítěti traumata, která si potáhne do dospělosti… prostě na mě je to moc radikální:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
25.1.23 13:21

@varenevejce kamarádka ji chválila do nebes jaká je úžasná, poučná atd. Ale ona je právě ten,,sluníčkový'' řidič. Já koukala na webové stránky a přišlo mi to z nich přesně jak píšeš ty. Proto jsem chtěla znát názor i,, normálnějších'' rodičů😄 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
25.1.23 13:32

@Follynka já beru, že výchova nemusí být zrovna o mlácení dětí ani o věčném křiku. Ale extrém je extrém na obě strany. Svobodná výchova je asi krásná věc, když se člověk živí tím že o ní mluví a může ji praktikovat. S normální prací to prostě dohromady nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
25.1.23 13:53

Já třeba takhle přišla ke knize Temné matky a jejich dcery.
Jsou to taky příběhy žen, které vzešly z týrajícího dětství. Nebyla tam konkrétní řešení, byla to série katastrof, ale alespoň tam byly popsány ty cesty dospělých žen, jak si tu duši dávaly do pořádku. Ale platí, co žena - to jiná cesta.
Ale taky jsem si slibovala víc. Snad jen pomůže tomu, kdo potřebuje hodně emotivně vědět, že v tom není/nebyl sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
25.1.23 16:45
  • Citovat
  • Upravit
9036
25.1.23 18:23

@varenevejce Já mám bohužel z autorky stejný pocit. Přijde mi hrozně extrémistická a netolerantní. To co předvádí kolikrát na Facebooku je docela síla. A je mi to docela líto, protože za sebou týrání v dětství mám a za někoho rozumného kdo by šířil osvětu bych byla ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
26.1.23 09:15
@Serpentini píše:
@varenevejce Já mám bohužel z autorky stejný pocit. Přijde mi hrozně extrémistická a netolerantní. To co předvádí kolikrát na Facebooku je docela síla. A je mi to docela líto, protože za sebou týrání v dětství mám a za někoho rozumného kdo by šířil osvětu bych byla ráda.

já ji musela přestat sledovat, co začalo jako boj proti týrání a zneužívání dětí, se stalo propagací extrémního unschoolingu a tyranizování lidí, co to vidí jinak
hysterické řvaní hnusem nad plakátem „těšíme se do školy“¨
fakt chci vidět děti, co nechodí do školy, „učí“ se jen to co chtějí samy, jak uspějí v životě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová