Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 Riderjá bych ještě zvážila ty kolečka. Já mám Mutsy 4rider a i když se všude píše jak je do terénu, tak obyčejný štěrk nebo větší kostky na chodníku jsou peklo, o nějaké polní cestě si můžu nechat jenom zdát. To Urban je úplně něco jinýho.
mooch píše:
Ajo - já taky nemám českýho manžela
jééé tak pardon,a jaké že to jsou národnosti ty zlaté ručičky? ![]()
no on je naštěstí říznutej čechama, protože o zlatejch egyptskejch ručičkách by se dalo polemizovat ![]()
no aha,takže je to opravdu pravdivý rčení…já jsem se naučila i vrtat ze zoufalosti
ten můj teda vrtat umí,ale prejže vrtáním se zed ničí"nebo co
takže preferuje nevrtat ![]()
Ahojky, vážně uvažuji o koupi Mutsyho 4rider. Kamarádka mě teď nahlodala, že hluboká korbička není v rovině, ale je nakloněná. Prý je to tím uchycením jen v jednom bodě. Je to pravda? A jaké jsou vaše zkušenosti?
Možná, že už to tu bylo zmiňováno, ale těch příspěvků je tolik k pročítání, prostě jsem nic podobného nenašla, tak doufám, že mi odpovíte znovu. Díky moc
Mikro píše:
Ahojky, vážně uvažuji o koupi Mutsyho 4rider. Kamarádka mě teď nahlodala, že hluboká korbička není v rovině, ale je nakloněná. Prý je to tím uchycením jen v jednom bodě. Je to pravda? A jaké jsou vaše zkušenosti?Možná, že už to tu bylo zmiňováno, ale těch příspěvků je tolik k pročítání, prostě jsem nic podobného nenašla, tak doufám, že mi odpovíte znovu. Díky moc
jo ted tu zrovna probehla vasniva reklamace nedavno
bebka se urcite ozve…jinak ano…ja miluju od mutsy sportak ale do hlubokeho bych nesla presne z toho duvodu co pises…i kdyz me by ani tak nevadil naklon jako ze se to vikla..
Mikro, už jsem sem dávala svůj kočár, ale ještě jednou pro tebe. Já tedy nic nakloněného neměla
…jo a taky se mi neviklal.
jo jo, já mám Urbana a ani já nemám nic nakloněného a nic se mi nijak abnormálně neviklá. Jen tak, jako všechny ostatní kočárky. Všechny kočárky, které jsou uchycené v jednom bodě - což je většina moderních kočárků, jsou samozřejmě uchyceny na volno, jinak by se každé drncnutí, každý kamínek.. přenášel přímo do korbičky. Já s urbanem jezdím po lese i mimo cesty a to samozřejmě již drncá docela dost. Tak jsem vyřešila tak, že jsem malému dala pod sebe peřinku aby neležel jen na té pro tyto podmínky poměrně tvrdé matračce. A spí i když jedeme přes kořeny… ![]()
Jo ale zapomněla jsem, že v obchodě jsem si všimla, že 4Rider je výrazně tvrdší než Urban. To je opravdu odpružený kočár. Já totiž původně chtěla 4Ridera, ale neprojel mi výtahem, tak jsem koupila Urbana a nakonec jsem za něj radši. Pro naše lesní podmínky je to ideální kočárek. Zrovna před pár příspěvky tu někdo zniňoval, že 4Rider moc do terénu není. Ale osobní zkušenost nemám, jen z obchodu. V žádném případě bych ale nedoporučovala tu vylehčenou verzi s nenafukovacíma kolama, to není ani do města. Člověk si říká, že odpružení a nafukovací kola upotřebí jen v terénu, ale na kostkách a nerovnostech na chodníků bys asi moc spokojená nebyla. Ta plastová kola jsou opravdu jen pro drsné matky, kterým nevadí, že se jejich dítě natřásá jak řízek na tácku, nebo pro Nizozemko, kde je asi jiná kvalita chodníků…
Bychom mohli někdy udělat soutěž kdo co s mutsynou projel.
Já jela v sobotu na prochajdu ať malý usne a manžel říkal že mám být venku 2 hodiny ať může vybrousit schody, tak jsem vzala kočár a vlčisko a tak jsme šli a šli a najednou místo cesty byla sesypaná skála, ještě báječně pokrytá listím… A jak mutsynka krásně projela, pár škrábanců ze spod určitě schytala a sem tam jsem ji potlačila nohou nebo nadzvedla, ale jak jsem vyjela na cyklostezku tak lidi nechápali kde jsem se tam vzala ![]()
mikitaa:
Díky, žes mě navedla na tu část diskuze s tou reklamací. Aspoň zkušenosti navíc. Horší je, že mě to ještě o něco víc mě to rozviklalo, co se týče koupě
aspoň, že ta reklamace skončila dobře. Jenže teď fakt nevím, co vymyslet. Na Mutsym se mi líbí velká, otočná, nafukovací kolečka. Splňujě moje představy o čtyřkolce. Píšeš, žes neměla hlubokej kočár Mutsy, jak jsi to teda řešila? Nechce se mi kupovat moc kočárů, mám omezené finance a myslela jsem, že s jedním podvozkem vyřeším všechny moje potřeby. Z levnějších polských variant nemám moc dobrej pocit.
Mafina
Toho Urbana ještě nejspíš taky zvážim, měla jsem u něj docela problémy s pohybem vpřed a zejména vzad, proto se mi zdál 4rider lepší. Ale jak tak koukám na diskuzi, bude možná pro naše podmínky lepší UR.
Ach jo, už se nám to blíží a já pořád jen vybírám, je to nekonečnej příběh.
Každopádně moc všem děkuju za postřehy a fotografie, opravdu jsem za to moc vděčná. Hlavně jsem překvapená, jak to funguje rychle
Ani jsem nepočítala, že mi někdo odpoví
Já měla i hluboký a neměla jsem s tím problém, korbičku jsme měli starší a byla jak nová, známá si koupila starší klasický hluboký na řemínkách a mutsy sporták nový.
Dneska už eshopy nabízejí náhradní kočík při reklamaci, kdyby náhodou…
Já si úplně nejdřív (to jsem byla asi v pátém měsíci) vybrala na netu urbana. Líbil se mi, jak je elegantní a jednoduchá konstrukce, unikátní tím zatáčením a celkově krásný… V obchodě mě pak překvapilo, že ta kola působí na první pohled docela humpolácky a taky jsem s ním nebyla schopná zajet zpět do řady mezi ostatní kočárky. Dost mě to otrávilo. Takže jsme opd té doby zvažovali 4Ridera. Mezitím jsme v klidu přečetla celou diskusi zde a kromě Bébky z nedávna a asi ještě jednoho případu zde nebyla jediná nespokojenost s urbanem, zatímco s 4Ridera bylo od začátku docela dost problémů. I když to byly zaváděcí problémy, které výrobce později zřejmě odstranil, dost mě to zviklalo a navíc šířka zadní nápravy je podle výrobce 63 cm ale v reálu jsem zjistila, že je 64 cm a náš výtah je právě 64 cm, takže jsme koupili urbana a fakt jsem dnes vdečná, že ho mám. První den se mi s ním jezdilo tak nějak nejistě. Zdálo se mi, že to furt samo zatáčí a že se to furt musí řídit. Ale druhý den už jsem to zvládala v pohodě. A dnes jsem mistr světa v řízení urbana ![]()