Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Na pití bych mu zkusila dát trochu neslaného vývaru, třeba by ho nalákal.
A jinak je to normální průběh
kočky si prostě dlouho zvykají na změnu prostředí.
Já nikdy naše kočičáky nestěhuju, stačí, když jim tady někdo ob den dojde vyčistit písek a dosypat granule, popř. dát maso z konzervy.
Holky, moravačky, nemáte některá nějaký tip na výlet, jsem na víkend sama doma, a fakt se mi nechce víkend prosedět na pr*eli doma.
@KačuliKačka Macocha, Lednice, Muzea v Brně, Přehrada, Rudické propadání… Uf uf toho je
![]()
Rainucha-nemyslim si, ze bys ho podtrhla nas kocour jeste po kastraci pekne zkocourovatel…Ja se taky desila znackovani
@Manuelan píše:
@KačuliKačka Macocha, Lednice, Muzea v Brně, Přehrada, Rudické propadání… Uf uf toho je![]()
No, vzhledem k tomu, že bydlíme v Ostravě, máme toto krapet všechno z ruky na odpolední výlet ![]()
@KačuliKačka Vygůgli si Hradní kejkle na Helfštýně, zrovna dneska.
Tak zas jedno fejsbůkové
https://www.facebook.com/video.php?…
až na tu chuderu u košíku uvázanou teda. Jinak sranda ![]()
Máme peršana (bez PP), je 6 let starý, kastrovaný. V minulosti se mu občas objevila krev v moči, ale dřív to po pár dnech samo přešlo, nemuseli jsme to řešit. Až do loňských vánoc. To to měl se vším všudy poprvé, 3× jsme byli u veta, 2 injekce antibiotik a nějaké to vyšetření na ty krystaly (negativní, tak prý není potřeba nasazovat dietní granule). Krev v moči ho přešla, fajn.
Poté znova to samé v červenci, tentokrát 3× antibiotika, krystaly opět negativní, ale přesto jsme se rozhodli nasadit mu i tak dietní granule (žere ROYAL CANIN Urinary - jiné žrádlo než granule nechce, kapsiček se ani nedotkne…).
A - po dvou měsících překvapení: kocour opět čůrá krev.
PROČ???
Nezažil jste to někdo taky? Čím to bylo??? Šlo to vyléčit jednou provždy?
@JáDante
Ať kocourovi udělají bakteriologii moči a citlivost na antibiotika. Může tam být nedoléčený zánět, který se vrací a antibiotika vůbec nemusí zabírat. Taky by měli před vysazením léčby ověřit, že zánět ustoupil. Někdy se jim nechce dělat kontrolní odběr moči, protože věří že „už to musí být přeci vyléčené“, ale nemusí to být pravda. My jsme takhle museli absolvovat 3 kontrolní odběry, než byl nález negativní!!!
No on by se jim asi klidně chtěl dělat, ale my teda nejsme tak bohatý
abysme tam s nim jezdili 4× nebo tak. Ale tak můžem zkusit jinýho veta, tenhle se nám sice zdál dobrej, ale kdo ví
JaDante-stejne to pan zaplatite kdyz se to vraci a kocour trpi…
Asi jsem to blbě napsala, ten rozbor moči chtěl takto vždy vet po 10 dnech antibiotik… Říkal, že tím zjišťoval právě ty krystaly, nebo struvity (nevím jestli je to to samé), vždy to po přeléčení bylo negativní. I ultrazvuk dělal a vždy pak říkal, že tam už nejsou vidět sedimenty. Nebo aspoň že výrazně ustoupily (takže dal kocourovi další injekci a že už tam ale nemusíme přijít znova…)
Kocour je domácí, ven nechodí (jsme v paneláku…). Ani na dovolený jsme letos nebyli - že by to měl ze stresu… Má perfektní přístup k vodě, nechávám mu vodu v plném kýblu (nechávala jsem jí takto odstávat do akvária a bylo vidět, že jí z kýble má nejraději, tak mu jí tu po těch dvou zánětech nechávám pořád). Takže má tekutin dost. A teď ještě ty dietní granule.
Ptám se, protože prostě nemáme na to ho co dva měsíce léčit na krev v moči. Chci vědět, zda je nějak možné, že by to měl takhle permanentně. Vet nám minule řekl, že se to může stávat. To ale prostě takhle nejde. Tak třeba je možnost, že tam něco nezkontroloval a když se na to zaměří, tak se to vyléčí jednou provždy?
Nebo se jako i může stát, že to takhle bude mít co dva měsíce a nelze to nijak vyřešit??
JáDante-já s tím zkušenosti nemám, ale napadlo mě jestli tam nemá nějáké zužení, nebo kamínek…A nebo jeto fakt blbě léčené, příjde mě jako nesmysl aby se to jentak vracelo
@JáDante a medell sono ledvin? Mam persanka s PP a v 5,5 ltetech mu zjistili cysty v ledvinach. Je na diete a nastesti bez problemu.
Muze trpet i chronicky zanetem mocovych cest spolu se struvity (krystalu kys. mocove) Bohuze atb nejsou vsemocna… Odkud jste?