Knihy o holocaustu a nacismu

1
4.8.16 10:54

Knihy o holocaustu a nacismu

Zdravím, obracím se na Vás s dotazem, zda některý z Vás mi dokáže poradit dobrou knihu o holocaustu a vůdcích holocaustu. Nějaké příběhy o životech v koncentračních táborech, ghettech, nebo také o tom jaký život žili členové armády nebo samotní vůdci těchto hrůzných činů. Ráda bych se dozvěděla něco nového o hlavních postavách a režimu jaký nastolovali. Předem moc děkuji za každou radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
tartaletka
4.8.16 10:57

Četla jsem teď Vypravěčku, nádherná kniha

• Citovat
  • Upravit
704
4.8.16 10:59

Mým řemeslem je smrt od Roberta Merleho. A potom třeba Utekl jsem z Osvětimi od Rudolfa Vrby - to bylo docela maso. Pak Treblinka, slovo jak z dětské říkanky od Richarda Glazara. To jsou tři docela dost vypovídající knihy co jsem četla. Určitě tě taky osloví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
4.8.16 11:02

HHhH od Bineta je bezkonkurenční knížka a je právě o vůdcích. Pak mám ráda knihy od Orwella a teď čtu Smrt je mým řemeslem, to je také docela zajímavé, ale moc se mi nedaří začíst se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
4.8.16 11:03

Elie Wiesel - noc, robert merle - smrt je mym remeslem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
4.8.16 11:05

Jonathan Littell - Laskavé bohyně
Velmi náročné čtení, ne každý to zvládne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
4.8.16 11:07

Třeba knížky od E. M. Remarque popisují I. a II. světovou válku i meziválečná období. Např. Jiskra života je přímo z koncetráku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21126
4.8.16 11:07

E. M.Remarque napsal Jiskru zivota, z koncentraku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
4.8.16 11:09

Shlomo Venezia - V pekle plynovych komor
Ilse Weberova - Kdy skonci nase utrpeni
Jicchak Arad - Belzec, Sobibor, Treblinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
4.8.16 11:13

Andrej Pogožev - Útěk z Osvětimi, Carlo Ross - Tereuín, tři roky v předpeklí, potom nevím autory - Útěk z továrny na smrt, Útěk z treblinky, pak jsou klasické knihy o životech Hitlera, Goebblese či třeba kniha Mengele - Anděl smrti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monuline
4.8.16 11:15

Já toho mám načteno a nastudováno nespočet, ovšem poslední knihu jsem ani nedocetla, těhotenské hormony udělaly své..byla to kniha, Svědkové z továrny na smrt.
Předtím ženy z bloku 10 a ještě si za boha nevzpomenu na název, knížka byla o holcickach dvojčatech, které přežily a vypovídají o tom jak na nich Mengele prováděl pokusy.
Dále útěky z pekla, Treblinka, Osvětim nacisté a konečne řešení. Bylo toho hodně, jen si na více titulu nevzpomenu :oops:

• Citovat
  • Upravit
1724
4.8.16 11:17

Nevím, jestli to tady už nezaznělo, ale knihu Byl jsem Mengeleho asistentem nám doporučovali přímo v Osvětimi. Dala mi asi nejvíc ze všech zmiňovaných…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
4.8.16 11:48
@monuline píše:
Já toho mám načteno a nastudováno nespočet, ovšem poslední knihu jsem ani nedocetla, těhotenské hormony udělaly své..byla to kniha, Svědkové z továrny na smrt.

Za mě nejlepší knížka (s touto tématikou), kterou jsem četla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
4.8.16 11:48

Já mám doma a doporučuji Ženy z bloku 10, Můj táta - velitel Osvětimi, A kde byl Bůh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
4.8.16 11:50

Sip casu od Amise. Je unikatni v tom, ze pribeh Mengeleho vypravi pozadu, takze on v nem leci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí