Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 RiderMiso, ja zkousela v obchode uz vice kocarku: Peg Perego, Bugaboo, Bumble ride, Quinny Zapp, Inglesina, Graco, Stokke, Mamas & Papas, Chariot.. Chariot je supr sportak do terenu - trikolka. Mne se libi, ale ja bych rada zustala u ctyrkolky.
Ne, ze bych kocarek Mutsy vyuzila jenom kvuli autosedacce. Abych to upresnila, myslim, ze az tak moc nebudu potrebovat hlubokou korbu. Na tech par mesicu… Co jsem cetla spokojenost zakazniku na US webstrankach, vsichni si pochvalujou, ale pripousti, ze koupa korbicky byla zbytecna investice a klidne by jim stacil sportak. V Evrope ale zda se, je korbicka temer nevyhnutnosti
Ja myslim, ze sportak vyuziji urcite. Rikaji, ze mimco muze do sportaku cca uz v 3 mesicich, sedadlo se da polohovat vodorovne a nekdy uz koncem cervna tady dokazi byt pekna vedra. Ja jsem dost aktivni, rada chodim na prochazky do blizkeho parku, kde jsou vetsinou asfaltky pro cyklisty, pro koleckove brusle a samozrejme pro chodce. Taky jsou tam prirodni, vyslapane chodniky, co by se dalo oznacit jako lehky teren. V polovici srpna, nebo v zari bychom radi jeli navstivit mou rodinu na Slovensko a tam bude taky dost chozeni/kocarkovani.
Co je mi na Mutsy sympaticke, je jeho versatilita a multifunkcnost. Ja bych asi misto korbicky investovala do fun seat na pozdeji, kdyz budu s malym, az trochu povyroste, travit hodne casu v lete u vody a na hristi na pisku - prijde mi praktictejsi a lehci ocistit plastove sedadlo od mokrych plavek a kupy pisku kusem hadru, nez cistit cely sportak…
A v neposledni rade se mi Mutsy 4 rider dizajnove moooc libi ![]()
Kdovi, mozna pote, co 4 rider sama odzkousim a nebude vyhovovat, budu muset hledat dal…casu mam jeste dost, uvidime
Ale klidne mi muzes dat sve tipy, uvitam je ![]()
Pegalle, jestli se manželovi zdálo, že jde u nějakého jiného kočárku špatně odcvaknout korbička a přicvaknout autosedačka, tak nevím, nevím, jestli ti Mutsy bude vyhovovat. Na Mutsy jde skoro vše poměrně těžko - skládání, rozkládání, nacvakávání… Ale na druhou stranu to vše zase vydrží a nerozklíží se to zachvíli… Spíš než sílu to chce grif, ale ten při zkoušení v obchodě mít nebudeš, takže se ti to bude zdát, že to nikdy nemůžeš sundat, nebo rozložit nebo složit. Ale věř, že každá jsme se to naučily a já skládám urbana do kufru auta skoro každý den a bez problémů.
Podobné je to s podvozkem UR. Já ho zezačátku podle obrázků chtěla, protože se mi líbil víc než 4Rider, pak jsem ho zkusila v obchodě a nebyla jsem s ním schopná zajet zpet do řady mezi ostatní kočárky. TAk jsem si řekla, že to nidky a jako náhradu zvolila 4Ridera. Začal se mi nakonec i víc líbit. Ale po přečtení diskuse zde jsem se vrátila k Urbanu a jsem za to ráda. Naučila se s ním jezdit po jedné vycházce a nemám s ním problémy dokonce ani v obchodech. Teď když zkusím 4Ridera, tak na něm vidím ty nevýhody, které by mi asi dost vadily - třeba to že není absolutně odpružený. Ve srovnání s Urbanem je to opravdu tvrdý kočárek a jak tu holky psaly, do terénu opravdu není a to by pro mě nebylo. Já jezdím hodně po lese. I když jak jsem zjistila, nejhorší terén není les, ale nekvalitní české chodníky. Ale s tím ty se asi v kanadě nesetkáš ![]()
A jak jsi mluvila o tom mít nebo nemít korbičku… Tak já matky, které korbičku nekupují opravdu nechápu. Autosedačka narozdíl od korbičky je na podvozek připevněna úplně natvrdo bez jakékoli vůle a dítě tak zachytí každý kaminek na cestě a vozit v tom miminko tři měsíce, to tedy fakt nechápu nehledě, že to není vhodné pro vývoj páteře a to ani pokud jde o polohovatelné autosedačky. Protože je nto pro mě pohodlné tak nedopřát to největší pohodlí svému miminku, to pro mě fakt není…
Dobrý večer maminky. Chtěla bych Vás poprosit o radu. Řeším zdali se pustit do koupi korbičky Joey, nebo Transporter.. Miminko se mi má narodit v březnu. Zajímal by mě Váš názor, jestli právě Joey by byla na léto správná volba, protože se obávám, aby se v té plastové korbě a pod černou střechou, mimčo neupeklo (nevšimla jsem si, jaké má tato korbička odvětrávání). A také, zdali je to jen můj pocit, nebo je fakt, že Joey je užší, než Transporter? Viděla jsem je v obchodě a možná jen užší působí, co myslíte? Budu moc ráda za Vaše názory ![]()
No transporter je úplně jiný kočárek než Mutsy podvozky (4Rider nebo Urbanrider) na které pasuje korbička Joey. Pokud budeš mít podvozek, na který dáš Joey, tak na něj nedáš korbičku Transporter.
Takže spíš se asi ptáš, zda kočárek Mutsy standardní (buď urban nebo 4Rider) nebo Transporter. V tom případě pro mě jednoznačna Mutsy standardní ať již Urban nebo 4-3Rider (asi podle toho kam budeš jezdit). Pro mě vede urban, neb jezdím hodně do terénu. Transporter - nevýhoda je hlavně na sporťáku - není otočná sedačka a nožičky nejsou polohovatelné. Korbičku člověk využívá maximálně šest měsíců (někdo dokonce méně, někdo výjimečně déle), kdežto sporťák máš až na dva roky. Takže vybírej spíš podle sporťáku.
Pokud jde o korbičku Joey, tak ta je fakt užší, než ostatní korbičky na Mutsy standardní podvozky (Team, Active, Cargo). Já bych do černé na léto určitě nešla, neb Mutsy korbičky nejsou v podstatě nijak odvětrávané. Jediné odvětrávání je otevřít boudičku a dát nad to slunečník. Joey je podle mě ještě horší v tom, že je z plastu, ostatní látkové jsou alespoň trochu prodyšné - neb jsou to v podstatě jen vypnuté dvě vrstvy látky (i když dosti teplé).
Takže na léto bych šla určitě do světlé korbičky z normálního látkového materiálu. Ale jsou tu holky, co měly černé a byly spokojené i v létě. To je asi každého věc. Mě by se černá na léto asi ani moc nelíbila. Pokud jsi na černé nebo šedé (usuzuji podle Joey) což takhle Active Black - to je moc hezký materiál a barva v podstatě šedá, lesklá. Mě se moc líbí.
Teda Mafino, ty jsi ale spisovatelka
to jsou přímo slohové práce, co tady píšeš
Souhlasím s tvými postřehy a zkušenostmi. Mám hodně podobné ![]()
To víš, psaním jsem se před mateřskou živila víc než 20 let, tak jsem zvyklá psát romány ![]()
Transporter má moje kámoška a pořád mi tvrdí, že nožičky jsou polohovací, tak jsem zvědavá, až ho uvidím naživo. Korbičku jsem měla Team Brown a byla jsem spokojená. Malá se mi tam rozhodně nepekla
Ono stejně když jsou nějaká extrémní vedra, tak s miminečkem malým moc na sluníčko nechodíš
Barva korbičky se mi moc osvědčila, protože je taková neutrální, takže se k ní hodí všechny ostatní barvy a nemusím tak oblečení malé podřizovat barvě kočáru. ![]()
Starší verze Transporteru neměly polohovací nohy. Novější (od cca poloviny roku 2010) již polohování nohou mají.
Freezz píše:
Starší verze Transporteru neměly polohovací nohy. Novější (od cca poloviny roku 2010) již polohování nohou mají.
Díky ![]()
Ahoj holky,
tak si tady čtu všechny ty příspěvky, a sakra pořád si nejsem úplně jistá, jestli do mutsiho jít nebo ne.
Pokud ano, chci určitě urban rider. Jen nevím, jestli má odnímatelná všechna 4 kola? Trochu mne odrazuje i to, že nemá to přetáčecí rukojeť. Protože si moc neumím představit, jak v případě změny větru nebo jiné náhlé potřeby přepnout i s mimi na druhou stranu, asi to bude docela tíha, ne?
A je ta korbička opravdu stabilní, nestalo se vám žádné, že by se třeba převrhla, když drží jen „na jedné noze“. A co ty zacvakávací věci, nevychechlává se to?
kola jsou super, dají se jednoduchým celkem lehkým zatlačením na střed kola sundat
( urban - nevím jak u 4 ridera )
K té rukojeti, stačí jen přehodit korbičku, můžeš jí mít naopak, ne jen v jenom směru ![]()
Ke korbičce - já ji měla v pohodě a to jsem kupovala už starší, na jednu tady byůa reklamace
, ale myslím že je to o smlůle na kus. Mutsy se zdá být kvalitní!
Já mám urbana a rozhodně bych neměnila ![]()
Ahoj,
mám též zcela stejný kočárek jako je Mutsy-jen to jeho polská verze, která je v licenci Mutsy,akorát se jmenuje DEPEMO FX. Je to čtyřkolka s otáčivou nápravou. Kočárek je fakt bezvedný.Nikdy nás nezklamal.Vleze se i do aut, ,která nemají velký úložný prostor.Chlapečka už máme velkého, tak ho prodáváme.Opravdu doporučuji.
Holky prosím potřebuji poradit ohledně mutsy slider, chtěla bych s kočárkem jezdit i do přírody na lesní cesty, máte některá zkušenosti s tímto kočárkem, škoda,že nemá nafukovací kolečka. A jak se vám jezdí s 4 rider single spoke next, díky,budu ráda za každé info.
prosím o radu barvy kočárku,je to starší kolekce musty cca 2004
http://foto.dama.cz/…8/918865.jpg
Lenieli píše:
Holky prosím potřebuji poradit ohledně mutsy slider, chtěla bych s kočárkem jezdit i do přírody na lesní cesty, máte některá zkušenosti s tímto kočárkem, škoda,že nemá nafukovací kolečka. A jak se vám jezdí s 4 rider single spoke next, díky,budu ráda za každé info.
do prirody obavam se neni ani jeden jmenovany…jedine mutsy UR obstoji v lese ![]()
edit: a bez nafukovacich kol nemuzes nikam jinam nez na asfalt ci do obchodnaku
Příspěvek upraven 11.01.11 v 14:39