Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den,
koupila jsem si na internetu sporťák. Kočárek byl poslední, vystavený v kamenné prodejně. Když jsem odeslala objednávku, paní z obchodu mi volala, jestli mi nevadí, že byl zkoušený na prodejně. Nevadilo. Jenže před odesláním ho paní asi zapomněla odčipovat a já teď zvoním v každém obchodě. Každý se hned ohlíží, prodavačky mě šacují, no trapas. Nevíte jak se toho zbavit? Nejvíce se bojím, jestli nás s ním pustí na letišti. Do obchodu jsem psala mail, ale zatím se nikdo neozval. Normálně bych tam zajela, ale je až v Praze a já jsem z Moravy :-/
![]()
@adra1 prohledej ho pořádně až najdeš čip tak dojdi do obchodu vysvětli a popros at tě čipu zbaví nebo ho doma vyštípni
No já jsem takhle měla boty. Tak jsem furt pipala v každé prodejně. V jedné na mě byli tak hodný, že je projeli ( odcipovali) a bylo po problemu. Ale jestli to půjde u kočárku to nevím. Ale za zeptani nic nedáš.
@adra1 Tak se nenech šacovat a normálně jim řekni jak to je a odčipujou ti to
já jsem si jednou koupila žehličku a taky jsem pípala v obchodě, poprosila jsem prodavačku, čip mi sundala a bylo po problému, měla jsem účtenku že jsem jí oravdu koupila.
Domluv se v nějaké místním obchodě, ať ti ho odčipují. Také jsem takhle pípala s novou kabelkou, odblokovali mi ji v knihkupectví ![]()
Nepracuje někdo z rodiny, kamarádka, sousedka v obchodě? Domluvila bych se ať mi ho prostě někde odčipují.
Chápu jak to myslíte
Jenže ten čip tam prostě nikde není, abych ho oddělala, musí to být někde vevnitř té konstrukce asi. ![]()
@adra1 uvnitř nebude, dojdi nkam kde jsou příjemný prodavačky at ti pomůžou
@adra1 oni ti tím ten ochraný kod „dekodují“ prostě ten kočár „objedou“ tím dekodérem. Až to pípne tak budeš vědět že kod už není aktivní.
Vždycky mě šacují v Albertě, takže až tam zas půjdu, řeknu ostraze, ať mi to prostě odčipují!! Safra porte!! Hrozně mě to štve.
@adra1 a není na něm někde jen nalepený takový ten čárový kód co je zespodu „hliníkový“? v nějaké kapsičce, zespodu látky nebo tak?
Nebo ten kocar sam vytvari tu kovovou smycku. Me pipa kocar (prastary) jenom obcas, a v HM mi normalne ostraha rekla at to neresim, ze kocarky jim tam pipaj, tam nastesti clovek pipa uz na prichodu, tak to pusobi lip.
@adra1 jak jste to prosím vyřešila? Mně dneska svařovali kočárek a od té doby pípám taky téměř všude v krámu, tak je to takový nepříjemný