Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Gesslein F4 Buggy?
Přidejte zkušenost s Gesslein F4 Buggy@quinny
je to opravdu jiný. Jako popravdě, ta tyč je sice dobrá na přidělání skejtu, ale zas tam vadí při nakládání a vykládání věcí do košíku. Ten košík je fakt na h…to se jim nepovedlo…
Což možná byl i důvod, proč ji v další kolekci z podvozku odstranili… ![]()
Holky, prosím prosím…jak se vám vešli cca 18ti měsíční a starší děti do gessleinu v zimě s fusakem nebo kombinézou? Na mě to působí, že je tam málo místa a nevejde se, ale třeba se pletu..?
@EtaOva muj ma ted 26m a vejde se s prehledem jen hlavou uz je pod strechou ale stejne uz prakticky nejezdi a kocar ceka na dalsi mimi. Problem by byl u nas spis s delkou na sirku by se vesel v pohode i s fusakem a to ma dost nadstandardni rozmery ![]()
@EtaOva Málo místa??? Vždyť ten sporťák je velký jak kráva, málokterý kočárek ho má tak prostorný. Sice ještě nemám tak staré dítě, ale hlavně kvůli tomu jsem ho kupovala. Jednou si do toho sedl synův dvouapůlletý bratranec (pravda bez fusaku) a nevypadal v tom nijak nahňácaný. Pokud nemáš nějaké gigantické dítě, tak se ti určitě v pohodě vleze celou zimu.
@quinny
@Hoa Mai dekuju holky
no prostornej…ja to merila a je podobne prostornej jako vetsina otocnych sport. nadstaveb, tzn. 31,32 cm…mam srovnani s 2 jinyma kocarkama a tam je toho mista teda o hooodne vic
, ale hlavne teda ta hloubka mi prijde bidna…jakoze je ten sportak strasne plitky, jestli mi rozumite…ze je strasne malo misto mezi zadovou operkou a madlem…ale mozna se to jen zda, dite mam 78 cm a 11kg v 15 mes., takze zadnej obr ![]()
@EtaOva to madlo se dá polohovat, takže když ho naklopíš dopředu, tak se prostor mezi opěrkou a madlem dost zvětší.
Tak ono záleží asi jak každému vyhovuje. Já jsem se třeba lekla u hluboké korbičky, jak je úzká, když jsem ji viděla poprvé a vůbec mi přišla malá. No a nakonec jsem v letních měsících malého obkládala z každé strany srolovanou dečkou (to mu byly ty 4-6 měsíců), protože se při jízdě třeba na šikmém chodníku koulel ze strany na stranu. Krátká nakonec taky nebyla, když z ní šel do sporťáku, měl 70cm (syn je taková nudle, dlouhý a štíhlý).
@EtaOva to se vazne zda, muj ma ted nejakych 17kg skoro a 94 cm cca a vejde se v pohode ![]()
@Hoa Mai tak to je super s tou korbickou, ja byla s taskou spokojena, ale na druhou stranu me laka zkusit i korbu, tak treba na druhe zkusim ![]()
@quinny parada
, tak se muzu na zimu tesit ![]()
Vy co máte zkušenost s tímto kočárem, je běžné, že se ta korbička jakoby viklá? totéž s madlem…je to tak schválně?
@amazon neměla jsem sice korbičku, ale autosedačka se tam vyloženě houpala.. prodejce říkal, že je to tak schválně a mně to teda nevadilo… často jsem tak malýho uhoupávala
… a madlo se viklá už všech kočárků (jakože je tam vůle nahoru a dolů).. měla jsem jich v ruce už asi 6 a dělaly to všechny:)
@EtaOva píše:
@Hoa Mai tak to je super s tou korbickou, ja byla s taskou spokojena, ale na druhou stranu me laka zkusit i korbu, tak treba na druhe zkusim![]()
Jo, je, nakonec jsem ráda. Blbé je, že nikdy dopředu nevíš, co bude vyhovovat, i když máš nějakou představu. Než jsem měla dítě, byla jsem zastánce velkých korbiček a představovala jsem si, že v ní budu vozit dítě, než si samo sedne a až pak sporťák. Ale člověk míní, dítě mění, takže jsme vytáhli sporťák mnohem dřív, prcek v korbičce sice spokojeně spal, ale jak se vzbudil, tak jsme museli rychle hnát domů, protože do 5 minut byl řev. U sporťáku Gessleinu je super ta variabilní stříška, takže jsem ji vzadu oddělala, koupila kšíry (ty, co jsou napevno v kočárku vůbec nepoužíváme) a malý mohl jezdit na bříšku, v kleče na čtyřech, mohl se otáčet, hýbat. Posazovat v kočárku jsem ho začala až cca před měsícem a půl, co si sám začal sedat a i teď se na to bříško nebo do kleku ještě někdy otočí.
@Hoa Mai to je pravda no… na té tašce zas bylo super, že když už pak malej začínal sedat, tak jsem jen vytáhla výztuhy a oddělala vrch té tašky a mohla jsem normálně polohovat a kočárak byl pořád ukončenej jako korbička. Nebo jak píšeš - mohl být na bříšku, koukal síťkou, ale nožky měl pořád jak v korbě, to bylo super
. Jinak mám taky ty přídavný pásy, ale v zimě už mu budou asi malý a nevím, jestli se dají koupit nějaký větší :-/.
@EtaOva jo, to by se mi taky líbilo mít i korbičku i tašku, ale to už by zas asi bylo zbytečné. Já jsem místo toho měla do sporťáku ten zakončovací U-díl, ten byl taky dobrý.
Ty máš ty přídavné kšíry originální od Gessleinu? Já mám nějaké jednoduché české, ale jsou dost nastavitelné, takže by měly být i na větší dítě.
@amazon Mě se korbička teda neviklala. Možná milimetr sem milimetr tam, ale nijak výrazně. Někde jsem četla, že se někomu zdá, jako by přepadávala dopředu a miminko tak bylo hlavou níž, ale to se mi vzhledem k systému uchycení moc nezdá, mě se to teda nikdy nestalo, vždycky tam byla pevně. A mimo to tohle podle mě budou dělat všechny kočárky, kde se korbička nacvakává, nebo aspoň většina, viděla jsem to i u jiných. To, že se rukojeť malinko viklá, je v pořádku, kdyby se ti ale viklala moc, tak tam jsou přitáhnout matky. Mě se před časem stalo, že se jedna povolila, tak jsem ji utáhla a je to v pohodě (myslím tím jen tu vrchní černou část).
@Hoa Mai ja mam ty ksiry nejake canpol babies nebo tak…od gessleinu ani nevim, ze jsou…a nastavitelny sice jsou, ale pres zimni bundu je urcite nedam ![]()