Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Gesslein F4 Buggy?
Přidejte zkušenost s Gesslein F4 Buggy@loell Na jakou značku autosedačky? U nškterého je potřeba, u některého není.
@Hoa Mai na autosedacku Romer, ale rekla bych, ze jsou potreba ![]()
Právě se do něj pouštíme. Chceme bílý v ekokůži, loop ještě přemýšlíme, chceme jednobaevný a ten tak úplně není, jen šedý a růžový drobný vzorek, barevné madlo podle toho vnitřku, fusak, autosedačku a další vytunění, v Plzni nám udělali cenu 32 500 korun, čekáme na finanční rozvahu z Německa a pak se rizhodneme. Ještě chceme oboje kola, pevná velká i menší otočná.
Ahoj všem, ráda bych se podělila o moji zkušenost s koupí kočárku gesslein f6 air+. Hrozně dlouho jsem zkoumala a porovnávala všechny obchody v ČR(kterých není mnoho) a obchody v Německu. V nějaké diskuzi jsem se dočetla, že gesslein prodávají v HK a vyjdou levněji než v Duze v PCE. Když jsem tam napsala dotaz, bylo mi odpovězeno, že již 3 roky tuto značku nedistribuují. Pak jsem tedy srovnávala Duhu v PCE(kde jsme si vyslechli opravdu podrobný popis všech funkcí kočárku, kdy tato přednáška trvala téměř 2 hodiny, ale rozhodně to stálo za to!), prodejnu v Plzni a v Praze. Všechny tři obchody vychází cenově přibližně stejně ikdyž o něco dráž vyjde přece jen Duha v PCE(asi příplatek za výklad). Cena se pohybovala okolo 36tisíc s téměř kompletní výbavou (nechtěla jsem druhá kola a ruční brzdu). Vzhledem k tomu, že přítel pracuje v Německu, začala jsem teda pátrat po eshopech a kamenných prodejnách i tam. Pravda, vyšťourat něco konkrétního mi přišlo jako nadlidský výkon, ale nakonec se podařilo. Na stránce http://www.babykarre-kinderwagen.de/ se mi podařilo poskládat téměř celý kočárek jako v Duze a cena byla o 6 ticíc menší. Chyběl mi tu ale hluboký U díl a rukávník. Tyto díly jsem plánovala objednat z pražského eshopu http://www.eshopbaby.cz/ a cenově by to stále vyšlo o pár tisíc levněji. Pak nám to ale nedalo a dopátrali jsme se tomu, že pokud si uděláme jednodenní výlet (440km tam a to stejné zpět) přímo do prodejny a výrobny gesslein v Redwitz, podaří se nám ušetřit mnohem více. K dispozici tu mají všechny řady gesslein kočárků v mnoha barevných kombinacích. Pokud budete mít štěstí můžete si tu vaši variantu odvézt hned, pokud si ale budete vybírat spešl kombinace, musíte si počkat 3-4 týdny. Paní prodavačka je moc milá a ochotná, všechno vám ukáže a vysvětlí, pokud máte nastudováno vše o kočárku v češtině s doplněnýma německýma slovíčkama s klidem se domluvíte. Anglicky bohužel nemluví, ale jak říkám, když víte co chcete domluvíte se v pohodě. Suma sumárum nás kočárek vyšel na 984e (cca 26500,–) ve výbavě: C1 lift vložná taška, fusak sleepy, přebalovací taška, hluboký U díl, sluneční clona a moskytiéra, pláštěnka, rukávník, nánožník, baby go2 sedačka, adaptéry. Něchtěla jsem ruční brzdu a kolečka na výměnu, protože vím, že děsivým terénem jezdit nebudeme. Jediné na co jsem zapomněla při vybírání barevných variant je kožená rukojeť, takže budeme mít klasickou pěnovou, ale na tu se dá koupit ochranný kryt, tak to vyřeším takto. Pro představu základní konstrukce kočárku f6 v CR vyjde na něco přes 18000,– v Německu 440e tj. cca 11500,– už to je sakra rozdíl a když se k tomu nasčítá i to ostatní.. Servis bude prováděn samozřejmě s jakoukoli reklamací přímo v Německu, budu teda doufat, že zrovna nám se nic nerozbije
Jak by to probíhalo a zda mi nám dali náhradní kočár, jsme se opět v celé naší euforii zapomněli zeptat.. Kdyby třeba chtěl někdo s něčím poradit, tak se ptejte ![]()
@Janamanadzejn Můžu ti říct, jak by to probíhalo s případnou reklamací. Máme Gesslein F4 kupovaný v ČR, bohužel se nám na něm něco pokazilo v době, kdy jsme byli dlouhodobě ve Francii. Kontaktovala jsem prodejce v ČR, ten do druhého dne domluvil s paní v Redwitzu, že jim kočárek zašleme na opravu. Kočárek jsme poslali a oni poté, co ho dostali, ho do druhého dne poslali zase zpět. Kočárek jsme měli v záruce, takže opravu a dopravu zpět k nám jsme neplatili, ale dopravu k nim ano, takže nás o vyšlo na nějakých 700kč. Náhradní kočárek ti v takovém případě nezapůjčí, leda byste se domluvili a třeba by vám ho zapůjčil v ČR nějaký distributor, i když u něj kočárek nebudete mít koupený (konkrétně s Eshopbaby mají Němci komunikaci velmi přátelskou, tak třeba by vám to paní z Gessleinu domluvila). A nebo po dobu opravy nosit v šátku, pokud máte v plánu.
@Hoa Mai a poslali zpět, tzn opravený doufám?
Jinak děkuju za info
Budu doufat, že se nám nic nepokazí ![]()
@Janamanadzejn No samozřejmě, že opravený
. Jinak od té doby, musím zaťukat, už vše funguje bezvadně, máme ho už na druhé dítě, teď jezdí od opravy nepřetržitě dva roky.
Prosím máte někdo tento kočárek? jste s ním spokojeni? chtěla bych gesslein, který jde po i protisměru jízdy. celkově slyším na gessleiny chválu. ![]()
@oblacek ahoj, já mám f6, ty vrhcy jsou stejný, mylsím, že po i proti směru jdou snad všechny. jsem spokojená moc, práve sa chystá na druhé dítko.
@selia jéé tak to ráda slyším, mohla by jsi sem dát fotku prosím?
@oblacek Já mám F4 a jsem také spokojená moc, vozím v něm nepřetržitě 3 roky, teď už samozřejmě druhé dítě. Jediné, co mi zkazilo radost z něj bylo, že nám praskl kloub na konstrukci a zrovna když jsme byli dlouhodobě v zahraničí, takže jsme museli posílat na opravu. Ale s opravou byli fakt rychlí, český e-shop zprostředkoval bleskovou domluvu a oni opravili a odeslali zpět do druhého dne od přijetí. To bylo před dvěma roky a od té doby, musím zaťukat, vše jak má být. Jinak co se týká vzhledu, komfortu pro dítě, jízdních vlastnéstí, váhy, skládání, doplńků atd. tak nemám co vytknout, naprosto mi vyhovuje.
@oblacek nemám žádnouporuce, ale ty fotky na netu jsou docela věrohodné. jinak pokud si opravdu z Prahy, tak je tady několik obchodů, kde je mají.