Kočárek Mutsy

Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?

Přidejte zkušenost s Mutsy 4 Rider
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5352
1.3.11 16:59

Saru, ty zvažuješ taky Teutonii? TAk to vybíráš z dost kvalitních kočárků :-) Já Teutonii taky zvažovala a kamarádka ji má (Spirit S3) tak s ní občas popojedu, tak můžu srovnávat:
Odpružení - Teutonia má jiný způsob samozřejmě, ale odpruženy jsou oba kočárky (Samozřejmě u Mujtsy posuzuju UrbanRidera) zruba stejně
Velikost korbičky (pokud bereš bez vložné tašky tu Fashion u Teutonie) - tak jsou myslím stejné
Sporťák - u Teutonie se mi vůbec nelíbí způsob uchycení - je to daň za to, že kočárek jde do 180stupňového lehu, ale ta příšerná konstrukce, co kvůli tomu je pod kočárkem :poblion: Navíc 180procentní leh opravdu moc nevyužiješ. Dítě obvykle jde do sporťáku proto, že už chce vidět na svět a ne ležet někde dole v kočárku jako placka. Taky ta boudička musí být kvůli tomu plnému lehu dost velkáý, aby zakryla kočárek i s opěrkou úplně položenou - výsldkem je, že boudička je velmi nevzhledná a neustále pootevřená, zmačkaná… U Mujtsy můžeš mít boudičku vypnutou a vypadá to hezky.
Pro mě jednoznačně Mutsy. Vybírala jsem hlavně podle sporˇ%táku, na který se budeš dívat většinu svého života s kočárkem a ten je jednoznačně hezčí u Mutsy. Šířka sporťáku 30 cm - o tom diskutují jen prvorodičky před porodem, které teprve kočárek vybírají. Neslyšela jsem o nikom, kdo sporťák používá, že by se mku dítě nevešlo, nebo že by se tísnilo… Prostě člověk má před porodem nároky na kkočárek, které pak v praxi zjistí, že byly úplně zcestné - jako třeba já otočnou rukojeť. Využila bych její otočení asi tak dvakrát za těch pět měsíců, co vozím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
1.3.11 17:00
Mafina5 píše:
HOlky, jak jste se tu některá ptala:
4Rider má dvě varianty:
  1. Leightweit - plastová kolečka (jen do obchoďáků, i na chodníku v tom musí dítě trpět, ale nižší váha (o ty pneumatiky samozřejmě)
  2. Sigle Spoke - nafukovací kolečka

Oba podvozky (4Rider i UrbanRider) mají také dvě varianty rukojeti:

1. Next - kožená rukojeť
  2. Standard - pěnová rukojeť

Označení Deluxe se používá pro korbičky (snad všechny typy s výjimkou Joey)
MAteriály:
Team - je to klasický materiál jako se dělají batohy, lesklý, vždy z jedné barvy
Active - totéž jen ze sdvou barev, které složí jinou, třetí barvu - např. hnědá a bílá = coffee, zlatá a černá = champagne apod…
Cargo - dřív to byl takový lesklý hladký neopren, byly na to dost stížnosti, teď je snad už materiál lepší
Kromě materiálu se korbičky i sporťáky liší také ve „střihu“ (v drobnostech - maj kapsy na různých místech, mají zipy, mají podnožky z jiného materiálu apod…)

Za mě jednoznačně podvozek UrbanRider - do terénu (a tím nemyslím jen les ale třeba i rozbité chodníky) naní nic lepšího :palec:
Rukojeť Next - pěnová rukojeť když zmokne, tak dost nasákne vodou a je to prý nepříjemné v ruce
Střih Team nebo Active - s Cargo mělo tolik holek problémy, že bych do toho nešla i když snad už je ten materiál lepší a Joey má plastovou korbičku a ta vůbec nevětrá takže maximálně na zimu, a navíc narozdíl od ostatních se nedá složit (je to plastový výlisek)
Tak snad je to dost přehledné :nevim:

:lol: :lol: tak na korbičku Joey mi nesahejte, prosím :lol: . Je to super korba, jednak není pravda, že nevětrá, dole jsou takové větrací otvory, složit se sice nedá, ale to mi nikdy nevadilo, boudička drží jako přišitá, ty jiné látkové hluboké korby, na tom se nedá vypnout boudička a navíc ta hluboká korba se dá za tu boudu jednou rukou chytnout a přenést. Pevnost té stříšky jsem ocenila, když jsem třeba šla do dveří, že jsem si za tu boudu ten kočár přitáhla. A dá se krásně ten plast omýt. Navíc je výjimečná. Ale každému to, co se mu líbí :pankac: . Tak a ještě k té rukojeti, já mám teda pěnovou rukojeť a nic mi při dešti nenasáklo :nevim: . Všechno je to o pocitu a o vkusu. Mě třeba na té kožené rukojeti vadily ty švy. Ale to je můj problém. Chce to vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
1.3.11 17:05

Jo a pro tu jinou slečnu, která se ptala na ty různé věci kolem kočárků…
Mutsy má hlavní luxusní řadu Rider (4Rider, 3Rider a UrbanRider jako vrcholný výrobek)
pak má levnější řady jako je Transporter, Slider a pak jiné kočárky - golfky…
Transporter, na který ses taky ptala já nevybrala proto, že neměl polohovací nožičky (ale to snad už letošní verze bude mít) a proto že polohování zhádíček nebylo přes knoflík a různé zacvakávací polohy, ale takovou tou šňůrkou…
Slider má snad i otočnou rukojeť, ale zase má spoprťák formou kolíbky - tzn. že dítě v kočárku spí v nakloněném sedu a do toho bych jáí své dítě nedala. Sice některé maminky upozorňují na to, že by to nezavrhovaly, protože jejich děti rády spí v kočárku s nožičkami přehozenými přes madlo, ale podle mě něco jiného je, když si dítě ty nožičky na madlo dát chce a když v té poloze v sedě spáít musí :nevim:
Takže určitě si připlať a kup Ridera, nejlépe samozřejmě Urbana. Budeš určitě spokojená. Jezdit s ním se nenaučilo jen minimální procento žen, myslím, že to musí být ty maminy, které neumí řídit auto. Pokud s autem nemáš problém, naučíš se i Urbana :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
1.3.11 17:05

mafi - to s tou přehazovací rukojetí, že bys ji zatím nevyužila je proto, že máš podzimní miminko. My ho máme červencovýho a než jsme si pořídili tu sluneční stříšku, tak jsme jezdili nevzhledně s plínou přes korbu, protože mu to pálilo do očí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
1.3.11 17:07

maf 8-o korbička jde nějak složit? 8-o 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
1.3.11 17:08

Boudičky, které nešly vypnout - to je problém starších verzí. Pokud budete kupovat novou 2008 a novější - ty již se zacvakávají, takže vypnout jsou samozřejmě stejně jako u Joey.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
1.3.11 17:08
Mafina5 píše:
Jo a pro tu jinou slečnu, která se ptala na ty různé věci kolem kočárků…
Mutsy má hlavní luxusní řadu Rider (4Rider, 3Rider a UrbanRider jako vrcholný výrobek)
pak má levnější řady jako je Transporter, Slider a pak jiné kočárky - golfky…
Transporter, na který ses taky ptala já nevybrala proto, že neměl polohovací nožičky (ale to snad už letošní verze bude mít) a proto že polohování zhádíček nebylo přes knoflík a různé zacvakávací polohy, ale takovou tou šňůrkou…
Slider má snad i otočnou rukojeť, ale zase má spoprťák formou kolíbky - tzn. že dítě v kočárku spí v nakloněném sedu a do toho bych jáí své dítě nedala. Sice některé maminky upozorňují na to, že by to nezavrhovaly, protože jejich děti rády spí v kočárku s nožičkami přehozenými přes madlo, ale podle mě něco jiného je, když si dítě ty nožičky na madlo dát chce a když v té poloze v sedě spáít musí :nevim:
Takže určitě si připlať a kup Ridera, nejlépe samozřejmě Urbana. Budeš určitě spokojená. Jezdit s ním se nenaučilo jen minimální procento žen, myslím, že to musí být ty maminy, které neumí řídit auto. Pokud s autem nemáš problém, naučíš se i Urbana :-)

to je o cviku se naučit řídit UR, můj otec řídit auto umí, nicméně u podvozku UR na záskok jezdil od patníku k patníku :lol: :lol: vtipné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
1.3.11 17:10
pate81 píše:
maf 8-o korbička jde nějak složit? 8-o 8-o 8-o

jde jakoby splácnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.11 17:10

active black nebo cargo grey

Jsem moc rada, ze jsem nasla tuhle diskusi. Holcicku cekame na konci dubna, a asi stejne jako vas me nadchl kocarek Mutsy. Jen bohuzel nemam moznost videt barvy v realu, pouze na netu a tady se rozhoduji mezi cargo new black, active black nebo cargo grey, pritom na obrazku mi prijde active black a cargo grey uplne stejny, navic active black mi z obrazku prijde spis sedy nez cerny, nevite je tam nejaky rozdil? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
1.3.11 17:11

Pate, jak dlouho že máš Mutsíka? :-)

Korbička Team, Active a Cargo drží vypnutá pomocí takových tří kovových vzpěr, které jsou pod vnitřním potahem (tím pracím). Když sundáš ten vnitřek, tak tam uvidíš takové vzpěry zaražené do plastových háčků (lůžek) - když je vyhákneš, tak se ti korbička složí na výšku asi 5 cm. Já využila, když jsem vezla kočárek ukázat našim. Do sedanu totiž kufr s našima věcma na týden, + kufr s věcma, z kterých malej už vyrostl + podvozek + korbičku prostě nedáš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
1.3.11 17:16

Millu tak mě jednoznačně Active Black - je to reflexní kočárek - odráží světlo. Když na něj zasvítí sluníčko - je stříbrný, jinak je šedý. Černý bych si nekoupila a už vůbec ne na léto. Sice něěkteré maminky, které si černý kočárek na létop koupili tvrdí, že se jim v tom dítě nepařilo, ale v kůži toho chudáčka dítěte nebyly, že? Cargo jak jsem psala v příspěvku výše byl dřív dosti problematický materiál - lámal se v místech skladu (vciděla jsem desítky boudiček cargo popraskaných - stačí prohlídmnout polské aukro). Snad už ten problém odstranily, ale já raději volila klasiku - Team.
Já bych na korbui volila spíš nějakou veselejší barvičku a sporťák v šedé, když už se ti líbí. Sporťák se dá vyšperkovat různými doplňky, ale šedá korba bude prostě vždy jen kus šedé hmoty :nevim: Navíc móda černé a šedé na kočárky je jednoznačně za námi viz nová kolekce Mutsy. Barvy se vracejí!
Za mým Team Ocean se lidi otáčejí, ještě jsem ale neviděla, že by se někdo otáčel za jakýmkoli šedým kočárkem.
Ale jasně, kočárek sed musí líbit hlavně tobě!

Příspěvek upraven 01.03.11 v 17:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
1.3.11 17:22

Marti - já bych asi ani v létě nepřehazovala rukojeť. I sporťák jsem si koupila otočnej proto, že chci na dítě, pokud je ještě malé vidět. Že bych vezla třeba teď své pětiměsíční miminko a stála za boudou - to si neumím představit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.11 17:22

Mafinko5 dekuju moc, je fakt ze ta cargo new black je az moc cerna, active black asi bude lepsi. Jdu ho zitra objednavat, uz se strasne tesim. Dekuju moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
1.3.11 17:26
Mafina5 píše:
Marti - já bych asi ani v létě nepřehazovala rukojeť. I sporťák jsem si koupila otočnej proto, že chci na dítě, pokud je ještě malé vidět. Že bych vezla třeba teď své pětiměsíční miminko a stála za boudou - to si neumím představit!

to chápu, i já si chci poplkat s prckem, taky bych byla nervózní, kdybych na něj neviděla, ale někdy to fakt nejde. Ono je to asi mimčo od mimča, ale nám se malej hrozně budil, když na něj svítilo sluníčko. I teď, když bylo fakt krásně, tak mrčel, jak mu svítilo na obličejík. Zase jsme jeli s plínou, protože kdo by vozil v zimě pro jistotu u kočáru letní sluneční stříšku, že :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
1.3.11 17:26

Tak snad budeš spokojená a nebudeš mi lát :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí