Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6.9.14 18:56

Aoj holky, chtela jsem se zeptat..poridila jsem si kocourka sphynx, mate nektera s tim zkusenosti?? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
6.9.14 19:00

@Mišpulinnek Jojo, jsou tady v diskuzi 3 Sphynxové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.14 19:11

Tak to je parada…rada bych si s nekym o nic vic napsala…chtela bych o nich vedet vic, jinak jsou to luxusni tvoreckove :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
6.9.14 20:02

Ústecký kraj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
6.9.14 20:03

Sono neměl to ne… ale jestli říkáš že je na dietě - my našemu taky dáváme jen dietní granule - od posledního zánětu. A stejně se mu to objevilo. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
6.9.14 20:05
@JáDante píše:
Asi jsem to blbě napsala, ten rozbor moči chtěl takto vždy vet po 10 dnech antibiotik… Říkal, že tím zjišťoval právě ty krystaly, nebo struvity (nevím jestli je to to samé), vždy to po přeléčení bylo negativní. I ultrazvuk dělal a vždy pak říkal, že tam už nejsou vidět sedimenty. Nebo aspoň že výrazně ustoupily (takže dal kocourovi další injekci a že už tam ale nemusíme přijít znova…)
Kocour je domácí, ven nechodí (jsme v paneláku…). Ani na dovolený jsme letos nebyli - že by to měl ze stresu… Má perfektní přístup k vodě, nechávám mu vodu v plném kýblu (nechávala jsem jí takto odstávat do akvária a bylo vidět, že jí z kýble má nejraději, tak mu jí tu po těch dvou zánětech nechávám pořád). Takže má tekutin dost. A teď ještě ty dietní granule.Ptám se, protože prostě nemáme na to ho co dva měsíce léčit na krev v moči. Chci vědět, zda je nějak možné, že by to měl takhle permanentně. Vet nám minule řekl, že se to může stávat. To ale prostě takhle nejde. Tak třeba je možnost, že tam něco nezkontroloval a když se na to zaměří, tak se to vyléčí jednou provždy?
Nebo se jako i může stát, že to takhle bude mít co dva měsíce a nelze to nijak vyřešit??

Právě proto jsem radila bakteriologický rozbor. Ono to nemusí vždycky být od kamínků. Základem je ale zjištění pH moči. Pokud je v normě, nejsou kameny moc pravděpodobné. Mimochodem těch kamenů je více druhů, ale většinou se vyskytují hlavně struvity a oxaláty. U struvitů se musí moč otestovat max. 2 hodiny stará, jinak může být i falešně negativní výsledek. Kromě toho může mít kocour i „pouze“ písek - to by se dalo zjistit pomocí sona moč. měchýře. Jestli nebudete mít ani bakteriologický nález, ani kameny nebo jiný problém s moč. měchýřem či prostatou - třeba zúžené cesty, tak můžete zkontrolovat játra a ledviny.
On se může vyskytovat i tzn. „nespecifický zánět“, kdy se nenajde příčina a často to přechází do chronické fáze, ale hlavně je potřeba hledat. Můžou být problém i ty „antibiotické injekce“. Většinou jsou to přípravky určené spíš na respirační problémy nebo lehčí akutní potíže. V případě, že je zánět už dlouhodobější a zvláště moč. potíží nemusí vůbec fungovat a je potřeba nasadit jiná antibiotika v tabletách!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
6.9.14 20:11

Uf :-/ injekce dostával hlavně proto, že nic jiného než granule nám nechce ani za nic žrát, na druhou stranu Dr. neřekla, že to je nějaká lehčí forma - řekla že se muže dát injekce NEBO tablety. Takže to všechno vyšetřování bude stát mnohem víc než to jak ho léčí dosud. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
6.9.14 20:13

JaDante-stat to bude hodne, ale snad se dopatrate nejakeho konce a bude po problemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
6.9.14 20:27

@JáDante a kontroloval i kreatin v moci? Ten signalizuje taky problemy s ledvinama, u PKD (ty cysty co ma nas Samik) ze se snizuje funkcnost ledvin.
Aha, to jste daleko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
7.9.14 10:16

@Lucie66
uvidíme :) když to vydrží do prosince, budu ráda, když začne značkovat dřív, tak půjde po kudlu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
7.9.14 10:31

Rainucha-já měla strach, že jakmile to začne dělat bude to dělat i po kastraci:-)Tak přeju ať vydrží :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
7.9.14 10:57

@Lucie66 musíš to vychytat, to je pravda, pokud bych si toho všimla pozdě, taky bych měla strach, že mu to zůstane :) tak snad to vychytáme. Ještě se musím zeptat zdejšího veta, kolik za kastraci chce. V Praze 1800 :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
7.9.14 11:04

Rainucha-tak to uz si nepamatuju…Kolik ted vazi? Nas pred kastraci mel 7,5kg, doktorka volala doktota at se jde podivat jak je krasnej ted ma 8,5kg.Jeto macek, ale uz tak 2roky nedavame granule pro kastraty prislo nam ze nejsou tak kvalitni…a nenabira nato, ze se je vali posteli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
7.9.14 11:06

Rainucha-to je on

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
7.9.14 11:15

@rainucha naši kluci šli na kastraci hned jak byla cítit moč ve wc a žádný problém. Bylo jim kolem 10 -11 měsícem.
1800 za kastraci kocoura? tak to je fakt hodně teda pokud nedávaj tu dražší narkozu. Ale já platila kolem 500kč a kocoury mi dávali už probuzené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný