Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 Ridertak právě korby na 4R a UR jsou stejné. Na Slidera je korba zvlášť.
Ahoj ,
korbička určitě nejde ze slideru na urban rider. Alespoň nám to říkal loni prodejce
. Líbila se mi totiž korba jiné barvičky, která byla právě u slideru (zelená) a sporťáček vypadal líp zase červený
. Ale jestli jednou budete přemýšlet nad velikostí korbičky, tak je úplně dostačující! Kdybyste měli přece jen miminko, které rychle roste, tak sporťák nic nezkazí, je suprový. Měla jsem strach tento kočárek koupit kvůli vysoké ceny, ale máme ho už více než rok a je fakt perfektní!!! Manžel si i na podvozek rychle zvykl a jsme rádi, že nakonec máme i kočárek s moderním designem (kde výrobce nemyslel jen na ten design!!!)
TerezaJ píše:
Sedačka v autě musí mít vestavěn isofix, prý od roku 2000 to musí mít všechna auta.
Tak teda nevím, ale když nad tím přemýšlím, tak asi i nová auta která stojí 120tis to nejspíš mít nebudou v základní výbavě.
Holky, prosim Vas, jak se pridelava skate, kdyz na nem dite nejede ? Je tam neco ? Videla jsem maminy s jinyma kocarama a privazovaly to provazek k madlu ![]()
A jeste dotaz
Mam podvozek UR z roku 2006 (barva takova malinova), pujdou mi na ni korby, ktere se prodavaji dnes nebo resp. ty starsi ? Nebo mam hledat neco z takoveho praveku jako podvozek ?
No myslím, že někde kolem toho roku 2006 se měnila uchycení korbiček a sportovních sedaček. Ale myslím, že pokud máš uchycení v jednom bodě (ve středu korbičky) na klasické dva zámky, jako mají nové podvozky, tak by to mělo jít. Ty starší podvozky myslím měly uchycení korbičky přes takový jako rám. Možná někdo z holek, kdo má starší podvozek, poradí líp. Nebo zkus zavolat do Libfinu.
Tak to naše zrovna 120 tis. nestálo
, to by manžel nekoupil už kvůli tomu, že automobilky, které tak levné auta nabízí, nevyrábí po motorové stránce, tak kvalitní auta, jak si on představuje. Ale je fakt, že auto (Nisan Note) jsme kupovali v době, kdy jsme ještě rodinu ani neplánovali, takže na isofix nepomyslel ani jeden z nás
. Jinak a Note nedám dopustit!!! (navenek malé auto, ale uvnitř prostorné a pohodlné i pro vysokého člověka, zavazadlový prostor dostatečně velký pro rodinu s dítětem - kočár, tašky, postýlka … - vše je v kufru a nic mezi náma) .
Manželovo auto už isofix, ale má ho v plné výbavě, tak by to bylo asi blbý, kdyby tam nebyl, na to naštěstí automobilka myslela.Jenže autosedačku pro dceru jsme kupovali stejně takovou, která se dá připoutat bezp. pásy a to právě kvůli mému autu
, takže isofix na novém autě nám je teď na nic.
Isofix je podle mě základní věc ve výbavě auta, ale konstruktéři jsou asi jiného názoru - chcete větší bezpečnost? připlaťe si k už tak k drahému autu!!! A ne málo!!! Je to stejný i u airbacu spolujezdce, který by měl být taky samozřejmostí a není a taky za klimatizaci si musíte připlatit.
A jestli je pravda, že má mít isofix každé vyrobené auto od r. 2000, tak by mělo být jedno, jestli je za 120 tis, 250 tis. nebo půl mil. a výš
. Je škoda, že výrobci myslí jen na zisky a ne na bezpečnost dětí!!!!!
TerezaJ píše:
Tak teda nevím, ale když nad tím přemýšlím, tak asi i nová auta která stojí 120tis to nejspíš mít nebudou v základní výbavě.
Ted sem trochu googlila a povinně maj isofix auta vyrobená od ledna 2011.
takže u nových aut už se nic připlácet nemusí ![]()
S tim isofixem - my nepřiplaceli ani v roce 2008 ani v roce 2010 - mám tedy zkusenost s automobilkou FORD - jen se to muselo říct pri objednání auta - ale bylo to zdarma . To samé bylo u manželova služebního - VW. Takže asi je spíš problém , že jste si to neřekli . ![]()
Ahoj holky, byla jsem si tady mockrát pro rozumy o Mutsíkovi, už ho máme na druhé dítě (na první jsme kupovali až sporťák, teď už jsme jen dokupovali korbičku), tak mě napadlo, že sem dám avízo, že se zbavujeme korby, malá v ní byla do osmi měsíců, ale poté, co se mi v kočárku postavila, než jsem staršímu pomohla natáhnout kalhoty po čůrání, přesedlali jsme na sporťák, bylo to o držtičku
.
Ke korbičce prodávám i jarně-podzimní fusak ve stejné barvě, pokud máte někdo zájem, tak prosím o SZ ![]()
Přeju všem příjemné poježdění ![]()
Ahoj maminky,
vím, že na toto téma už bylo napsáno dost a dost, ale přesto znovu prosím i já o Vaši radu. V červnu se nám narodí naše malá holčička (toho času ve výběru více jmen
) a já řeším kočárek. Koupit klasiku, ojetý hluboký, vydržet přes zimu a koupit dobrý sporťák (který to je?, do terénu, ale hlavně i do auta) nebo koupit trojkombinaci a soustředit se u ní na dobrý sporťák hned? Hodně jezdíme autem, bydlíme „na samotě u lesa“ takže proto ten terén. Můžete mi poradit prosím? Děkuji Vám předem. ![]()
canada píše:
Ahoj maminky,
vím, že na toto téma už bylo napsáno dost a dost, ale přesto znovu prosím i já o Vaši radu. V červnu se nám narodí naše malá holčička (toho času ve výběru více jmen) a já řeším kočárek. Koupit klasiku, ojetý hluboký, vydržet přes zimu a koupit dobrý sporťák (který to je?, do terénu, ale hlavně i do auta) nebo koupit trojkombinaci a soustředit se u ní na dobrý sporťák hned? Hodně jezdíme autem, bydlíme „na samotě u lesa“ takže proto ten terén. Můžete mi poradit prosím? Děkuji Vám předem.
jestli ti nevadí klasika kočár, tak bych si koupila ojetý klasický houpací hluboký (na samotu u lesa jako dělaný) a pak nějakej dobrej sporťák podle miminka a klidně taky ojetý. Vidím to tady u Mutsy a celkem mě to mrzí, že jsem nešla hned do ojetiny. Protože když se podívám na nabídky, tak celkem v pohodě bych sehnala kočár z druhé ruky a ještě v záruce a za podstatně menší peníze než novej v obchodě.
Ahoj. Já teda čekám chlapečka v květnu a pořídila jsem si Mutsy hluboký a sporťák zároveň. Jsem nadšená
. Hlavně podvozek je super. Co si chci ještě pořídít velký nákupní koš pod kočár. Hledám na internetu kdo prodá tak dejte vědět zda někdo máte a chcete prodat. ![]()
Ahojky maminky
Po dlouhém rozhodování jsem se taky zamilovala do Mutsinky
Napadla mě ale jedna otázka, nevíte, prosím, jestli hluboká korbička mutsy 4rider nebo slider pasuje i na na kočárek mutsy urban rider???
Děkuju za odpověď.